Vanhoilliskristittyjen järjestöt aloittivat eheytyskampanjan

» Konservatiivikristityt tahot haluavat eheyttää nuoria otsikolla »Älä alistu!»
» Kotimaa: Älä alistu! -kampanjan jatko puntarissa

Edellinen
"Kristillinen nuortenlehti" Nuotta ja joukko konservatiivikristittyjen järjestöjä tai niiden nuoriso-osastoja ovat yhdistäneet voimansa uuteen nuorille osoitettuun eheytyskampanjaan otsikolla "Älä alistu"

Kampanjan esittelyssä kehotetaan:
"Kysy kuitenkin itseltäsi, onko se vapautta, että saat täysin vapaasti olla kaikkien ulkopuolisten vaikutteiden pommitettavana ja vapaasti tulla juuri sellaiseksi, kuin maailma sinut sattuu muokkaamaan? Onko se vapautta, että saat tehdä juuri niitä valintoja, joita ympäristösi haluaakin sinun tekevän? Onko se vapautta, että yleinen mielipide on yhtä kuin totuus?"

Ilmeisesti tässä tarkoitetaan ei-heteroseksuaalisuutta, joka kaiketi sitten johtuu 'ulkopuolisista vaikutteista' ja 'maailman muokkauksesta' ja 'ympäristön haluamista valinnoista'. Itse kyllä tulkitsen tekstiä aivan päinvastoin (siinä ei tosiaan missään kohdassa mainita homoseksuaalisuutta, vaan lukijan pitäisi nähtävästi oivaltaa se asiayhteydestä). Kampanjaesittelyssä puhutaan vain ympäripyöreästi seksuaali-identiteetistä ja Raamatun vastaisesta elämästä.

Kampanjaan kuuluu myös video, jossa biseksuaalityttö "Anni" kertoo kokemuksistaan ja päätöksestään valita heteroseksuaalisuus lähtiessään seuraamaan Jeesusta.

Varoitellessaan ulkopuolisten vaikutteiden vahingollisuudesta kampanjoijat tulevat kääntäneeksi kritiikin nimenomaan itseensä. Hehän tässä ovat ulkopuolisia, jotka ovat kertomassa nuorelle, millainen hänen pitäisi olla tai millaiseksi hänen pitäisi tulla. Kampanjassa ollaan tarjoavinaan "parempaa vaihtoehtoa". Herää kysymys, kenen kannalta parempaa. Entä ihminen, jolla vaihtoehtoja ei ole, on joko elettävä elämä sellaisena kuin on syntynyt, tai heitettävä hyvästit maailmalle, joka ei hyväksy omaa minuutta.

Nuotan kampanjasivu:
http://www.nuotta.com/kampanja

Kampanjan lehdistötiedote:
http://www.nuotta.com/sites/default/files/nuotta_ala_alistu_tiedote.pdf
Minä en oikein jaksa vihata. Lähinnä tunnen surua. Ja koen samalla huolta niistä nuorista, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet alistumaan tällaisille "eheyttäville" tahoille.
Eihän ympäristö aja homouteen, vaan ympäristön (=yhteiskunnan) olisi hyvä antaa
mahdollisuus sekä eheään heterouteen että homouteen. Tähän suuntaan on liikuttu lainsäädännöllisesti.
Se on ollut hyvä asia sekä maallisesti että uskonnollisesti.
Järkyttävintä on omien himojen syyllistäminen, aivan niinkuin niitä ei olisi heterolla, kenellä tahansa.
Seksuaalisuus on periaatteessa hyvä voima, lahja Jumalalta, jonka vastuullista käyttämistä tulisi edistää
ja tukea sen sijaan, että lähdetään rikkomaan Luojan antamaa.
Tulin hyvin surulliseksi.
Pistää vihaksi tosiaan. Vielä kun katsoo tuota "Ketkä kampanjan järjestävä?"-otsikon alla olevaa listaa, niin pistää vihaksi vielä enemmän. Nuo kaikki järjestöt siis allekirjoittavat tuon sodanjulistuksen nuorten hyvinvointia vastaan. "Älä alistu!" Mikä helvetin "Älä alistu!"? Kampanjan sisältöhän juuri on "Alistu!"

Edit: Nyt vielä katsoin sitten tuon "Annin tarina"-videon, jonka arvosteleminen YouTubessa on vähemmän yllättäen estetty. Kovasti laittoi sanattomaksi tuokin pätkä. Reilut kymmenen minuuttia täyttä roskaa ja valetta. Tuolla sitten yritetään kovasti vedota nuoriin. Kas kun ei oltu vielä Saatanaakin tuotu mukaan tarinaan.

"Et jos joku murhaaja pystyy tekee parannusta, nii miksei joku homoki."

"Sit mää menin semmoselle leirille, ja, ja sit siellä leirillä mää päätin, että, et okei, että mä jätän tän mun vanhan elämän ja mä rupeen seuraan Jeesusta, että, et mä tein sen ratkasun, että mä haluan lopulta joskus päästä taivaaseen takas Isän luo. Ja sit siihen tuli myös se, että mä päätin sillon, et mä en halua enää seurustella tytön kanssa, että, et mä haluun olla hetero."

"Et sillonku mä oon ite ollu naisen kanssa, ni mä en oo ite tuntenu olevani nii nainen, ja sitte kuitenki ku mut on luotu naiseks, ja mä oikeesti mun sydän kaipaa sitä, että mä tunnen olevani ihana nainen, niin sitte siinä lesbosuhteessä mä en pysty tuntemaan sitä niin täysillä. Ja joka tapauksessa niissä suhteissa aina jompi kumpi on se maskuliinisempi puoli, niin en mä vois tehä sitä toiselle tytöllekään, että, että se ei sais tuntea olevansa niin täys nainen kuin mitä se on tarkoitettu tuntemaan ja olemaan tavallaan ylpeä siitä ja onnellinen siitä, et on nainen."

Yleensä näiden vaikutteille alttiiden ja heikkojen idioottien videoita on lähinnä huvittavaa katsoa, mutta tällä kertaa leikitään sen verran vakavilla aiheilla, että ei paljon kyllä naurata.
Mielenkiintoinen ajoitus tällä kampanja-avauksella. Eduskuntavaalien ennakkoäänestykseen on aikaa 15 päivää. Varsinaiseen vaalipäivään aikaa on vajaa kuukausi.

