Parisuhteita rekisteröity runsaasti

Parisuhteita on rekisteröity varsin runsaasti, jopa huomattavasti odotettua runsaammin. Maaliskuun aikana rekisteröintejä tapahtui 121 kappaletta. Miehet ovat olleet naisia aktiiviempia. Miespareja on nyt kaikkiaan 65 ja naispareja 56.

Kesän aikana on oletettavasti luvassa suurempi ryntäys, sillä kovin moni varmaankin toivoo "kesähäitä" itselleen, kun juhlallisuuksia voi pitää ulkosalla.
Hyvä Suomi!
Toukokuussa saatiin taas 44 uutta paria, joten kaikkiaan rekisteröityneitä on jo yli 200 paria. Alunperinhän arvioitiin, että koko vuoden aikana saattaisi pareja tulla pari sataa, mutta tuo määrä on koossa jo nyt!
Ruotsissa homopareille myönnettiin eilen myös adoptio-oikeus. Montakohan vuotta perässä Suomi taas rämpii, ennen kuin sama oikeus saadaan tännekin???
Ruotsiin on onneksi varsin helppo muuttaa Suomesta jos alkaa adoptiota tehdä mieli. Ei se sen suurempi ongelma ole...
Eli perheen, jossa kaksi äitiä kasvattavat lasta/lapsia on muutettava Ruotsiin - vieraaseen maahan ja ympäristöön - voidakseen turvata lasten oikeudet molempiin äiteihinsä?Kyllä asiat pitää saada täälläkin kuntoon mitä pikimmiten.
Mielenkiinnolla eilisestä Metrosta (vai Satasesta?) luin juttua siitä, että keinohedelmöitys on nyt sitten sallittua (vai oltiinko se sallimassa?) myös lesboäideille. Huomaatte varmasti, kuinka tarkasti luin sen jutun. :P

Mutta joka tapauksessa. Minä katsoisin sen olevan jo ihan varteenotettava askel matkalla kohti adoptio-oikeutta, vaikkakin kyseinen päätös syrjiikin homo(mies)pareja. :P
Mutta eiköhän se tästä, kun ensin saadaan tälleen hiljalleen ujutettua äitien varjolla tällainen asia suuren yleisön hyväksyttävyyskynnyksen ylitse. :)

-Druusipoika Puumanen
Pinkkilistalta lainattua:

Lakiehdotuksen mukaan:
"Myös yksinäiset naiset ja lesboparit voisivat saada apua
hedelmöityshoidoista, jos sukusolujen luovuttaja on kirjallisesti suostunut siihen silläkin uhalla, että hänet voidaan vahvistaa myöhemmin lapsen isäksi. Tästä voisi seurata elatusvelvollisuus, mutta myös oikeus tavata lasta."
Lisätään vielä sen verran, että parisuhteen rekisteröiminen tarkoittaa kutakuinkin samaa, kuin naimisiinmeno tuoden mukanaan myös VELVOLLISUUKSIA, ei pelkästään oikeuksia. Velvollisuuksista yksi on mm. parisuhdekumppanin elatusvelvollisuus, muistakaa:"niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin". Myös omaisuuden ym. suhteen noudatetaan samoja käytäntöjä kuin avioliiton yhteydessä.

Eli lähinnä mitä tarkoitan, on se, että parisuhteen rekisteröimisen tulisi olla vähintään yhtä pitkään harkittu teko kuin avioliitonkin, ei hetken mielijohteesta tehty asia-huolimatta siitä, että avioliitostakin näyttää nykyaikana muodostuneen jonkinlainen muotitrendi...ja ongelmat ja seuraamukset sen mukaiset!
Uskon vakaasti, että parisuhteensa rekisteröivät homot harkitsevat asiaa vieläkin tarkemmin kuin heterot. Joten en voi pitää ongelmana sitä, että homot syöksyisivät suinpäin avioon miettimättä mm. näitä elatusvelvollisuuksia ym. kysymyksiä. Ennemminkin luulisi tuollaisten tulevan yllärinä heteroille, jotka menevät naimisiin perinteen velvoittamana.