Lesboaktivisti kuoli 90-vuotiaana

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Juutalaista syntyperää ollut radikaali feministi ja lesboaktivisti Sharely McLean kuoli viime viikonloppuna 90 vuoden ikäisenä Englannissa.

Sharely McLean syntyi vuonna 1923 Saksan Reyersbachissa. Natsien valtakaudella ja juutalaisten joukkomurhaa toteutettaessa hänen juutalainen äitinsä ja sosialistista politiikka kannattanut isänsä kuolivat, ja orvoksi jäänyt tytär lähetettiin nuorten pakolaiskeskukseen Englantiin. McLean kuului viimeisiin ryhmiin nuoria, joiden natsihallinto salli paeta Saksasta ennen sotaa.

Gestapo pidätti McLeanin sedän, joka oli vasemmistoaktivisti ja homo, berliiniläisessä homokapakassa vuonna 1937 ja lähetti tämän Sachsenhausenin keskitysleirille, jossa hän menehtyi.

Sodan aikana Sharley teki Englannissa työtä sairaanhoitajana ja samassa ammatissa hän pysyi koko elämänsä tässä maassa. 1980-luvulla hän oli aktiivisesti mukana hiv:n torjunnassa. Hän osallistui myös sateenkaariväestön oikeuksien puolustamiseen Campaign for Homosexual Equality-järjestössä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Useat sateenkaariaktivistit ovat halunneet osoittaa kunnioitustaan Sharleylle ja antaa hänelle tunnustus naisten, lesbojen, homojen ja muiden syrjittyjen ryhmien puolesta tehdystä työstä.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!