Ovatkohan kristillisdemokraatit huomanneet, että persut ovat kaapanneet heiltä(kin) julkisen huomion ja ääniä? Päivi Räsänen keräsi puheillaan mm. kuuluisassa Homoillassa puolueelleen varsin vahvoja miinuspisteitä. Nyt on ilmeisesti aika synnyttää keskustelua ja vastakkainasettelua viimeisenä yrityksenä omien äänestäjien aktivoimiseksi ja samalla lisä-äänien hankkimista epäröivien puolelta.

Kristillisdemokraatit siis ratsastavat homolla eduskuntaan.
O tempora o mores. Martin, tunnetko tuota Nuotta-lehteä? Se on ehkä yksi pahimmista tässä (koska teini-ikäisten lukema, lukemisten mahdollisia seurauksia ei tarvinne eksplikoida).
Juu itse yritin kanssa kommentoida Youtubessa tuota videota.. Mut ilmeisesti päästävät vain positiiviset kommentit läpi. Yritä siinä sitten osallistua keskusteluun. Miksi eivät anna keskustella, jos kampanjan tarkoitus on herättää keskustelua?
Tosi surullista, mutta jollain tavalla täysin odotettavissa ja ennalta-arvattavissa. Eikö näitä vastareaktoita ole nähty aika ajoin kun homoudesta on keskusteltu julkisuudessa ´positiiviseen´sävyyn - lähinnä viittaan muutaman poliitikon myönteisiin kantoihin homoparien adoptio-ja aviolitto-oikeuksista?

Nuotan päätoimittaja Mika Falkin sukunimi kuulosti tosi tutulta, ja hänhän onkin naimisissa ylen homoillassa esiintyneen Sonja Falkin kanssa. Jonka esiintyminen ja mielipiteet torpedoitiin aika tiukalla debatoinnilla täysin vessanpöntöstä alas - varmasti sekin antanut heille pontta tähänkin projektiin.

Tosiasia lienee kuitenkin se että tän päivän teinit ja nuoret on valveutuneempia ja varmasti suvaitsevaisempia kuin koskaan ennen eikä tämänkaltaisella propagandalla tulla saavuttamaan sen suurempaa suosiota. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.
OPKO on yksi järjestäjistä. Opetusministeriö on myöntänyt esim. vuonna 2009 kyseiselle lafkalle 84 000 euroa avustusta.

Lähde: OPKO:n vuosikertomus 2009
Koskakohan ky tahota alkavat kampanjoimaan (heteroinen)esiaviollista seksiä ja teinirakauksia vastaan? Luulisi tuon olevan "jumalalle epäisuotuisempaa" -jo itse ilmiön laajuuden takia? Olisikohan niin, että "kirkko" menettäisi enemmänkin kannatustaan, jos vanhoilliskristityt ja räsäsläiset alkaisi puhumaan niistä "todellisista ongelmista" jotka uhkaavat heteronormatiivista avioliittoa tai sen pyhyyttä?

Eduskunta on taivaspaikka maan päällä..
Sonja Falk oli A-talk -ohjelmassa. Tapasin siellä myös hänen miehensä.
Kampanjatekstissä Falk koettaa piikitellä Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjaa. "Kaikki ei muutu paremmaksi, jos seuraa omia himojaan - päinvastoin", toteaa Falk typistäessään ilmiselvästi homoseksuaalisuuden ja homoseksuaalisen identiteetin pelkäksi himoksi.
Lähetin opetusministeri Virkkuselle aiheesta sähköpostia omalla nimelläni. Jätän tuon allekirjoituksen pois täältä. Jokatapauksessa minua huolestuttaa rahoitus. Virkkusen avustajan vastaus löytyy myös alta:

Hei,

Huolestuin erittäin paljon uskonnollisten nuorisojärjestöjen organisoimasta kampanjasta, joka tähtää nuorten homo, bi ja trans-seksuaalisten nuorten eheyttämiseen: http://www.nuotta.com/kampanja

Kampanjan rahoittajista ja järjestäjistä löytyy muun muassa OPKO eli Opiskelija- ja Koululaislähetys, joka saa opetusministeriön rahoitusta. Olisi mielestäni erittäin tärkeää, että valtiollisesti ei tuettaisi, saati kannatettaisi tämänkaltaista toimintaa.

Toiminnassa on kyse eheytyshoidoista, joita uskonnolliset järjestöt kutsuvat myös eheytysterapiaksi. Monissa maissa jo terapioiminen homosta heteroksi johtaa toimiluvan menettämiseen psykiatrisen työn tekijöiltä. Lisäksi näiden uskonnollisten vihajärjestöjen järjestämän eheytymishoidon johdosta nuorten homo, bi ja trans-ihmisten itsemurhatilastoissa on tullut selkeä nousu.

En usko addresseihin tai muuhun vastaavaan, mutta toivon että te opetusministerinä voisitte tarkastella minkälaiseen toimintaan rahoitusta annetaan. Jos valtiollinen sivistämisorganisaatio antaa tukea tällaisille keskiaikaisille toimintamalleille ja kannustaa uskonnollisia järjestöjä toimimaan herkimmillään olevien nuorten rikkomiseksi, en tiedä haluanko edes maksaa verojani sen kaltaiseen maahan.


Ja vastaus:

kiitos erittäin asiallisesta kysymyksestäsi ministeri Virkkuselle. Kirkollisasiat kuuluvat opetusministeriön työnjaossa kulttuuri- ja urheiluministeri Wallinille ja ministeri Virkkunen onkin jo eilen pyytänyt häneltä selvitystä.

Palaan asiaan, kun sen saamme.
Oppikohan armas kansankirkkomme mitään viimevuotisesta homokeskustelun jälkeisestä jäsenten joukkopaosta? Noille fundamentalisteillehan se on vain positiivinen asia, kirkon jäsenistön keskimääräinen vanhoillisuus lisääntyy sitä mukaa kun ajattelevat ihmiset poistuvat takavasemmalle.

Nyt olisi kirkon johdon aika painokkaasti sanoa mielipiteensä, ja mahdollisimman pian. Sekä sulkea rahahanat kaikilta näiltä homovihaa lietsovilta kirkon liepeillä toimivilta järjestöiltä. Kyllähän ne rahansa joka tapauksessa saavat, mutta parempi dollareina kuin suomalaisten veroeuroina.
Kun lukee näitä kommentteja, niin ei jää epäselväksi miksi kampanjan videossa esiintynyt nuori nainen ei uskalla näyttää kasvojaan ja nimikin on pitänyt muuttaa. On ihmeellistä että vapaassa Suomessa pitää pelätä näin paljon. Ilmeisesti Suomen maassa ei suurempaa syntistä voi ollakaan kuin parannuksen tehnyt homoseksuaali. Kivet on ainakin täällä jo valmiina. Eikä heittäjistäkään tunnu puutetta olevan.
Missähän kohtaa ja kenen toimesta täällä on sanottu yhtään poikkipuolista sanaa "Annia" vastaan? Yleinen henki on ollut myötätunto hänen kohtalostaan...

