Tahdon2013-kampanja palkittiin Guldankan-tunnustuksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Regnbågsankan palkitsi tasa-arvoisen avioliittolain puolesta toimineen Tahdon2013-kampanjan Guldankan (Kultainen ankka) -palkinnolla.

Guldankan-tunnustuksen saaja julkistettiin sateenkaaritapahtuma Regnbågshelgenin päätösjuhlissa lauantaina. Tahdon2013 -kampanjan puolesta palkinnon vastaanotti puheenjohtaja Senni Moilanen.

- Tahdon2013 -kampanjan katsottiin olevan loistava esimerkki siitä, miten vapaaehtoistyöllä ja tahdolla voi saada kansalaisia ja yhteiskunnallisen keskustelun aktivoitumaan, sanoi palkinnon luovuttanut Regnbågsankanin puheenjohtaja Oscar Ohlis.

Guldankan-palkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, etenkin Suomen ruotsinkielisillä alueilla. Palkinnon yhteydessä jaettiin myös kunniamaininnat Setan pääsihteeri Aija Salolle ja taiteilija ja toimittaja Johan Finnelle heidän pitkäjänteisestä työstään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien saralla Suomessa.

Regnbågsankan on Setan jäsenjärjestö, joka toimii lhbtiq-ihmisten ja tasa-arvosta kiinnostuneiden yhdistyksenä koko ruotsinkielisen Suomen alueella.

www.regnbagsankan.fi
www.tahdon2013.fi

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta