Britannian ylähuone äänestää avioliittolaista maanantaina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Britannian parlamentin ylähuone keskustelee ja äänestää Englantia ja Walesia koskevasta tasa-arvoisesta avioliittolaista maanantai-iltana. Lain odotetaan menevän läpi kolmannessa käsittelyssä selvin äänin, ja lopullinen äänestys nähdään yleisesti lähinnä muodollisuutena.

Keskustelun on määrä alkaa Suomen aikaa kello 17 ja se on seurattavissa brittiparlamentin verkkosivujen kautta.

Avioliittolain uudistuksen konservatiivi-kristillistaustaiset vastustajat ovat luovuttaneet, sillä maanantaille suunniteltu rukousmielenosoitus on peruttu.

Kesäkuun alussa ylähuone puolsi suurella äänten enemmistöllä tasa-arvoista avioliittoa koskevan lakialoitteen viemistä valiokuntakäsittelyyn. Tuolloin hylkäämisen puoleta äänesti 148, mutta selvä enemmistö, 390, kannatti lain viemistä valiokuntakäsittelyyn. Ylähuone kävi ennen äänestystä aiheesta kaksipäiväisen kiivaan keskustelun. Lakiesitystä vastustavia kommentteja kuului etenkin konservatiivisilta ja uskonnollisilta tahoilta. Lakiuudistuksen kannattajien määrä ylähuoneessa oli kuitenkin yleisiä odotuksia merkittävästi suurempi, ja sitä pidettiinkin merkkinä siitä, että laki olisi menossa läpi.

Toukokuussa parlamentin alahuone hyväksyi lakiesityksen Englantia ja Walesia koskevasta tasa-arvoisesta avioliitosta pitkän keskustelun jälkeen äänin 366-161.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Skotlannissa asiasta säädetään omaa lakia.

GayStarNews: UK anti-gay Christians give up fight on marriage bill
Parliament.uk: Marriage (Same Sex Couples) Bill: Lords third reading

1 kommenttia

Vihdoinkin löytyi asia, jossa Britanniakin näkee manner-eurooppalaisen mallin hyvänä ja yhtyy mukaan Avioliitto-maihin.

Keep calm and Marry on!

Kommenttia muokattu: 15.07.2013 klo 17:32