Ugandan toinen gay pride-marssi

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve
  • 1

Poliisi ei puuttunut Ugandassa järjestettyyn toiseen gay pride-marssiin, vaikka se oli saanut siitä tietoja etukäteen.

Satakunta ihmistä marssi viime lauantaina Entebben uimarannalla ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Poliisi ei puuttunut marssiin ja pysyi kohtuullisen matkan päässä mielenosoittajista, eikä välikohtauksia sattunut. Viime vuonna poliisi sitä vastoin hyökkäsi marssijoita vastaan ja pidätti useita aktivisteja, jotka sittemmin vapautettiin ilman syytteitä.

Sateenkaariaktivisti Kelly Mukwano on tunnustanut tämän antaneen yhteisölle uutta luottamusta. ”Menestys on saanut meidät luottamaan siihen, että voimme tehdä sen. Keräämme koko ajan enemmän luottamusta.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset suhteet ovat rangaistavia Ugandassa kuten melkein kaikissa Afrikan maissa. Sen lisäksi on herätetty henkiin lakiehdotus, joilla halutaan kiristää rangaistuksia ja ottaa käyttöön jopa kuolemantuomio.

Universo gay (Espanja)

1 kommenttia

Siis "Sen lisäksi äärikristittyjen evankelistojen ja muiden kirkollistahojen lietsomana on herätetty henkiin lakiehdotus, joilla halutaan kiristää rangaistuksia ja ottaa käyttöön jopa kuolemantuomio."