Tuomari kieltäytyi transsukupuolisen henkilöpapereiden muuttamisesta Raamattuun vedoten

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Tuomari Ricardo Rivadeneira Guayasin maakunnasta Ecuadorissa torjuin transsukupuolisen naisen Diane Ridríguezin vaatimuksen, että siviilirekisteri muuttaisi tämän virallisiin henkilöpapereihin merkityn sukupuolen. Päätöstään tuomari perusteli Raamatun maininnalla: ”Jumala loi ihmisen kuvakseen; hän loi miehen ja naisen.”

Diane Ridríguezin taistelee väsymättömästi transsukupuolisten oikeuksien puolesta. Hän on Silueta X-yhdistyksen puheenjohtaja ja vuoden alussa järjestetyissä parlamenttivaaleissa hän oli ehdokkaana.

Vaikka hän vuonna 2009 onnistui vaihtamaan nimensä siviilirekisterissä Diane Marieksi, hänen sukupuoltaan ei ole suostuttu vaihtamaan virallisissa asiakirjoissa. Niinpä aktivistilla on virallisessa kirjeenvaihdossa tapana nimittää itseään muodolla ”Herra Diane Rodríguez”. Näin hän myös teki osallistuessaan vaalikampanjaan.

Rodríguezin asianajaja Mónica Valarezo vakuuttaa, että päätökseltä puuttuu laillinen pohja ja ”että tuomari on lainannut eri värssyjä Raamatusta. Kuka tahansa asianajaja voi osittaa, ettei sillä ole mitään tekemistä laillisuuden kanssa, koska se on jokaisen henkilökohtainen uskomus.. uskomuksilla, uskonkappaleilla ei ole sijaa lainkäytössä.”

Universo Gay (Espanja)

4 kommenttia

törkeää vedota satukirjaan kun jokin ei miellytä.
Ja varsinkin kun Jumala tarkoitti sieluja!!!