Hedelmällisyyshoitojen kriminalisointi

niinpä kertoi hesarin nettiversio hetki sitten, että naisparien ja sinkkunaisten hedelmällisyyshoidot meinataan kriminalisoida. lakivaliokunta pukkaa jo mietintöä. eli siis tarkoitus olisi sallia tämä ylellisyys vain hetskuille. avio- tai avopareille.

mitä ovat mieltä muut ranteenliikuttajat?

tulipa mieleeni, että taasko tässä tapellaan siitä, että kun kohdunvuokraus on niin epäeettistä monien tahojen mielestä niin on sitten tasa-arvoista tuhota naisparienkin mahdollisuus saada lapsia. mutta mitenkäs käy, kun alkavat lepakot hankkia spermansa "vapailta markkinoilta" ja hyvällä tuurilla siinä samalla vaihdetaan sukupuolitauteja?

hieman alkoi taas sapettaa tuo rakkaiden päättäjien aivokopan vähäinen elämä. mitä ajattelevat muut?
En kyllä jaksa uskoa, että tollanen lakiehdotus voisi ikinä mennä läpi...
Se on varmaan taas jonkun päiviräsäs-klaanin epätoivoinen yritys... Siis IMHO...
Hyväksyn lakiehdotuksen.

Mun mielestä mitään sellaista ei tarvita jota ei luonnollisesti voi saada.
  • 4 / 21
  • Public eye
  • 4.2.2003 11:52
Antti, itse asiassa tarkoitat siis, että kaikki hedelmällisyyshoidot olisi kriminalisoitava? Aika radikaali ehdotus, montakohan kansanedustajaa saisit taaksesi?
Ja aiheen sivusta hieman... "Jos haavan verenvuoto ei tyrehdy itsekseen (luonnollisesti), niin vuotakoon kuiviin. Luonnotonta haavan sitomista ei voi hyväksyä.", "Hammassäryn taltuttaminen lääkkeellä on luonnotonta - sitä ei siis voi hyväksyä.", "Partaa ei pidä leikata, sehän on luonnotonta.", "Onnettomuudessa katkennutta kättä ei sovi korvata luonnottomalla proteesilla"... Entäs silmälasit, sädehoidot, keisarinleikkaukset, hormonihoidot vaihdevuosiin...

Herää vaan kysymys, missä luonnollisen ja luonnottoman "raja" kulkee, mikä on sopivaa ja mikä ei...
Enää laista puuttuu pedofilian kaltainen sivujuonne, jonka mukaan Suomen lait pätevät suomen kansalaisille maan rajojen ulkopuolellakin. Eli jos pamahdat paksuksi Englantilaisella yksityisklinikalla, voidaan sinut Suomeen palattuasi tuomita vankilaan lainvastaisesta raskaudestasi.
Päivi Räsäsästähän ei tässä asiassa voida syyttää, kaikki aviottomien naisten raskauksien kriminalisointia vastaan olleet olivat miehiä.

Viimeinkin Suomen sosialismi ottaa kontrolliinsa myös naisten ruumiit, heidän lompakkoidensa lisäksi. Työllisyys turvataan palkkaamalla kymmeniä virkamiehiä, joiden tehtävänä on tarkkailla lainvastaisia raskauksia.
Totuuden nimessä on sanottava, että hedelmällisyyshoitojen vastaanottamista ei olla kriminalisoimassa, vain niiden antamista.
Ja vaikka Päivi Räsäsen omasta kannasta ei liene epäilystä, tiedossa on vasta lakivaliokunnan jäsenten kanta. Siellä kristillisiä edustaa Toimi Kankaanniemi.
Olisi tietysti mielenkiintoista analysoida, kuinka 'sosialistisia' puolueita kriminalisoinnin kannattajat edustavat...
Ja Suomen naisten ruumiiden sosialisointia (ilmaus hönön, ks. ed.) kannattavat lakivaliokunnan kaikki neljä kokoomuslaista, kaikki kolme keskustalaista, alkiolainen Sulo Aittoniemi, demareiden Tero Rönni, vasemmistoliiton Veijo Puhjo ja kristillisten Toimi Kankaanniemi.
Hedelmällisyyshoidot yksinäisille naisille ja lesbopareille sallisivat kolme demariedustajaa, yksi vasemmistoliiton edustaja, RKP:n ainoa edustaja ja vihreiden ainoa edustaja. Eli äänestystulos tässä vaiheessa 11-6.
Asiasta keskustellaan suuressa salissa torstaina ja äänestää on tarkoitus perjantaina.
Missähän mielikuvitusmaailmassa kyseistä kriminalisointia ajavat päättäjämme elävätkään kun luulevat että isättömät lapset loppuvat moisella tempulla. Ihan varmasti vinokkaat löytävät sperman joko ulkomailta tai homokaverin muumimukista. Jos ei sitten irtoheteroseksistä. Kriminalisointi aikaansaa tässä tapauksessa ihmisiä vain terveydellisiin ja laillisiin ongelmiin. En usko että yksikään lesbo tai sinkkuhetero jättää lapsen tekemättä tämän lain vuoksi.
Uups...joo tota - siis yleisellä tasolla näin siis koskien myös heteroita.

