Kamerun torjui YK:n ihmisoikeusneuvoston suositukset

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kamerun on hylännyt Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvoston suosituksen homoseksuaalisuuden dekriminalisoimisesta.

Neuvoston käydessä Kamerunin kanssa läpi kausikatsauksensa ihmisoikeustilanteesta Kamerun torjui melkein kaikki ehdotukset, jotka koskivat homofobista syrjintää, vallan väärinkäyttöä ja väkivaltaa. Kamerunissa samaa sukupuolta olevista suhteista nostettujen syytteiden määrä on korkeimpia koko maailmassa.

Kamerun torjui neuvoston vaatimuksen lopettaa mielivaltaiset samaa sukupuolta olevien henkilöiden ylläpitämiin suhteisiin perustuvat pidätykset ja Uruguayn ehdotuksen puuttua seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaan häirintään ja väkivaltaan sekä Saksan ehdotuksen suojella sateenkaariväestöä väkivallalta.

Human Rights Watchin mukaan Kamerunin vastaus ehdotuksiin oli ”häpeällinen”. Järjestö huomautti Kamerunin loitontuneen Afrikan ihmisoikeuskomission ja YK:n ihmisoikeusneuvoston ilmaisemasta kasvavasta yhteisymmärryksestä, että seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteetttiin perustuva syrjintä ja väkivalta ei koskaan ole hyväksyttävää.

Kamerun hyväksyi kuitenkin Belgian suosituksen tutkia poliisin seksuaalisen suuntautumisen varjolla harjoittamaa väkivaltaa. Human Rights Watchin maaliskuussa julkaiseman raportin mukaan maan turvallisuusjoukot kiduttavat tavanmukaisesti ihmisiä saadakseen heidät tunnustamaan, että heillä on seksisuhteita samaa sukupuolta olevien kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Amnesty Internationalin raportti, joka oli jätetty Kamerunia koskevaa katsausta valmisteltaessa, totesi: ”Miehiin ja naisiin kohdistuva väkivalta, mielivaltaiset pidätykset ja vangitsemiset todellisen tai oletetun seksuaalisen suuntautumisen perusteella ovat tavallisia Kamerunissa ja ne ovat lisääntyneet 2000-luvun puolivälistä alkaen. Turvallisuusjoukkojen jäsenet tai tavalliset ihmiset ovat mukiloineet joitakin pääasiassa homofobian seurauksena.”

Human Rights Watch totesi: ”Kamerunin homoseksuaalisuuden vastainen laki rikkoo maan omaa perustuslakia samoin kuin kansainvälistä lakia. Kamerunin väite, että laki kohdistuu julkisilla paikoilla seksiä harjoittaviin, on puhdas vale.
Vuonna 2013 kuusi ihmistä on tuomittu homoseksuaalisuudesta; yhtäkään ei tavattu verekseltään harjoittamassa seksiä. Yksi mies tuomittiin vuonna 2011 romanttisen viestin lähettämisestä.”

Maan rikoslain 347 pykälän perusteella samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisestä seksistä voidaan tuomita viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!