Itävaltalaispiispa luopuu virastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Valtavien protestien ja kirkostaeroamisten takia apulaispiispa Gerhard Maria Wagner on pyytänyt Vatikaania perumaan hänen piispan-nimityksensä. Wagner oli kutsunut homoseksuaalisuutta sairaudeksi ja luonnonkatastrofeja Jumalan rangaistukseksi. Eroanomus tuli tietoon sunnuntai-iltana.

Wagner on ultrakonservatiivinen, 54-vuotias. Paavi nimitti hänet apulaispiispaksi vastoin muiden piispojen näkemystä. Katolisen uutistoimiston Kahtpressin mukaan paavi olisi hyväksynyt eroanomuksen.

Wagner herätti huomiota ensi kerran jo vuonna 2001, jolloin hän otti kantaa Harry Potteriin. Siitä hän löysi saatanan itse teossa. Latinankieliset kiroukset, joita tosin kukaan ei ymmärtänyt, olivat ahdistaneet syvästi Wagneria. Ovela saatana käyttää kieltä, jota kukaan ei ymmärrä. Näin saatana mobilisoi maagisia voimia.

Hurrikaani Katrinan aikaan Wagner selitti pappislehdessä, että ei ole sattumaa, että New Orleans joutui myrskyn silmään. Tuhoutuneella alueella oli viisi aborttiklinikkaa ja yöklubeja. Myös Tsunamille hän löysi heti hengellisen selityksen.

Itävallassa kaksi viikkoa vellonut kiivas keskustelu alkoi siitä, että Wagner leimasi homoseksuaalit sairaiksi ja sen lisäksi hän halusi rajoittaa maallikoiden roolia kirkossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Spiegel)

Rannneliikkessa:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=7724

7 kommenttia

Seuraavaksi paavi nimittää New Yorkiin uuden piispan. Siellä tarvitaan vahva persoonallisuus, kun vastassa on Obaman aikakausi. ‘Il Riformista’ –sanomalehti veikkaa Timothy Dolania (59) Milwaukeesta. Häntä ei pidetä minään erityisenä visionäärinä, mutta tulee toimeen pappien ja seminaarilaisten kanssa. Hän on ollut myös katolisen tv-aseman kommentaattorina.

Toinen veikkaus on William Kardinal Levada (72), joka puhuu myös espanjaa ja hän on suuntautumiseltaan "vanhaliberaali".

( kreuz.net )

New Yorkiin paavi tuskin uskaltaa nimittää ultrakonservatiivia.


Tämä kreuz.net on ääri-ultrakonservatiivinen kiihotussivusto. Etusivulla lukee näyttävästi: Homous parannettavissa. Kreuz.net on kovasti huolissaan siitä, miten holokaustin kieltävää piispa Williamsonia käsitellään. Sivuston taustalla on joku äärikonservatiivinen piispa tai pappi tai SSPX-järjestön pappisseminaari.
Piispa Wagnerin ero edelleen auki


Vatikaani ei ole lausunut näkemystään piispa Wagnerin erosta. Nyt jo mietitään, aikooko Wagner lainkaan erota apulaispiispan virasta. Hän ei ole tehnyt vatikaanille eroanomusta kirjallisesti. Apulaispiispaa on yritetty tavoittaa eroanomuksen vuoksi, mutta häntä ei ole tavoitettu.

Linzin apulaispiispa Wagner on saanut myös taustatukea. Salzburgin alueen apulaispiispa Andreas Laun ihmettelee kath.net -sivulla, että alkaa olla merkkejä "ristiinnaulitsemis"-mielialoista. Laun puhuu myös homojen "muuttumisen" puolesta. Parantamis-sanaa hän ei käytä.