Eli joo mä en hyväksy sitä että haavan saanut vuotaa kuiviin - toisaalta kaikki hedelmällisyyshoito on musta turhaa koskapa maapallolla riittää adoptoitavaa. Toisaalta lesboille tää kielto ei varmastikaan ole mikään ongelma koskapa ainahan voi hankkiutua raskaaksi ns. luonnollisella tavalla. Homoille aika paljon vaikeampaa - mutta summa summarum en lähtis keinohedelmöittään ketään.
Suomessa alkaa mennä aivan mahdottomaksi tämä "lapsivouhotus".Toisaalta siunaillaan,että ensisynnyttäjä ikä nousee,ja lapsettomuuden vapaaehtoisesti valitsevaa naista katsotaan suorastaan kieroon.
Ja toisaalta,kuten edellä mainitussa lakiesityksessä,lapsia haluavat,mutta ilman lääketieteen apua siihen kykenemättömät,halutaan "pudottaa kelkasta".
Poliitikot ovat kilpaa alkaneet puhua taas "perhearvoista",mutta kuitenkin esim:kotihoidontuella kotona keikkuva äiti,saa useimmiten pienempää korvausta,kuin työtön.
Siis lopputulos: yhdelläkään näistä päätöksistä ei ole vaikutusta siihen,syntyykö lapsukaisia sellaisiin perheisiin,joihin heitä todella kaivataan,ja heistä pidettäisiin huolta.
Jos joku keksii keinon,millä toimi-kankaanniemet yms..perhefasistit saadaan uskomaan,että hetero-suhde ei ole takuulappu hyvälle lapsuudelle,niin ilmoittakaa äkkiä siitä kyseisille henkilöille..
Mahtaako taas olla kyse muusta kuin poliittisten irtopisteiden keruusta näin eduskuntavaalien alla?
Kun se nyt (toivottavasti) ymmärretään, että ne muumimukit tulee sitten taas enemmän käyttöön jos lakiehdotus menee läpi...

Ihme että edes uskaltavat tässä vaiheessa ottaa esille tämmöisiä ehdotuksia.. :D Joten toivotaanpa, että koko roska kaatuu omaan ääliömäisyyteensä... :)
tuohon antin kommenttiin: "Toisaalta lesboille tää kielto ei varmastikaan ole mikään ongelma koskapa ainahan voi hankkiutua raskaaksi ns. luonnollisella tavalla." voihan sitä mennä ja hankkia spermansa vapailta markkinoilta, mutta siinä tulee aika huima terveysriski eteen. klinikoilta saa testattua (ja siten toivottavasti myös puhdasta) spermaa. tämä pointti on mielestäni se, jota päättäjät eivät ole tajunneet.

jotenkin minuakin ihmetyttää tällainen säätäminen vaalien alla. luulisi isojen herrojen nyt vain hymistelevän ja yrittävän olla mieliksi kaikille. mutta tämä on nyt ihan jo offtopic.
Ao tiedoite kulkee sähköpostilistoilla jne...

Syrjintä on omantunnonkysymys!
Hedelmöityshoitolaki-ehdotuksen vastainen mielenosoitus
Eduskuntatalo 6.2.2003 klo 17.00-18.00

Tule mukaan osoittamaan mieltä eduskuntatalon eteen 6.2.2003 klo 17.00. Mielenosoitus
järjestetään juuri ennen sen täysistunnon alkamista, jossa käydään lähetekeskustelu
hedelmöityshoitoa koskevasta lakiehdotuksesta.