Edit: Sitä paitsi Anni kylläkin on ymärtääkseni biseksuaali, joka on päättänyt valita heteroseksuaalisen elämäntavan. Homoseksuaali ja biseksuaali eivät ole sama asia :)
Arto T: "Ilmeisesti Suomen maassa ei suurempaa syntistä voi ollakaan kuin parannuksen tehnyt homoseksuaali."

Parannuksen tekeminen sinällään ei varmaan ole haitaksi, mutta kun tässä tapauksessa parannus on mukamas tehty asiasta josta ei tarvitse parantua. On hieman eriasia tehdä parannus näpistelystä tai koulukiusaamisesta kuin vasenkätisyydestä tai homoudesta.
Jotkut uskonnolliset yhteisöt ovat kritisoineet eheytyskampanjaa voimakkaasti. Esimerkiksi körtit ovat ilmoittaneet, että heillä ei ole mitään tekemistä Älä alistu!-kampanjan kanssa. Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön tiedotteessa todetaan, että "kampanjan mukainen toiminta kirkon sisällä on valitettavaa, ja sisältää nuoriin kohdistuvan hengellisen alistamisen piirteitä".
Molemmat, itse kampanjan sivut sekä sitä vastustava,"En alistu... homofobialle!" -event poistettiin Facebookista. Ainakin jollakin on toimiva "En-tykkää" - painike feissarissa..
Tässä tiedotteesta hieman lisävaloa "Älä alistu homofobialle!" -FB-eventin poistosta:

Facebookiin luotiin eilen tapahtuma "Älä alistu homofobialle!" vastalauseena "Älä alistu!"-kampanjalle, jonka tarkoituksena on saada ei-heteroseksuaaliset nuoret miettimään uudelleen seksuaalista suuntautumistaan. Kampanjan videolla homoseksuaalit rinnastetaan murhaajiin.

Vajaassa vuorokaudessa "Älä alistu homofobialle!"-ryhmä sai yli 12 000 osallistujaa, jotka näkyivät tapahtumasivulla omilla nimillään. "Älä alistu!"-ryhmässä taas osallistujien nimet oli piilotettu.

Tänään iltapäivällä sekä "Älä alistu homofobialle!" -ryhmä että sen perustajan, Mari Eerolan, profiili oli poistettu.

"Yritin vain kirjautua sisään ja sain ilmoituksen, että käyttäjätunnukseni on poistettu. Minkäänlaista varoitusta ei tullut", nimimerkillä Mari Murha Facebookissa ollut Eerola kommentoi. "Tämä viestii, ettei Facebook halua antaa homoseksuaaleille oikeutta puolustautua heihin kohdistuvaa vihapuhetta vastaan", hän jatkaa.

Ryhmä ei sisältänyt mitään sopimatonta, ainoastaan lyhyen tekstin, jossa kritisoitiin "Älä alistu!"-kampanjaa.

"Älä alistu!"-kampanjan taustavaikuttaja Mika Falk on yhä Facebookissa.
Hieman ihmetyttää tuo Marin käyttämä outo nimimerkki, joka ei selvästi voi olla kenenkään oikea nimi. Eikös Facebookissa ole ainakin periaatteessa tarkoitus esiintyä omalla nimellään.
Ryhmän poistaminen sinänsä on luonnollisesti selkeä ylireagointi, joka johtuu ilmeisesti suuresta määrästä ryhmään kohdistuneita valituksia. Jos FB:ssä saa kampanjoida tietyn asian puolesta, kai siellä pitää myös vastakkaisia mielipiteitä saada esittää.
Kampanjavideossa Anni sanoo: Jos murhaaja pystyy tekemään parannuksen, niin miksei homokin.

En muista, että minua olisi aikaisemmin verrattu murhaajaan. Näiden ääriuskovaisten homovihajärjestöjen kampanja vastaa täysin kaikkialla maailmassa toimivien vastaavanlaisten uskonnollispohjaisten vihajärjestöjen toimintaa. Kuten valitettavan hyvin tiedämme, ääriryhmät ovat aloittaneet hyökkäyksen meitä ja meidän oikeuksiamme vastaan länsimaissa. Keinoina ovat vähätteleminen, halveksiminen ja suoranainen homoviha. Nyt tämä toiminta on siis juurtunut Suomeenkin.

Sama syrjintäsuojalaki ja rikoslaki koskevat samalla tavalla niin homoja kuin esim. saamelaisia. Mikäli vastaavanlainen julkinen kampanja olisi kohdistunut vaikkapa saamelaisiin, oikeusprosessi olisi jo pantu alulle. Jos Suomi todella on oikeusvaltio, jotain muutakin täytyy tapahtua kuin pelkkä lehtikirjoittelu.

Uskovaisten homojen ja heteroiden käytös on mielestäni välinpitämätöntä. Vaikka ev-lut kirkko, seurakunnat ja valtio pitävät pystyssä näiden halveksuntaa ja vihaa lietsovien järjestöjen toimintaa miljoonilla euroilla vuodessa, ei Aamulehden eikä äärijärjestön Seurakuntalainen-lehdessä ole muuta kuin vanhoja fraaseja, kuinka muka jumalat ja jeesukset rakastavat meitä kaikkia. Uskovaiset voisivat kerrankin tuomita ääriryhmien homovastaisen toiminnan julkisesti ja kaikkialla.

Koska uskovaisilta homoilta ja heteroilta ei näköjään apua heru, olisi hyvä, jos joku muu paneutuisi seuraavien järjestöjen rahoitukseen eli selvittäisi, mitkä tahot (kirkko ja seurakunnat) rahoittavat homovastaisen toiminnan:

-Nuotta
-SLEY
-SEKL
-OPKO
-Luther-säätiö
-SRO
-Patmos
-EU:n Youth in Action on ilmeisesti myös rahoittamassa.

Kaikki tiedot tulisi julkaista eri tiedotusvälineissä.

