Ranskalainen oikeusistuin hyväksyi avioliiton ranskalaisen ja marokkolaisen välillä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Eräs oikeusistuin Chambéryssä Itä-Ranskassa on hyväksynyt avioliiton marokkolaisen ja ranskalaisen miehen välillä kumoten siten Pariisin ja Rabatin välillä solmitun sopimuksen, jonka tarkoituksena oli estää tällaiset liitot.

Suuren hälinän säestyksellä hyväksytty homoseksuaalisten avioliittojen laillistaminen Ranskassa viime huhtikuussa sulki pois yhdentoista maan kansalaiset Pariisin ja kyseisten valtioiden välillä solmittujen sopimusten perusteella. Näiden joukossa ovat Ranskan entiset siirtomaat Marokko. Algeria ja Tunisia.

Chambéryn tuomarin tekemä päätös takaa oikeuden miesparille, mutta vielä ei tiedetä, valittaako Ranskan yleinen syyttäjä päätöksestä. Dominiquen ja Mohamedin asianajajan Didier Bessonin mukaan tällä hetkellä kyseessä on ”ennakkotapaus, jonka antaa marokkolaisille homoseksuaaleille mahdollisuuden avioitua ranskalaisten kanssa”.

Oikeusistuimen mukaan homoseksuaalisen avioliiton hyväksyminen Ranskassa pakottaa muuttamaan homoseksuaalisuuden lailla kieltävien, Marokon kaltaisten valtioiden kanssa solmitut sopimukset. Didier muistuttaa, että muslimin ja ei-muslimin välisen avioliiton kieltävää marokkolaista lakia ei sitäkään sovelleta Ranskassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Didier vetosi oikeusministeriin, että tämä estäisi ministeriötään valittamasta tuomiosta, jolloin ongelma, joka syntyisi siitä, että hallituksen olisi neuvoteltava uudestaan jokainen kahdenvälinen sopimus, ratkeaisi.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!