Päihteettömän vapaa-ajan puolesta

SETA ry saisi yhä enemmän miettiä, miten se voisi tukea homojen ja lesbojen raittiutta. Tällä hetkellä "kulttuuritarjonta" on aika kapea-alaista. Vaihtoehtoja on vähän. Välillä vaikuttaa , että SETA on fanaattisen uskonnollisen järjestön "kääntöpuoli", mutta kuinka paljon se saa aikaan mitään todella olennaista keskivertohomon tai- lesbon elämässä. Toinen asia on sen voimakas poliittisuus , joka on valitettavasti "vasemmistoväritteinen", joka voi karkottaa valitettavasti paljon jäsenyyttä muuten harkitsevia.
Niin, että, mitä kaikkea muuta toimintaa voisi tukea kuin ryyppäämistä, vai ovatko homot ja lesbot niin riitaisia , että mistään muusta ei tule mitään? Missä on esimerkiksi musiikki- tai lauluharrastus? Mitä me haluamme näyttää itsestämme muille? Mitä me jätämme jälkeemme historiaan ryhmänä?
 • 3 / 8
 • Public eye
 • 3.3.2003 20:19
Joo, päihteettömiä tapahtumia saisi minunkin mielestäni olla paljon enemmän tarjolla, joten siitä vaan järjestämään! Setan kuten muidenkin järjestöjen toimintahan on lähinnä vapaaehtoisista aktivisteista kiinni, joten jokaisella jäsenellä on mahdollisuus ja velvollisuuskin vaikuttaa tarjonnan monipuolisuuteen ja kantaa kortensa kekoon tapahtumien toteuttamiseksi.
Tuo muka "poliittisuus" sai vähän miettimään - jos järjestöllä on yhteiskunnallisia päämääriä, siitä tulee väkisinkin poliittinen, sillä poliittisilla päätöksillähän ne asiat voittopuolisesti etenevät.
Vasemmistoväritteisyys taas ei nähdäkseni ole Setan syytä vaan oikeistopoliitikkojen, jotka eivät uskaltaudu kovin näkyvästi Setan ihmisoikeuksiin liittyviä tavoitteita puolustamaan. Johtuneeko siitä, että oikeiston kannattajat ovat perinteisesti enemmän ydinperhe-uskonto-akselille suuntautuneita ja kavahtavat erilaisuutta.
En ole huomannut, että Setan päämääriin sentään kuuluisi heteroiden omaisuuden sosialisointi, joten mikä sen tavoitteista sitten niin vasemmistolaisia tekee...
 • 4 / 8
 • Antti
 • 3.3.2003 22:24
Mua alkuaikoina sivistettiin jonkun taholta että Setaan ei kuulu hlöjäseniä vaan järjestöjä kuten HeSeta jne... yhtä kaikki, mulle on jäänyt epäselväksi Setan ja sen jäsenjärjestöjen rooli. Ainut toiminta mihin Seta käskyläisineen tuntuu panostavan on lesboiltojen järjestäminen ja yhteiskunnan provosoiminen.

Ainut järkeväksi kokemani homppeliaktiviteetti täällä pääkaupunkiseudulla on toi HOTin toiminta. Käsitykseni mukaan seura ei ole Setan talutusnuorassa, mutta voin olla väärässä.
Niin, se miten järjestö " värittyy" on kai kiinni siitä, että henkilöt, jotka sitä työtä tekevät ovat puoluepolitiikassa mukana. Miksi SETA ry:n valitaan näkyville paikoille politikkoja ja miksi ne kaikki on vasemmistopuoluelaisia? Miksi te ette ole neutraaleja sen suhteen? Politiikka on muutenkin menettänyt arvostustaan kansalaisten ja etenkin nuorten parissa. Minun mielestä kannattaisi jatkossa miettiä tätä.
 • 6 / 8
 • faery
 • 4.3.2003 12:37
Eikös setan hallituksen ainut eduskuntavaaliehdokas ole RKP:sta...
 • 7 / 8
 • Public eye
 • 4.3.2003 14:10
Näin rivijäsenenä en ole kummemmin perehtynyt Setan / HeSetan aktiivien poliittiseen karttaan, ehkä se ei ole erityisesti kiinnostanutkaan. Yleensähän jotenkin setalaisiin liittyvät asiat ovat eduskunnassakin periaatteessa "omantunnonkysymyksiä", eli edustajat saavat äänestää myötäillen vapaasti omaatuntoaan tai kuvittelemaansa potentiaalisten äänestäjiensä omaatuntoa.

En usko että minun mutuni on sen huonompi kuin TT:n, kun mielikuvani setalaisista menee lähinnä vihreät/RKP-linjalle. Katsojan silmälasien värittyneisyydestä tietysti riippuu, näyttävätkö nämäkin "vasemmistolaisilta".

Vai onko TT:llä myös faktatietoa setalaisten poliittisesta aktiivisuudesta?

Yhdistyksessä jäsenistö valitsee luottamushenkilöt. Sinne vaan kokoukseen valitsemaan mieleisiä tyyppejä, niin ei tarvitse syrjästä uikuttaa.
SETA ry. on kaiketi ns. kattojärjestö, jonka tehtävänä on olla myös "poliittinen" järjestö. Se ottaa siis kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, mediassa käytyihin keskusteluihin ja tekee työtä sen eteen, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille saataisi samat oikeudet (ja velvollisuudet ;-)) kuin heteroenemmistölle. SETA ry. ei siis varsinaisesti ole järjestämässä tapahtumia, bileitä, kerhoja etc. vaan se on jäsenjärjestöjen tehtävä.

Ja ainakin tietääkseni jäsenjärjestöillä, kuten HeSetalla, on tarjota monenlaista toimintaa, alkoholivapaatakin siis. HeSetan sivuilta nopeasti poimittuna:työttömien miesten ryhmä, painonhallintaryhmä, naisten kasvuryhmä, meditaatioryhmä...Ja valtakunnallisen Setan sivuilta on linkit paikallissetoihin ja muihin meikäläisille suunnattuihin yhdistyksiin, eli luulisi alkoholivapaatakin toimintaa löytyvän.

Täällä periferiassa ongelmana tahtoo olla se, että jäsenistö ei joko uskalla tai halua osallistua muuhun toimintaan kuin bileisiin...tai ainakin siltä vaikuttaa, kun katselee yhä uudestaan sitä osanottajien vähyyttä oli sitten kyseessä tavallinen saunailta,peli-ilta tai ym.tapahtuma...Aktiivisuutta kehiin siis! :)

PS. valtakunnallisen Setan hallituksesta myös Kia Sauso (Vas.) on ehdolla eduskuntaan....