Eräs AL:n kommentoija ilmaisi asian nasevasti:
Kristinuskosta voi parantua ajattelemalla omilla aivoilla.
Älä alistu!
Positiivista tossa kampanjassa on se, et 400 ihmistä on eronnu tänään kirkosta sen takii. Taas saadaan uus skandaali, joka nostaa kirkosta eroomislukuu...
Olen koettanut pohtia sitä, mikä on aloitetun kampanjan todellinen, julkisesti lausumaton tavoite. Se ei ole minulle selvinnyt. Jotenkin koko homma vaikuttaa tämän hetkisen tiedon perusteella täysin käsittämättömältä. Edes vaaleihin vaikuttaminen ei tunnu mielekkäältä tuolla tavoin.

Jälleen kerran nämä nk. eheytyneet esiintyvät kasvottomina, kuten tuossa videossa. Edes se ei ole uskottava. Videon kuvallinen viesti on, että väitetyssä eheytymisessä on jotakin hävettävää ja salattavaa. Tunarit ovat videon koostaneet - onneksi.
Nelosen uutiset haastatteli Älä alistu! -kampanjan taustalla vaikuttavaa Kristillisen Nuotta-lehden päätoimittaja Mika Falckia, jonka mukaan yhteiskunta, media, kaverit, elokuvat ja monet muut tahot painostavat nuoria ajattelemaan asioista tietyllä tavalla. Hänen mukaansa kampanjan viesti on se, että ei tarvitse alistua ja saa ajatella itse.

Nelosen uutisvideo: http://www.nelonen.fi/uutiset?vt=video&vid=134293 (sama kun yllä mainittu Ilta-Sanomien video)
Tässä avattuna tekstiksi pari kohtaa:

Millä tavalla te olette sitä mieltä, että yhteiskunta painostaa homoseksuaalisuuteen? kerro joku esimerkki.

No jos vaikka ajatellaan eilis-iltaa, kun katsottiin telkkaria kotona, niin Pasilan jaksossa tätä käsiteltiin varsin mielenkiintoisella tavalla. Käännettiin elokuvakanavaan, siellä oli tämmönen lesbo-homoseksuaalisuus-teema hyvin vahvasti. Elikkä tavallaan painostaminen on sitä, että ajatus tietynlaisesta vapaasta seksistä, pornografiasta, monesta muusta asiasta tulee jatkuvasti joka puolelta ja esitetään normaalina, ainoana vaihtoehtona, mitä se ei suinkaan ole. Voi elää myös muulla tavalla.

Tässä kampanjassa kuitenkin tulee esiin se, että te olette sitä mieltä, että ei voi olla kristitty ja homoseksuaali samaan aikaan.

Niin, se mikä Raamatusta nousee, on että kristityn tulee elää tietysti sen mukaan mitä Jumala on tarkoittanut. Ja siinä tulee, että Jumala on tarkoittanut yhden miehen, yhden naisen avioliittoon elämään ja me ollaan äänestämässä sen puolesta. Ihminen joka kipuilee homoseksuaalisuuden kanssa, niin meidän viesti on, että ei ainoa vaihtoehto ole se että toteuttaa sitä identiteettiä. Voi elää kristittynä ja sen mukaan mitä Jumala sanassaan Raamatussa opettaa.

***

Omasta mielestäni nuo Falckin kuvailut painostamisesta ovat vähintäänkin huteralla pohjalla. Sen sijaan kampanja juurikin painostaa etenkin uskovia nuoria, pistämällä pelimerkeiksi Jumalan ja uskon. Kampanja tarjoaa vain yhden ainoan vaihtoedon, jolla voi voittaa. Sellainen on äärimmäisen ajattelmatonta ja vastuutonta.
Uutispätkässä kohdasta 02:29 paljastuu kai kampanjan tarkoitusperät "...Jumala on tarkoittanut yhden miehen ja yhden naisen avioliittoon elämään - ja me ollaan äänestämässä sen puolesta.." - eli kysymys on vaalikampanjoimisesta, ei "kipupisteiden" kanssa painiskelevista nuorista. Todella sääli...ttävää
Laitan nyt tällaisen tekstin laajemmin levitykseen:
On hienoa, että ihminen seisoo itsensä ja senmukaisten valintojensa takana. On hienoa myös, että ei ole vain yhtä vaihtoehtoa. On hienoa, että ei tarvitse alistua.
Meillä jokaisella on jonkinlainen seksuaalinen identiteetti, joka on Jumalan meille lahjoittama. Tämän seksuaalisen identiteetin hyvä hoitaminen ja kasvattaminen hedelmälliseksi on kristityltä odotettavaa. Ei ole tarkoitus ryhtyä muuttamaan tuota identiteettiä, vaan käyttämään sitä lähimmäistensä hyväksi. Muuttaminen johtaa nimittäin seksuaalisuuden sinänsä nostamiseen epäjumalaksi, luodun palvomiseksi Luojan tilalta.
Olisi ideaalista, jos maailma tarjoaisi ihmisille koko sen valtavan sateenkaarevan kirjavuuden, joka on Jumalan luomistyö. Näin ei kuitenkaan näyttäisi olevan. On surullista lukea syrjinnästä, poissulkemisesta, kiusaamisesta, ahdistuksesta. Näihin ei tarvitsisi alistua, jos ei olisi niihin alistajia.
Ihminen on vapautettu Jumalan Sanassa, joka on Jeesus Kristus. Hänen kärsimystään ei tarvitse tehdä uudestaan. Uskossa Häneen olemme jo pelastetut.

Yhteiskuntamme tukee kaikin tavoin heteroavioliittoa. Sen sijaan yhteiskunta ei täysipainoisesti vielä tue homoliittoa. Kuinka moni lapsi voi edes nykyisin väittää kohdanneensa koulussa oikeudenmukaisuuden nimissä yhtäläisen mahdollisuuden esittää näitä molempia?

Eikö Kristuksen seuraaminen näytä meille tukevan ja mukanakulkevan lähimmäisen? Pahoin pelkään, että tässä kampanjassa ei ole niin.
Olen nyt perustanut ryhmän nimeltä "usko ja luota rohkeasti!" facebookissa. Se on avoin ryhmä. Olette tervetulleita liittymään!
Martin tuo sinun oppisi ei ole Raamatun sanan mukaista kristinuskoa vaan sinun omaa oppiasi johon toki erillisiä irtojakeita olet pyrkinyt liittämään, mutta hyvin suuresta osasta Raamatun sanaa on jo tuossa luovuttu, kyseessä ei siis enää ole kristinusko vaan eräänlainen uususkonto räätälöitynä homoseksuaalisen identiteetin tarpeisiin.

