Sierra Leonen sateenkaariaktivistit pyysivät turvapaikkaa Espanjasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Sierra Leonen sateenkaariyhteisön oikeuksien puolesta taisteleva George Freeman on pyytänyt Extremaduran itsehallintoalueen parlamentilta Espanjassa poliittista turvapaikkaa itselleen ja kahdelle toiselle aktivistille.

Homoseksuaalisuus on Sierra Leonessa rikollista ja homoja vainotaan, minkä vuoksi George Freeman, Denzil Morlai Kargbo ja Ephraim Bernard Wilson joutuivat pakenemaan kotimaastaan. Hylättyään kotinsa Freeman pakeni Ghanaan ja oleskelee tällä hetkellä Gran Canarialla odottaen turvapaikkapäätöstä Espanjasta.

Freeman selittää: ”Missä tahansa olenkin, haluan olla vapaa kasvattamaan kansainvälistä tietoisuutta sateenkaariväen oikeuksien suojelemisesta ja Afrikan homofobisen lainsäädännön kumoamisesta. Afrikassa ollaan yleisesti sitä mieltä, ettei homoseksuaalisuus kuulu kulttuuriimme, vaan että se on tuotu sinne lännestä. Jotkut jopa luulevat, että homoseksuaalisuuden voi tartuttaa.”

Kuten asiantuntijat usein muistuttavat, nimenomaan homofobia on perintö siirtomaa-ajalta. Sierra Leonessa laki, joka määrää homoseksuaalisuudesta kymmenestä vuodesta elinkautiseen ulottuvan vankeusrangaistuksen, hyväksyttiin vuonna 1864 maan ollessa brittiläinen siirtomaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

George Freeman on tavannut Extremaduran edustajainhuoneen puhemiehen Fernando Manzanon ja vasemmistopuolueiden edustajia useita kertoja. Manzano välitti aktivisteille mielipiteensä, ettei kukaan extremaduralainen ymmärrä, miten jotain voi missään maassa vainota ”tämän rodun, aseman, mielipiteen tai seksuaalisen suuntautumisen” perusteella, ja osoittanut suurinta vastenmielisyyttään ja tuomitsevaa asennetta tällaista toimintaa kohtaan. Sen lisäksi hän tarjosi ”myötätuntoaan, kunnioitustaan ja tukeaan” aktivisteille.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!