Sisilian avoimesti homoseksuaalinen kuvernööri

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
Sisilian pääkaupunki Palermo

Sisilian ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen poliitikko Rosario Crocetta on julistanut sodan mafiaa vastaan, millä hän saa entistä enemmän kannatusta.

Yhdeksän kuukautta sitten Crocetta voitti Sisilian paikallisvaalit, mikä merkitsi sitä, että hän voitti poliittisen vastustajansa lisäksi maskuliinisuuteen liittyvät voimakkaat stereotypiat, jotka vielä ovat voimissaan Etelä-Italiassa.

62-vuotias entinen kommunisti Rosario Crocetta kertoi selvästi: ”Olen homoseksuaali, mitä pidän Jumalan lahjana. Enkä aio peittää tuumakaan.” Sisilian kuvernöörin viran voittamisestaan hän totesi: ”Se on melkein uskomatonta, jopa minua se hämmästytti.”

Koko Euroopassa avoimesti homoseksuaaliset poliitikot rikkovat ”vaaleanpunaisen katon”. Belgiassa pääministerinä on homo ja Islannissa lesbo. Saksassa tärkeässä ulkoministerin virassa on homo. Jopa Italiassa, Länsi-Euroopan ainoassa isossa maassa, joka ei tunnusta laillisesti minkäänlaisia samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä liittoja, homoseksuaalinen ehdokas Nichi Vendola voitti eteläitalialaisen Apulian kuvernöörin vaalin seitsemän vuotta sitten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Crocettan saavuttama voitto Sisiliassa, katolisuuden, mafian ja machismon linnakkeessa, on jättänyt sateenkaariväen oikeuksien puolustajat suu auki ja rikkonut perinteisen käsityksen maan pohjoisosasta, jossa ei ole yhtään avoimesti homoseksuaalia poliitikkoa, etelää edistyksellisempänä. Italian parlamentin jäsen ja sateenkaariväen oikeuksia puolustavan ryhmän jäsen Ivan Scalfratto vahvistaa: ”Tärkeintä on se, että hänen seksuaalisuudestaan on äänestäjille tullut pieni yksityiskohta. Hänen voittonsa on seurausta siitä, mitä hän on tehnyt mafiaa vastaan.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!