Toivoisin että jokainen homoseksuaalisuuden kanssa kamppaileva ihminen näkisi tuon Annin videon ja tietäisi että on vaihtoehto homouden toteuttamiselle, usko Jeesukseen Kristukseen voi muuttaa ihmisen elämän.

Kuitenkin monet ovat torjuneet tämän sanoman alkamalla huutamaan suureen ääneen omia "totuuksiaan" joihin on jo itsekkin alettu uskoa. Tavallaan ymmärrän myös tuon raivon, jos Anni olisi oikeassa niin silloin putoaisi pohja pois myös omalta mielipiteeltä.
Eri medioissa käytäviä keskusteluja silmäiltyäni yksi kommentti jäi erityisesti mieleeni. Sen mukaan kristillisdemokraatit pelkäävät jäävänsä ilman ainuttakaan edustajapaikkaa eduskuntaan. Minulle tuo tuore kampanja näyttäytyy ikään kuin viimeisenä keinona tehdä jotakin näkyvää. Siinä he ovat onnistuneet. Lähimmäisenrakkaudesta kampanjassa ei näy jäämiä edes mikroskooppisia määriä.
Arto T: Minä ymmärrän tästä syntyneen ärtymyksen oikein hyvin, mutta en näe sen lähteenä sitä minkä sen lähteeksi esität. Kiukku kumpuaa siitä, että vielä oman identiteettinsä kanssa mahdollisesti kipuilevia nuoria alistetaan ja painostetaan valitsemaan nuoren oman kehityksen kannalta vaarallinen tie, jossa oma identiteetti pitäisi tukahduttaa. Tässä kampanjassa pannaan nuori peliin ja sellaiseen valintatilanteeseen, jossa pelimerkkeinä ovat Jumala, Raamattu, taivaspaikka ja toisaalta oma identiteetti.

Moni täälläkin keskustelevista on joutunut kamppailemaan ylimääräisen taakan kanssa löytääkseen paikkansa maailmassa. Se taakka ei ole homoseksuaalisuus, vaan sellaiset alistavat kanssaihmiset, asenteet, yhteiskunnalliset rakenteet ja uskonnolliset ympäristöt, jotka tekevät tiettäväksi, että homoseksuaalisuus olisi jollain tavalla ei-toivottava ilmiö. Moni on kiukustunut siksi, kun omasta kokemuksestaan näkevät, mitä pahaa tällaisella eheytyskampanjalla voidaan aiheuttaa nuorille.

"Jos joku murhaaja pystyy tekee parannusta, niin miksei joku homokin" oli muuten aika veret seisauttava heitto ja hyvin ruma viesti.

***

Kampanjavideon "Anni" ei kertomansa mukaan ole (ollut) homo vaan biseksuaali, joten hänellä on luonnostaan kyky tuntea romanttista, eroottista ja seksuaalista vetovoimaa myös "vastakkaista" sukupuolta olevaan. Hän lienee onnistunut tukahduttamaan toisen puolensa, ehkä sijoittamalla siihen lokeroon uskonasioita.

Kun "Anni" nyt näyttää löytäneen tosirakkauden, niin iloitsen siitä tietysti hänen puolestaan.

"Anni" kertoi myös tyytymättömyydestään siihen, ettei voi toisen naisen kanssa parisuhteessa kokea täysillä olevansa "ihana nainen". Ilmeisesti miehen kanssa tämä onnistuu. Itse tulkitsen asian niin, että ilmiö liittyy "Annin" seksuaalisuuteen, ei biseksuaalisuuteen yleensä. "Anni" esittää myös asiantuntija-arvion, että "joka tapauksessa niissä suhteissa aina jompikumpi on se maskuliinisempi puoli", mutta tästä lienee erilaisiakin käsityksiä.
Anni rukka.
Toivottavasti hän pystyy siinä elinpiirissään missä elää katsomaan peiliin joskus myös ihan itsekseen, kaikessa rauhassa.
Ja toivottavasti hän pystyy silloin olemaan armelias itseään kohtaan.
Arto T!

Kristus elää Sanana meissä uskovissa. Hän on vapauttanut meidät tekemään hedelmällistä. Silloin eivät turhat taakat ole tarpeen. Sinun sanojesi mukaanhan "Älä alistu"-kampanja on uususkonto räätälöitynä heteroseksuaaliseksi muuttumisen tarpeisiin. Tällainen muuttuminen on luomisen ajatuksen vastaista, kuten Paavali hyvin osoittaa.
Usko muuttaa ihmisen kuoleman. Se kääntää sen maasta kohti taivasta olevaa elämää. Kyseessä on täyskäännös. Se ei edellytä olemuksensa muuttamista omalla myötävaikuttamisella. Entinen "kuolema" jää vapahduksen myötä. Se on Kristuksen teko, joka on luettu meille hyväksi. Näin ei turhaa - olematonta "ongelmaa" - ole.

Jos on vaihtoehto homouden toteuttamiselle, niin se on oma totuus.
#Moni täälläkin keskustelevista on joutunut kamppailemaan ylimääräisen taakan kanssa löytääkseen paikkansa maailmassa. Se taakka ei ole homoseksuaalisuus, vaan sellaiset alistavat kanssaihmiset, asenteet, yhteiskunnalliset rakenteet ja uskonnolliset ympäristöt, jotka tekevät tiettäväksi, että homoseksuaalisuus olisi jollain tavalla ei-toivottava ilmiö. Moni on kiukustunut siksi, kun omasta kokemuksestaan näkevät, mitä pahaa tällaisella eheytyskampanjalla voidaan aiheuttaa nuorille.#

Tällä hetkellä yhteiskuntamme seksuaalimoraali kertoo valtavasta rappiosta ja Raamatun sanan hylkäämisestä kaikilla osa-alueilla, ei yksin tässä asiassa vaan kaikessa muussakin, jatkuvia irtosuhteita, avoliittoja, pettämistä jne, avioliitotkin hajoavat erittäin yleisesti. Tämä kertoo todellakin siitä että taas kerran ihminen on kuvitellut olevansa viisaampi kuin Jumala tai Jumalan sana. Kuka siitä kantaa vastuun että ihmisen omien himojen seuraamisen tuloksena on syntynyt isättömiä lapsia, hajonneita perheitä, valtava aids ongelma ja miljoonista särkyneistä sydämistä puhumattakaan. Näistä kukaan ei ota vastuuta, vaan elokuvat ja media edelleen julistavat vapaan seksin ilosanomaa ja ihmiset uskovat täyttä häkää. Samoin on myös tässä homoasiassa ihmiset todellakin kuvittelet että he tietävät nämä asiat paremmin kuin Jumala. Mutta tässäkin asiassa Jumala on viitoittanut ihmiselle tien jota kulkea, joka luo ihmiselle onnen ja tasapainon, vapaa seksuaalisuuden toteuttaminen ei sitä todellakaan tuo.
Arto T kirjoitti:

> "Tällä hetkellä yhteiskuntamme seksuaalimoraali kertoo valtavasta rappiosta ja Raamatun sanan hylkäämisestä kaikilla osa-alueilla (...)"

