Vinokinon sateenkaarielokuvat Helsinkiin 8.-10. marraskuuta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino on Helsingissä 8.-10. marraskuuta.

Turun Setan järjestämä "toisinkatsomisen sanansaattaja" Vinokino järjestetään nyt 22. kerran. Vinokino lupaa tarjota viihdettä ja ajankohtaisia näkökulmia elokuvan ystäville. Elokuvanäytösten ohella festivaaliin kuuluu muutakin ohjelmaa. Myös Oulussa on 8.-9.11. Vinokinon elokuvanäytöksiä.

Vinokino on nostanut esiin ohjelmistosta erityisesti kolme lauantainäytöksenä olevaa elokuvaa:

James Francon tähdittämä dokufiktio Interior. Leather Bar.


http://www.interiorleatherbar.com/about/
http://www.vinokino.fi/fi/pitkat-elokuvat#Interior

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kotimaisena ensi-iltana nähdään Riikka Kaihovaaran Jotain siltä väliltä, joka kuvaa transsukupuolista Ninoa. "Dokumenttielokuva Ninosta, joka päätti ryhtyä elämään poikana. Millaista on etsiä itseään ja sukupuoltaan maailmassa, jossa tarjolla tuntuu olevan vain kaksi vaihtoehtoa?"

http://www.facebook.com/jotainsiltavalilta
http://www.vinokino.fi/fi/pitkat-elokuvat#Jotain


Määreellä "anti-jukebox-musikaali" kuvattava Peaches Does Herself.


http://peachesdoesherself.com/
http://www.vinokino.fi/fi/pitkat-elokuvat#Peaches

Elokuvien lisäksi Helsingin Dubrovnikissa ja Andorrassa on muutakin Vinokinon ohjelmaa.

Ajankohtainen Venäjän ihmisoikeustilanne on aiheena Dubrovnikissa lauantaina 9.11. järjestettävässä paneelikeskustelussa "Homopropagandaa - Sateenkaaritaiteilijat julkisuudessa Suomessa ja Venäjällä". Vinokinon järjestämässä paneelissa ovat mukana mm. kuvataiteilija Tiina-Rakel Liekki, elokuvaohjaaja Elias Koskimies, venäläinen ohjaaja Rinat Minnekhanov sekä valtakunnallisen Seta ry:n puheenjohtaja J-P Hippi. Keskustelun päätteeksi esitetään lyhytelokuvakooste Oi Venäjä!. Sekä paneeli että lyhytelokuvakooste ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia.

Lauantai-iltana vuorossa ovat Peijajas <3 Vinokino <3 FemF -pääbileet, joissa esiintyy elektrobändi Rainbowlicker. DJ:nä ovat LCMDF ja Wino 4ever. Festarilauantain käynnistää aamulla pian Suomeen saapuvan amerikkalaisen komediatähden Margaret Chon Cho Dependent stand up -taltiointi. Se nähdään ilmaisnäytöksenä leffabrunssin yhteydessä.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta, aikatauluista ja pääsylipuista kerrotaan tapahtuman nettisivuilla http://www.vinokino.fi/

Liput elokuvanäytöksiin maksavat opiskelijoille ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenille 6 euroa. Muille lipun hinta on 8 euroa.


Turun Seta ry:n toteuttama Vinokino keskittyy yksinomaan sateenkaariteemaisiin elokuviin. Helsingissä vuosittain alkusyksystä järjestettävän Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistoon on myös vakiintunut joukko hlbti-vähemmistöjä koskettavia filmejä. Turussa vuoden 2013 Vinokino järjestettiin 25.-27. lokakuuta, ja festivaali oli pienimuotoisempana myös Tampereella (31.10-3.11.), Jyväskylässä (1.-2.11.).

www.vinokino.fi
Vinokino Facebookissa
Vinokino Twitterissä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!