Vladimir Putinin vastainen mielenosoitus Italiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Aktivisti, näyttelijätär ja transsukupuolinen Vladimir Luxuria johti tiistaina Italian Triestessä järjestettyä Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailun vastaista mielenosoitusta. Putin oli saapunut kaupunkiin osallistuakseen huippukokoukseen Italian pääministerin kanssa. Kokoukseen osallistui myös paavi Franciscus.

San Antonio-aukiolle kokoontuneiden mielenosoittajien edessä Vladi Luxuria julisti: ”Idästä tuulee kylmä ja väkivaltainen tuuli, tukahduttamisen ja ihmisoikeuksien vaientamisen tuuli. Triesten tulee jatkossakin olla avoin portti keskustelulle mutta ei vainolle.”

Sadat ihmiset osallistuivat Vladimir Putinin johtaman homoseksuaalien vastaisen politiikan tuomitsemiseen, varsinkin niin sanotun homopropagandan kieltävän lain.

Aktivistit avasivat 100 neliömetrin kokoisen sateenkaarilipun samalla kuin taustalla soi Tšaikovskin Joutsenlammen musiikki. Venäjän hallinto yrittää pyyhkiä säveltäjän homoseksuaalisuuden tämän muistosta.

Luxuria valitti, ettei kukaan kansainvälinen poliitikko uskalla nykyään keskustella Putinin kanssa ihmisoikeuksista ja syrjinnästä huolimatta Shotšin lähestyvistä talviolympialaisista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huippukokoukseen viitaten Luxuria sanoi, ettei ihmisoikeuksia saa myydä kansainvälisissä sopimuksissa. ”On ihan hyvä puhua taloudesta, mutta Venäjän ja muiden Itä-Euroopan maiden toisinajattelijoiden vaientaminen on lopetettava. Toivon kansalaisyhteiskunnan asettavan ihmisoikeudet etusijalle.”

Universo Gay (Espanja)
La Stampa (Italia)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!