Mielenosoitusta ovat järjestämässä suomalaiset, jotka pitävät ilmiselvänä
syrjintänä hedelmöityshoitojen kieltämistä itsellisiltä naisilta ja lesbopareilta.
Tämä muuttaisi olemassa olevaa käytäntöä, jossa hoitoja näille naisille on
annettu.

Vetoamme kansanedustajiin ja viime kädessä tasa-vallan presidenttiin, etteivät
he hyväksyisi esitettyä lakia.

Suomen perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan ihmisiä ei saa asettaa
ilman hyväksyttävää perustetta muihin nähden eri asemaan henkilöön liittyvän
syyn perusteella. Näin nyt esillä oleva ehdotus tekee, sillä minkäänlaista
hyväksyttävää perustetta rajoitukselle ei ole esitetty. Suomi on sitoutunut
noudattamaan yhdenvertaisuusperiaatetta myös useiden kansainvälisten sopimusten
kautta.

Mielenosoituksella me vetoamme lainsäätäjiin, että lainvalmistelu aloitettaan
alusta syrjimättömyyden periaatetta kunnioittaen!

Suomalaisessa yhteiskunnassa elää monenlaisia perheitä, ja ne ovat kaikki
yhtä arvokkaita. Vanhemmuus on rakastamista ja välittämistä: kyky hyvään
vanhemmuuteen ei ole kiinni perheen koosta, vanhemman sukupuolesta tai sukupuolisesta
suuntautumisesta. Läpi historian suomalaiset yksinhuoltajaäidit ovat tehneet
arvokasta kasvatustyötä, mikä ansaitsisi aidon tunnustamisen. Lisäksi tieteelliset
tutkimukset antavat selkeän näytön siitä, että samaa sukupuolta olevien vanhempien
perheissä varttuu samanlaisia tavallisia nuoria kuin muissakin perheissä.

On mielivaltaista, että lakivaliokunnan ehdotuksen mukainen laki tekisi itsellisten
naisten ja lesboparien vanhemmaksi tulon auttamisen hedelmöityshoidoilla
rikokseksi.


Virva Hepolampi
Anna Moring
Johanna Pakkanen
Hans Wessels
lisätietoja: johanna_pakkanen@yahoo.com
Jaa-a. Pitääkö tässä ostaa vaimo venäjältä ja laittaa se paksuksi, kun muut keinot alkaa käydä vähiin lapsen saannin suhteen.
Harri: ei ollenkaan huono ajatus, sieltä saa rahalla;)

Tulipa mieleen sellainen pointti että Suomessahan voi sinkku (mies tai nainen) ihan hyvin adoptoida lapsen, sitä ei olla nyt kuitenkaan kieltämässä tässä yhteydessä.

Toinen ihmetyksen aihe on se että luonnon menetelmällä saa tehdä lapsia ihan miten vaan, edes narkkari- tai alkoholistivanhemmalta ei usein oteta lapsia pois. Ja luonnon menetelmällä lapsen voi tehdä ihan mihin oloihin hyvänsä. Sen sijaan jos pitäisi adoptoida tai muuta epätavanomaista tehdä, iskee epätasa-arvo päälle ja perheen taustat tutkitaan kunnolla. Belgiassahan (hetero) avioparit saavat hedelmöityshoitoa tosta vaan, sinkut ja lesboparit joutuvat vastaavaan "soveltuvuustestiin" ja taustojentarkistukseen kuin adoptiossa.
tämän aamun hesarissa oli uusi käänne. hallitus suunnittelee väliintuloa, koska tästä mietinnöstä on tullut niin paljon kiistaa. mahdollista siis on, että esitys laitetaan eduskuntaan alkuperäisessä asussaan (eli hoidot sallitaan myös naispareille ja sinkkunaisille) tai sitten koko homma heitetään seuraavan hallituksen murheeksi.

eli mahdollisesti ollaan ihan hyvään suuntaan menossa vaihteeksi. jos juttu jää seuraavalle eduskunnalle niin kannattaa jo viimein alkaa miettiä ketä sinne äänestää.
No silloin kun parisuhdelakia ajettiin eduskunnassa sanoi keskustan kansanedustaja Kari Myllyniemi jossain haastattelussa ettei nyt sellaisella lailla ole mikään kiire. Nyt taas vois sanoa, että mikä himputin kiire nyt Kari Myllyniemellä on sellaista lakia tehdä? Onhan sitä ennekin pärjätty. Ainaskaan hoitojen antajaa rikolliseksi tehdä.