Ei kyseessä ole mikään rappio. On yksinkertaisesti erinomainen asia, että ihmiset pääsevät irti tällaisesta taikauskosta ja satuolentoihin uskomisesta.

Omilla aivoilla ajattelu on vaativampaa kuin uskontoihin lammasmaisesti uskominen. On hienoa, että yhä useampi osaa ajatella omilla aivoillaan eikä sorru siihen, että hänet aivopestään ja ohjelmoidaan toimimaan uskontojen asettamalla tavalla.

Moraali ja etiikka eivät ole minkään uskonnon yksinoikeuksia. Ihminen voi toimia oikein myös ilman uskontoa. Ja taas tämäkin tapaus osoittaa, että uskonto ja uskominen eivät takaa oikein toimimista - pikemminkin päinvastoin!
Arto T kirjoitti:

> "Samoin on myös tässä homoasiassa ihmiset todellakin kuvittelet että he tietävät nämä asiat paremmin kuin Jumala."

Tietenkin he tietävät minkä tahansa asian paremmin kuin jokin satuolento!

Satuolento ei viitoita mitään. Jos tavallinen ihminen kuvittelee, että on olemassa jokin suuri Spagehttimonster, joka määrää ihmisten elämästä ja maailmankaikkeudesta, niin tämä ihminen kiikutetaan psykiatriseen hoitoon. Jostain kumman syystä uskovaiset saavat elää harhaisessa maailmassaan ilman, että asiaa kovin paljoa ihmetellään. Uskovaisuus on mielenterveysongelma.


> "Mutta tässäkin asiassa Jumala on viitoittanut ihmiselle tien jota kulkea, joka luo ihmiselle onnen ja
> tasapainon, vapaa seksuaalisuuden toteuttaminen ei sitä todellakaan tuo."

Höpö, höpö! Oman seksuaalisuuden löytäminen ja toteuttaminen on avain onneen ja tasapainoon. Sinun saaraamasi tie vie itsetuhoon, ahdistukseen ja vaikeuksiin. Niin yksinkertaista se on, Artoseni.
Kiitos, Jukka. Ilmaisit meikäläisenkin käsityksen paremmin kuin itse olisin osannut.

Arto T:n tapaus osoittaa jälleen kerran, kuinka nuori voidaan aivopestä kuvittelemaan mitä tahansa. Kun lukee homovihakampanjan käynnistäneiden ja sitä kannattavien lausuntoja, näkee sen surullisen tuloksen, johon täydellinen tietämättömyys ihmiselämästä ja viha muita kanssaihmisiä kohtaan on johtanut.

Kenties jotkut homoja vihaavat ääriuskovaiset voisivat kertoa, mistä homoviha kumpuaa ja mistä ääriuskovaiset siihen voimaa ammentavat. Siis onko se synnynnäistä vai opittua.
Kuulin hyvän kommentin tästä aiheesta, 'pitäisikö alkaa uskovaiseksi niin sais tehdä mitä haluaa'. Ja samoiten kuin sen että miksi takertuvat aina vaan homoseksuaaleihin eikä muihin ns. "poikkeaviin" ollenkaan, saatikka sitten muihin asioihin mitä Raamattu kieltää tai "kieltää". Epäilen että harva nainen on enää tähän maailman aikaan neitsyt naimisiin mennessään vaikka sekin on Raamatun mukaan pahasta. Ja onpahan tällainenkin “Jos mies tavataan makaamasta toisen miehen vaimon kanssa, molemmat on surmattava, sekä nainen että mies, joka hänen kanssaan makasi.” (5. Moos. 22:22). Enpähän ole kuullut että tätä noudatettaisi yhtä kiihkeästi kuin homovastaisuutta, vaikka kuulostaakin aika suoralle käskylle ja avioliittoihin liittyvät pettämiset on aika arkipäivää (yksi esimerkki monista, te Raamattua tulkitsevat älkää takertuko juuri tähän ja nillittäkö vastaan, kiitos).
Sitten jos himouskovaisille esittää vaikkapa tuontyylisiä tapauksia ja kysyy että eikös tämä ole teidän mielestä yhtä tärkeää, niin tulee vastaan että ei siitä pidä yksityiskohtia poimia ja käyttää niitä vastalauseina. No mitäs tämäkin homovastainen meininki sitten on jos ei sitä? Tulkitaan juuri niitä kohtia mitä itse allekirjoittaa ja nimeomaan tulkitaan niin kuten halutaan. Kivittämiseen, orjien omistamiseen sun muuhun viittaavat käskyt on sitten ihan yhdentekeviä ja eivät ole tätä päivää. Toisaalla ihmeteltiin sitä että kylläpä niitä jaksaa kiinnostaa mistä kukakin tykkää, ihan siinä määrin että jatkuvasti pitää asiansa ilmaista mahdollisimman kuuluvasti.
Jos uskovaisilla on noin paljon ylimääräistä energiaa ja noin paha tarve kohdistaa se suoraan jollekkin ihmisryhmälle, keskittyiväsivät edes sellaisiin tapauksiin joista on oikeasti vahinkoa, esim. insesti, raiskaukset, perheväkivalta (paitsi että uskovaisethan saa kurittaa lapsiaan mielin määrin, unohdetaanpa siis tämä). Koska on noita tapauksia vastaan pidetty uskovaisten taholta yhtä isoa mekkalaa kuin homoseksuaalisuudesta viime aikoina?
Minulle se on yksi ja sama mihin kukakin uskoo ja uskooko mihinkään koska muiden elämät ei kuulu minulle, riepoo vaan se että yhteen asiaan takerrutaan noin pahasti vaikka maailmassa on ihan oikeitakin ongelmia.
smo kirjoitti: "Kristilisdemokraattisen puolueen nuorisojärjestö ... esittää samalla huolensa siitä, että homoja vastustava kristitty saa olla vapaasti oma itsensä."

