Homoseksuaalinen jalkapallonpelaaja käynnisti ennakkoluulojen vastaisen kampanjan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve

Yhdysvalloista kotoisin oleva 26-vuotias jalkapallonpelaaja Robbie Rogers päätti vuoden, jolloin hän tuli ulos kaapista, aloittamalla kampanjan muiden auttamiseksi tekemään samoin.
Englantilaiselle Guardian-sanomalehdelle antamassaan haastattelussa Rogers kuvasi kulunutta vuotta ”hulluksi”. Marraskuussa 2012 hän kertoi seksuaalisesta suuntautumisestaan perheelleen ja helmikuussa 2013 hän tuli julkisesti ulos kaapista blogissaan samalla, kun hän kertoi luopuvansa ammattipelaajan urasta.

Hän kertoi Guardianille: ”Kulunut vuosi oli täyttä hulluutta. Mitään sellaista mitä odotin, ei tapahtunut. Ei myöskään tapahtunut suurinta osaa siitä, mitä pelkäsin. Pikemminkin päin vastoin, enkä ole ystäviltäni, joukkuetovereiltani ja perheeltäni saanut osakseni muuta kuin rakkautta ja tukea.#

Leedsin entinen pelaaja tietää kuitenkin, että tämän askeleen ottaminen saattaa olla monimutkaista monille ihmisille. Heitä varten hän on aloittanut kampanjan Beyond ”it”', jonka avulla hän yrittää auttaa niitä, olkoot ammattiurheilijoita tai ei, jotka ovat samassa tilanteessa. ”Yritämme levittää sanomaa, että ihmiset olisivat oma itsensä. Kaikessa on kysymys tasa-arvosta. Ei ole vain kyse homofobiasta tai urheilusta.”

Kampanjan verkkosivulla ihmiset voivat julistaa, keitä he todellisuudessa ovat ja luoda oma tunnuksensa, jota voivat jakaa sosiaalisessa mediassa. Lisäksi kaikki tämän aloitteen kautta kerätty raha annetaan syrjintää ja ennakkoluuloja vastaan taisteleville järjestöille.

The Guardian (Englanti)
Kampanja

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!