Kanada kunnioitti Christopher Pelosoa

  • Uutinen
  • Yleiset
  • (päivitetty )
  • jnsto
  • 1

Kanadan julkinen elämä on esittänyt laajalti surunvalitteluja liberaalipoliitikko George Smithermanin puolison Christopher Peloson löydyttyä kuolleena joulukuun 2013 lopussa. Peloso oli kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Smithermanin ja Peloson hääjuhla Elliot Lakella vuonna 2007 oli poliittis-tasa-arvoinen seurapiiritapahtuma. Oltuaan aiemmin ministeri Ontariossa Smitherman oli ehdolla Toronton pormestariksi 2010, mutta hävisi avoimesti homofobiselle Rob Fordille. Vaaleissa Toronton vanha liberaali keskusta tuki kauttaaltaan Smithermania, mutta Ford voitti esikaupunkien äänillä.

Peloson kuoleman tultua julki Kanadan eliitti esitti muistosanoja koko kentän leveydeltä. Konservatiivipuoluetta edustava ulkoministeri John Baird julkaisi suruvalittelun. Smithermanin vuonna 2010 voittanut Ford pyysi kaikkia torontolaisia lähettämään valittelunsa perheelle. Ontarion pääministeri Kathleen Wynne ei surulausuntoa esittäessään yrittänyt salata liikutustaan.

Perheen ystävä, aiempi pormestari Barbara Hall luonnehti Pelosoa "hyvin yksityiseksi ihmiseksi", joka joutui lasilaatikkoon mennessään naimisiin Smithermanin kanssa. Vuoden 2010 kampanjan aikana Peloso pysyi pääasiassa kotona hoitamassa vasta-adoptoitua poikaa.

Smithermanilla ja Pelosolla oli kaksi adoptoitua lasta. Pelosolla oli 20-vuotias tytär aiemmasta avioliitosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Barbara Hall luonnehti Peloson kuolemaa myös muistutukseksi siitä, että on vielä pitkä tie kuljettavana mielenterveysongelmien voittamisessa. - Ihmisten asenteitten tulisi muuttua niin, että mielenterveysongelmaisiin suhtaudutaan kuin ihmisiin, joilla on fyysisiä ongelmia.

Peloson tilanne nousi uutisiin ensi kerran syyskuussa 2013, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi. Sillä kertaa poliisi löysi hänet sekavassa tilassa Toronton länsiosan halki kulkevien rautateitten läheisyydestä.

Uutinen Toronto Starissa
Smithermanin haastattelu Starissa 3.1.14

1 kommenttia

Olen lisännyt linkin George Smithermanin haastatteluun Starissa.