Sateenkaariliput salkoihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Pride-kausi alkaa pian. Hampurin uusi oikeisto-vihreä hallitus on päättänyt koalitiosopimuksessaan, että CSD:n aikaan eli pride-juhlien aikaan Hampurin kaupungintalolla liputetaan sateenkaarilipuin. Kaupunki perustaa myös nuorisokeskuksen, ja tällä tavoin Hampuri näyttää esimerkkiä muille Saksan osavaltioille, sanoo homojärjestö LSVD:n lausunnossa.

=====

Ensimmäinen CSD-viikko alkaa jo tänään Potsdamissa Berliinin lounaispuolella. Tänään klo 10 oli sateenkaarimessu ja sen jälkeen homo/lesbokaupunkikävely. Sen aikana käytiin Sanssoucin keisarin linnan puutarhassa ja laskettiin ruusuja ja perunoita Friedrich II:n haudalle. Sen jälkeen joukko meni kaupungintalolle ja salkoon nostettiin sateenkaarilippu. Alkuviikolla herätti ärtymystä, kun yliopisto kielsi alueellaan sateenkaariliput.

Sateenkaarimessu ja lipunnosto radioitiin. Sateenkaarimessu lähetetään uusintana huomenna klo 11, winampilla kuunnellessa:
http://s7.pop-stream.de:7242/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Sanssouci on kuninkaan linna.
Fredrik II


Potsdamin sateenkaarikävelyllä eilen kunnioitettiin kuningasta, Friedrich II:sta, joka syntyi 24.1.1712. Suomessa puhutaan Fredrik II:sta. Isä ooli kuuluisa "sotilaskuningas", ja kotona kuri oli kova. Poika ei ollut kiinnostunut sotimisesta vaan taiteista ja erityisesti musiikista. Häntä yritettiin kasvattaa pois naisellisista harrastuksista.

18-vuotiaana Friedrich II yritti paeta armeijasta ystävänsä Hans Herman von Katten kanssa Englantiin. Heidät napattiin ja von Katte teloitettiin Friedrichin silmien alla. Isä pakotti Friedrichin avioliittoon. Kun isä kuoli ja pojasta tuli kuningas 28-vuotiaana, hän kielsi naissukukunnan jäseniltä pääsyn asuin- ja työpaikalleen. Perheen naiset saivat siirtyä toiseen linnaan. Sekä Friedrichin että hänen veljensä Hermannin homoseksuaalisuus olivat julkisia salaisuuksia. Suhde sihteeriin ja kirjalliseen tukeen Claude Etienne Dargetiin oli ehkä vain platoninen, ehkä muutakin.

Hovissa harrastettiin kulttuuria: taiteita, kirjallisuutta, filosofiaa, musiikkia. Hän itse oli säveltäjä ja huilisti. Hovissa vieraili paljon kulttuuripersoonia. Jo ensimmäisen vuoden aikana julistettiin lehdistövapaus. Voltaire oli usein nähty vieras. Hän kertoi, miten aamurituaaliin kuului aina seksiä kadetin, hovipojan tai luutnantin kanssa.

Preussin kuningas Friedrich II kuoli 17.8.1786 Sanssoucissa. Friedrich II halusi tulla haudatuksi Sanssouciin koiransa viereen ja elokuun 17. päivänä 1991 suurin juhlamenoin hänen maalliset jäänteensä siirrettiin Hohenzollernien perhelinnasta nykyiselle hautapaikalle. En ole seurannut, millaisia poliittisia intohimoja Fredrik II:een liittyy, mutta ainakin seuraavissa kuvissa nuoret konservatiivit ovat hänen hautansa äärellä.
http://www.junge-konservative.de/070.htm