Kylläpäs olen nyt yllättynyt.... not. Ja luonnollisesti tuota huolta ei tarvitse sen kummemmin perustella, riittää että on huolestunut.

Mistähän johtuu tunne, että tämäkin ulostulo ajoituksineen oli jo ennalta varmistettu ja mukana alkuperäisessä kampanjasuunnitelmassa? KD todella haluaa profiloitua vahvasti Päivi Räsäsen viitoittamalla tiellä. Nähtäväksi jää, mihin se riittää...
Nuorisojärjestön kannanotto on verrattavissa Räsäsen nyyhkintään, että paineet olivat olleet niin kovat, että hän oli itkenyt miehensä kainalossa. Siis säälipisteiden keruuta. Kyselisivät ensin miltä monesta homosta tällainen meno oikeasti tuntuu.
Ihmettelin itsekin tuota kampanjaa ja kritisoin sitä blogissani: http://jnvahtola.wordpress.com/2011/03/23/mahdoton-jumala/

Minua on aina ärsyttänyt se, miten uskovat tarjoavat käsityksiään ''tietona'' ja Raamattua jotenkin vakuuttavana tiedonlähteenä. Raamattu on ihmisten kirjoittama ja kertoo alkukantaisten, taikauskoisten ihmisten toiveista ja peloista. Raamatun virheitä ja sisäisiä ristiriitaisuuksia ei voida mitenkään tarkistaa.

Tuossakin kampanjassa vedotaan jumalaan tahtoon. Kuitenkaan ei löydy mitään ulkoista, riippumatonta lähdettä, josta sellainen väite voitaisiin itse tarkistaa (turvautumatta raamatun ja saarnamiesten opetuksiin). Kaikki perustuu kehäpäättelyyn, ja lisäksi ''jumalan tahdolle'' voidaan esittää psykologisesti ja tieto-opillisesti uskottavampi selitys kuin yliluonnollisen henkiolennon olemassaolo.
Mä voin pahoin lukiessani Arto T:n kirjoituksia. En myöskään tajua miksi uskovaiset sanovat että heillä on sananvapaus (=oikeus) syrjintään. Hyvin paradoksaalista, että suvaitsemattomuus sallitaan suvaitsemattomuuden perusteella. Myös KD-nuoret ovat huolestuneita kampanjan synnyttämistä vastareaktioista. Krokotiilin kyyneliä sanon mä!
Jengi ei osaa erottaa lähetysjärjestöjä kirkosta tai lahkoja klassisesta kristillisyydestä. Jos eroaa kirkosta, joka ei tue joidenkin kampanjaan osallistuvien järjestöjen toimintaa, ei ymmärrä kokonaisuuksia eikä tajua kristillisyyden moninaisuutta. Kristillisiä suuntia ja lahkoja on lukemattomia.

Taas otetaan homous keppihevoseksi, jolla halutaan mediajulkisuutta. Huomionkipeitä lapsia on niin paljon.

Miksi halutaan asettaa taas näitä mustavalkoisia linjoja ja viholliskuvia? Paarialuokkaan ei halua kuulua kukaan. Hylkiöitä halutaan osoittaa sormella. Kaksinaamaisia ja tekopyhiä lausuntoja heitetään kevyesti ilmaan.
Näinpä kyllä.

Opetusministeriön ohella CIMO on tietääkseni huomattu sotkeutuneen tähän vyyhtiin - ja ainakin nämä kaksi tahoa ovat selvittämässä asiaa; siis vaatimassa järjestöiltä selvityksiä.

Kyllä tämä tästä.
Jaa. ettäkö uskovaiset vihaavat homoseksuaaleja, kuka niin on sanonut, kun he nimenomaan yrittävät auttaa homoseksuaalisuuden kanssa kamppailevia ihmisiä. Tämän forumin kirjoitusten perusteella asia on kyllä täsmälleen päin vastoin, näin puhdasta viha kirjoittelua uskovaisia vastaan kyllä harvoin enää näkee tänä päivänä.

Mitä tulee kysymyksiin Mooseksen lakiin ym. Niin on hyvä muistaa että Mooseksen laki koski nyt lähinnä Vanhan liiton aikaa ennen jeesuksen tuloa, eikä sellaisenaan enää Uuden liiton aikaa, jota me nyt elämme, vaikkakin esim. 10 käskyn laki kuului myös Jeesuksen opetuksiin. Mitä tulee muihin synteihin, niin nimenomaan juuri edellisessä puheenvuorossa toin esille monta asiaa jotka edelleenkin ovat Raamatun sanan vastaisia, vaikka se tuntuu kovasti unohtuneen.
Arto T. hyvä.

No johan pommpasi!!!

Kuinkahan monen homoseksuaalin lopultakin tarvitsisi kamppailla "ongelmansa" kanssa, ellet sinä ja muut kaltaisesi olisi jatkuvasti kertomassa heille, että tämmöinen ongelma on yleensä olemassa?

Autatte???!!! Herranjestas!!! Ihmisiä kuolee oman käden kautta, koska selitätte heille, että jumala ei heistä tykkää!!! Perkele!!!

Kuinka sinä saatana kehtaat tulla saarnaamaan tälle palstalle omasta uskostasi. Koita nyt jo perkele ymmärtää, että valtaosa suomalaisista ei sinun uskonkäsityksiäsi jaa. Saatatpa kuulua ehkä jopa pienempään vähemmistöön kuin me homot, ja emme mekään tule saarnaamaan hetroseksin kauheuksista sinun ja kaltaistesi vähemmistöjen Jeesussivuille, vai tulemmeko???

Phohhh... Helpotti vähän.
Anteeksi voimasanojen käyttö, Arto T. hyvä, mutta käyttäytymisesi on vain niin uskomattoman typerän ylimielistä ja alentuvaa, että suivaannuttaa pahasti.
Minä kuitenkin sallin sinulle vapauden uskoa tai olla uskomatta ihan mihin vaan, mitä sinä taas et minulle soisi. Turha siis kuvitella, että paasaamisesi tällä palstalla saisi minut jotenkin vaihtamaan identiteettiäni. Jos alat tällä palstalla jossakin vaiheessa julistaa uskovasi saunatonttuun, en todellakaan myöskään aio jättää puurolautasta lauteiden alle jouluna...

