HGT tuo Sami Hilvon Viinakortin näyttämölle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Urho (Simo Karhula) ja Toivo (Juha Ukkola) Kalliosaaressa. Kuva: Juhani Rummakko.

Sami Hilvon kirjoittama romaani Viinakortti nähdään näyttämöllä marras-joulukuussa. Valtimonteatterissa Helsingissä nähdään kaikkiaan 18 Helsingin Gay-teatterin esitystä.

Ensi-ilta ja samalla Suomen kantaesitys on kansainvälisenä miestenpäivänä tiistaina 19. marraskuuta ja esityksistä viimeinen nähdään 7. joulukuuta. Osa esityksistä on jo loppuunvarattuja. Ikäraja on 15 vuotta.

Ari Murto on dramatisoinut näytelmän yhdessä kirjailija Sami Hilvon kanssa. Näytelmän on ohjannut Eero Enqvist.

Viinakortti on koskettava tarina kahdesta miehestä, joille sodan loppuminen ei tuonuit rauhaa. Hilvon teos on kahdesta näkökulmasta - isoisän ja pojanpojan - kerrottu kuvaus kahden miehen sodan aikana syntyneestä rakkaudesta. Suku vaikenee vaikeaksi koetusta asiasta. Urhon pojanpojalle Mikaelille isoisän ja tämän rakastetun Toivon menneisyys valkenee isoäidin hautajaisissa. Mikael huomaa jakavansa isoisän kanssa muutakin kuin isoisän virkapaidan taskusta löytyneen viinakortin...

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valtimonteatteri sijaitsee osoitteessa Aleksis Kiven katu 22, Helsinki.

Helsingin Gay-teatterin toiminta käynnistyi syksyllä 2006. Keväällä 2007 valmistui ensimmäinen näytelmä Ralf Königin sarjakuvasta Kermaleivoksia. Näytelmä sai nimekseen Sopimus. Myönteisen vastaanoton ja kiinnostuksen myötä toiminta kasvoi ja taustalle perustettiin syksyllä 2007 yhdistys Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin. Teatteri on ottanut ohjelmaansa homotaiteilijoiden tuotantoa ja homovähemmistöä sivuavia näytelmiä.

www.gayteatteri.info
Viinakortti (Sami Hilvo)
Se tuntematon sotilas josta Linnakin vaikeni

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!