Samaa sukupuolta olevien muodostamat parit eivät saa tanssia Örebrossa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Lassi Valve

Tanssiklubi Rockrullarna Ruotsin Örebrossa ei salli samaa sukupuolta olevien henkilöiden muodostamia pareja bugg-tanssin (ruotsalainen paritanssi) alkeiskursseilla. Klubin puheenjohtajan Karl-Erik Wallinin mukaan nainen tanssii perinteisesti miehen kanssa.

Viime sunnuntaina eräs nainen oli kursseilla yhdessä naispuolisen kumppaninsa kanssa. Mutta klubin ohjeiden mukaan naiset eivät saa viedä, vaan ainoastaan miehet, ja sen takia he eivät ole tervetulleita.

Anna Myring ihmettelee. ”Mielestäni se on paskapuhetta. Monet muut tanssikoulut puhuvat viejistä ja vietävistä mies- ja naisaskelien sijaan. Ja miksi ainoastaan miehet saavat viedä?”

Myring määrittelee itsensä sateenkaarihenkilöksi ja on myös yksi niistä, joilta on evätty pääsy klubiin. Viime keväänä hän ja hänen likkakaverinsa halusivat osallistua kurssille, mutta eivät saaneet. ”Pahoitin mieleni enkä ole käynyt siellä koommin. Olemme tavallisia kuolevaisia, jotka haluamme oppia tanssimaan buggia emmekä tavoittele maailmanmestaruustasoa, joten en käsitä.”

Mutta puheenjohtaja Karl-Erik Wallinin mukaan kysymys tulee vasta nyt esille. ”Tämä tuli yllätyksenä, ja olisi ollut parempi, jos olisimme voineet keskustella asiasta klubin sisällä ja naisten kanssa. Mielestäni asia on saanut aivan väärät mitat. Kysymys ei ole siitä, että haluaisimme sulkea jonkun ulkopuolelle seksuaalisen suuntautumisen perusteella.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Wallinin mielestä syynä klubin sääntöihin on se, että on epävarmaa, haluavatko muut osallistujat tanssia samaa sukupuolta olevan kanssa (Partneria vaihdetaan koko ajan). ”Olemme demokraattinen klubi ja meidän on sen takia otettava huomioon jäsentemme mielipiteet. En ainoastaan minä määrää. Olen puolueeton.”

QX (Ruotsi)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!