Chilen gay prideen osallistui presidentinvaaliehdokkaita

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Chilen pääkaupungissa Santiago de Chilessä järjestettiin sunnuntaina maan kahdeksas gay pride-paraati. Siihen osallistui 60.00 ihmistä; heidän joukossaan viisi presidentinvaaliehdokasta. Marssijat vaativat samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamista, lakia rekisteröidyistä parisuhteista, sukupuoli-identiteettiä koskevaa lakia sekä monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden ministeriö perustamista.

Vain viikko ennen presidentinvaaleja tilaisuuden järjestänyt yhdistys ”El Movimiento de Integración y Liberación Homosexual” (Movilh) onnistui saamaan käsittelyyn vaatimuksen yhtenäisistä oikeuksista ja seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella tapahtuvan syrjinnän kieltämisestä. Yhdistyksen puheenjohtajan Rolando Jiménezin mukaan tämä kymmenientuhansien ihmisten juhla on ”valtiolle osoitettu vaatimus, että se kerrankin lopettaa kaikenlaisen syrjinnän”. Jiménez arvosteli myös Chilen piispainkokousta sen kehotettua äänestämään niitä ehdokkaita, jotka kannattavat katolisen kirkon näkökantoja avioliitosta. Hän piti sitä ”sekaantumisena vaaleihin”.

Presidenttiehdokkaat Marco Enríquez-Ominami (Edistyspuolue); riippumattomat Franco Parisi ja Tomás Jocelyn-Holt; Roxana Miranda (Tasa-arvopuolue) ja Alfredo Sfeir (Vihreä ekologinen puolue) osallistuivat henkilökohtaisesti marssiin. Ne ehdokkaat, joilla on suurimmat mahdollisuudet muuttaa La Monedan presidentinpalatsiin – Michelle Bachelet (Uusi enemmistö) ja Marcel Claude (Humanistipuolue) – lähettivät edustajansa marssiin, koska he itse osallistuivat vaalitilaisuuksiin. Ainoat, jotka tyystin puuttuivat, olivat tasa-arvoista avioliittoa vastustavat Evelyn Matthei ja Ricardo Israel.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta