Urheiluministeri Arhinmäki liputti homopropagandalakia vastaan - kirjaimellisesti

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme
  • 4

Mm. urheiluasioista ja Veikkauksen omistajaohjauksesta vastaava ministeri Paavo Arhinmäki (vas.) on näyttänyt mielipiteensä ns. homopropagandalaista sekä seksuaalivähemmistöistä urheilun piirissä. Ylen haastattelussa ministeri totesi, että Suomi pyrkii edistämään demokratiaa ja ihmisoikeuksia, ja että nyt käytävä keskustelu kuvaa Venäjän tilannetta laajemminkin [kuin pelkässä urheilussa].

Urheiluministeri myös toivoi, että kansainväliset urheilujärjestöt painostaisivat Venäjää näin olympialaisten alla. Venäjä isännöi ensi talvena pidettäviä olympiakisoja. Ministeri oli myös huolissaan ongelmien tilapäispaikkailuista. Hän korosti, että Venäjän ihmisoikeuskysymyksiin on saatava pitkäaikaisia ratkaisuja. ”Pahin mahdollinen vaihtoehto on, että näytetään hetkellisesti kaunista julkisivua, mutta heti olympiakisojen päätyttyä meno jatkuu samana kuin aiemminkin.”

Tällä kertaa ei ollut tyytyminen pelkkiin sanoihin, vaan Arhinmäki ryhtyi myös tekoihin. Lauantaina yleisurheilun maailmanmestaruuskisoja Lužnikin stadionilla seurannut ministeri nimittäin nähtiin heiluttamassa kahta lippua: Suomen siniristiä ja sateenkaarilippua. Iltasanomien mukaan Arhinmäen sateenkaarilippu heilui poikkeuksellisen innokkaasti ”kynsikohun” synnyttäneen ruotsalaisen korkeushyppääjä Emma Green-Tregaron finaalisuoritusten aikana. Vielä ei ole tiedossa näkyikö ministerin liputussuoritus myös televisiossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • puppeliassi
  • 17.8.2013, 21.21
ja presidentti ei uskalla sanoa mitään venäjän ihmisoikeusrikoksista, kuten ei yhdysvaltojenkaan. hyvä että joku poliitokkokin uskaltaa mielenosoittaa ääliöitä vastaan. no niinistöllehän raha on tärkeintä varsinkin kun venäjän kauppa vetää paremmin kuin eurooppaan, ei täällä uskalleta ettei putin laita suomea boikottiin tai lisäveroja jolloin kokoomuslaiset menettää rahaa, voi putin jopa sanoa ettei jokerit voi tulla venäjälle jolloin harkmo on kusessa :)
Kieltämättä hatunnoston arvoinen teko Paavolta.