Sateenkaariopiskelijat ry - nettisivut

haluamme informoida että meidän sivuillamme

http://members.surfeu.fi/horhum/sateenko.htm

löytyy vinkkejä ja linkkejä moneen asiaan - erityisesti nuorelle joka on kiinnostunut tai jopa haluaa osallistua, yhteiskunnalliseen edunvalvontaan sekä tasa-arvo- ja muuhun poliittiseen työhön....
 • 2 / 8
 • druusi
 • 2.2.2002 11:49
Hieman vaikuttaa sille, että sateenkaariopiskelijat ovat kovasti alkaneet mainostaa itseään ja toimintaansa myös täällä keskustelupalstalla.
Se ei sinänsä varmastikaan ole huono asia, mutta edelleen jatkan ihmettelyä aiheesta "ry", jota he nimensä perässä käyttävät. Minua henkilökohtaisesti kovasti mietityttää se, miksi he käyttävät nimensä perässä lyhennettä "ry", vaikkakaan, viimeisten tietojeni mukaan, sateenkaariopiskelijat ry:tä ei patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteristä löydy. Lainatakseni yhdistyslakia: "Kun yhdistys on merkitty rekisteriin, lisätään sen nimeen sanat "rekisteröity yhdistys" tai näiden sanojen lyhennys "ry" taikka, jos yhdistyksen säännöt ovat ruotsinkieliset, sanat "registrerad
förening" tai niiden lyhennys "rf"."

Hmm...
Koko järjestössä ihmetyttää muutama juttu:

- Sivujen sisällöstä huomattava osa on muiden järjestöjen sekä niin jäsenten (nimeltä mainiten!) mustamaalaamista. Mitäköhän laki sanoo tästä?

- Sivuilla annetaan ymmärtää, että kaikki Suomen GLBT-opiskelijajärjestöt ovat sen jäsenjärjestöjä. Tiedän faktana, että näin ei ole. Ihmettelenkin, että onko puljulla muita jäseniä kuin salaperäinen "Ylioppilashomot".

- Sivujen kömpelö ulkoasu, byrokraattinen lakiteksti ja lukemattomat muut pienet outoudet.
Minäkin olen jo aiemmin ihmetellyt sekä sivujen sisältöä että ulkoasua. Kai sivut on laitettu kokoon jonkinlaisella tajunnanvirtatekniikalla. Lopputulos onkin sitten melkein dadaa ;-)

Piti ihan ruveta etsimään missä siellä järjestöjä ja ihmisiä haukutaan. Hieman aikaa se vaati, mutta löytyi lopulta yo-homojen sivuilta (kai). Kovin paljon joku oli nähnyt vaivaa käymällä OHO:n tilaisuuksissa monta kuukautta ja pitänyt tarkkaa kirja arvioiden muiden ihmisten ulkoista olemusta ja henkistä kapasiteetia. Odotan innolla, että saan pian lukea yhtä mielenkiintoisia kirjoituksia myös Ylioppilashomojen ja Sateenkaariopiskelijoiden jäsenten edesottamuksista.

Säännöissä ja toimintasuunnitelmissa ei suoraan kerrottu, että yhdistyksen eräs päätarkoitus näyttää olevan eteinkin erään nimeltämainitun henkilön parjaaminen, mutta kyllä sen vaikutelman sai sivuja tarkemmin luettua. No sinäänsä hyvä, että joku on löytänyt elämälleen tarkoituksen, mutta ko tarkoitusta voisi kai toteuttaa positiivisemmassa hengessä.
 • 5 / 8
 • Ilex
 • 13.6.2002 12:41
Tarkemmalla luvulla huomasin, että Opiskelijavinokkaita luonnehditaan
sadomasokistisiin valtaleikkeihin keskittyväksi järjestöksi. Kerran OVIn
tilaisuudessa käyneenä ja OVIlaisia tuntevana pidän väitettä täydellisenä
valheena.

Netti on ärsyttävä paikka, kun siellä kaikenlaiset hullut savat rauhassa
levitellä valheitaan...
 • 6 / 8
 • jake
 • 27.9.2002 12:11
Hei Druusi älä o tyhmä !
Sateenkaariopiskelijat ry on jo vaik kuin pitkään ollu rekisteröity yhdistys.
Eiks sul Kalle o parempaa tekemist ku vikistä tyhmyyxii tääl
 • 7 / 8
 • Antti
 • 6.10.2002 17:41
Tuo Jaken vuodatus oli kyllä aika asiaton. Druusin viesti oli helmikuulta, ja Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan "Sateenkaariopiskelijat" rekisteröitiin kesäkuussa. Ja Druusi oli aivan oikeassa siinä, että järjestö liitti nimeensä ry-lyhenteen hyvissä ajoin ennen rekisteröitymistä. Tietääkö joku, että mistä tässä omituisessa ja salamyhkäisessä järjestössä on oikeasti kysymys?
Jake,

ehkä sinun kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä kuka vikisee tyhmyyksiä ja kuka ei.


Sateenkaariopiskelijoilla on menneisyyden taakkaa, sen alkuvaiheisiin ja sen kanssa sidoksissa oleviin henkilöihin liittyy niin paljon kaikkea mielenkiintoista, että on luonnollista että asiaan suhtaudutaan varauksella.

Sekä EAGLYS, joka ilmeisesti liittyy jotenkin asiaan, että Sateenkaariopiskelijat voisivat kyllä vähän muokata sivujaankin, jaottelut pienempiin osiin auttaisivat luettavuutta.