Lähettele vaikka postikortti sieltä Narniasta kun kerkiät. Sehän sieltä syvältä, syvältä kaapin perältä taitaa löytyä...

Terv: Pete

P.S. "Pasilan" viime jakso oli mainio, samoin "South Parkin", jossa Butters -parka joutui eheytysleirille Cartmanin lavastettua hänet...
Arto T kirjoitti:

> "Mitä tulee muihin synteihin, niin nimenomaan juuri edellisessä puheenvuorossa toin esille
> monta asiaa jotka edelleenkin ovat Raamatun sanan vastaisia, vaikka se tuntuu kovasti unohtuneen."

Uskovaisia kuunneltuani minusta näyttää yhä selvemmin siltä, että raamatun ohjeiden noudattamatta jättäminen on yksinkertaisesti paras, terveellisin ja eettisesti paras tapa elää.

Sinä ja kataisesi teette pajon pahaa. Tuollainen uskonto on itse perkeleestä.
Mikä on tämä väitetty "apu", mitä ns. kristityt tarjoavat? Eikö se ole käytännössä sysäämistä turhien monien vuosikymmenien psykoterapiakierteisiin jonnekin kunnalliselle puolelle??? Valtio maksaa viulut, jos maksaa. Miksi uskovaiset valehtelevat? Valhe taisi olla sekin syntiä.

Miksei paremmin puhuta siitä, että pitäisi uskonnon takia pidättäytyä seksistä, koska sitä se "tarjous"( kädennojennus ja apu) käytännössä on.

Kirjottaisivat enempi siitä, miten Jumalan nimissä valehdellaan ja mukaparannellaan ( huijataan) ihmisparkoja. Huijareita riittää!!!!Jumalan nimissä niitä taitaa löytyä enempi kuin muissa kaupankäynneissä, koska uskovien kaupankäynti( terapiamyynnit) ja rahankeruu tapahtuu Jumalan nimiin.YÖK!

Syntejä löytyy joka tilanteeseen, kun tarve vaatii. Hyvä, kun saadaan jengi polvilleen jonkun hihhulihuijarisaarnaajan eteen ja rahaa antamaan.

Sinne mahtuu kaikenlaista pyytäjää.

Rahaa otetaan kädet ojossa, vaikka jumalan piti senkin tyhjäntoimittajan elättää. Käsi ojossa pyydetään rahaa eikä mikään ole lahjaa ja ilmaista. Kolehti on tärkeä juttu jolla saarnaajat elättävät itseään, kun ei ole maallista duunia. Raha ei haise.
"Fundamentalistikristityn kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia. Se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lentää omiensa joukkoon kertomaan kuinka voitti."
Heh...

"Kirkon järjestöjohtajien kesken on nähty hyväksi, ettei hän [Falk] enää kommentoi."

On taidettu alkaa tosissaan pelätä rahoittajien kaikkoamista...
#Kuinkahan monen homoseksuaalin lopultakin tarvitsisi kamppailla "ongelmansa" kanssa, ellet sinä ja muut kaltaisesi olisi jatkuvasti kertomassa heille, että tämmöinen ongelma on yleensä olemassa?#

Siis teidän ratkaisunne on laittaa silmät kiinni ja kuunnella mukavia valheita ja kuvitella että kaikki on kunnossa, tuo ei ole uskovaisten tapa hoitaa asioita.

#Autatte???!!! Herranjestas!!! Ihmisiä kuolee oman käden kautta, koska selitätte heille, että jumala ei heistä tykkää!!! Perkele!!!#

Kuka on sanonut että ei tykkää, Jumala antoi oman poikansa ihmisten edestä, ihan meidän jokaisen edestä, Mutta rakastaako Jumala kaikkia niitä tekoja joita tänä päivänä tässä maailmassa tehdään, enpä todellakaan usko. Edelleen kysyn kuka ottaa vastuun valtavasta aids epidemiasta, hajonneista perheistä, isättömistä lapsista ja taas miljoonista ja miljoonista särkyneistä sydämistä, joita tämä vapaan seksuaalisuuden aikakausi on tuottanut.

#Kuinka sinä saatana kehtaat tulla saarnaamaan tälle palstalle omasta uskostasi. Koita nyt jo perkele ymmärtää, että valtaosa suomalaisista ei sinun uskonkäsityksiäsi jaa. Saatatpa kuulua ehkä jopa pienempään vähemmistöön kuin me homot, ja emme mekään tule saarnaamaan hetroseksin kauheuksista sinun ja kaltaistesi vähemmistöjen Jeesussivuille, vai tulemmeko???#

No minä kyllä kehtaan sanoa teille miten asiat on ja mitä Raamattuun on kirjoitettu, siinä ei ole yhtään mitään häpeämistä, jos se ei teille kelpaa, niin se on teidän oma valintanne. Mutta jos minä kertoisin teille mukavia valheita että kaikki on kunnossa jatkakaa samaan malliin, niin silloin minä valehtelisin teille.
mr.a: Miksi ei annettaisi? Pidetään häntä täällä eräänlaisena kiintiö-ääriuskovaisena, jonka kautta saadaan helposti elävä kosketus siihen, millaisessa asenneilmapiirissä Älä alistu! -kampanjan varsinaisen kohderyhmän (eli uskonasioissa kipuilevat) nuoret joutuvat elämään.

Älä alistu! -kampanjan nettisivuille on lisätty useampikin tiedote, jossa pyritään selittämään, että kampanja ei ole homovastainen, kuten myös koetetaan selittää, ettei kampanjavideossa rinnastettaisikaan murhaajia homoihin.

EDIT:
Tuore tilannepäivitys kertoo, että kampanjan tulevaisuus on kiikun-kaakun. Asiasta vihjaili kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämä Kotimaa24:lle. Hänen mukaansa julkinen keskustelu asiasta on lähtenyt vikaurille. Kampanjan taustavoimat ovat pistäneet "valtamedian" boikottiin, eivätkä anna kommentteja "maalliselle" medialle enää lainkaan.
Kennet Liukkonen, Mr. Gay Finland on kirjoittanut napakan kannanoton tämän päivän Hesarin mielipideosastolle. Kirjoitus on otsikoitu: "Homokin kaipaa läheisyyttä".

- Älä alistu -kampanja sortuu leikkimään määritteillä, joista sen taustahenkilöillä ei nähtävästi ole tarpeeksi tietoa. Älä alistu -kampanja on jälleen kerran yksi esimerkki siitä, kuinka huonosti homoseksuaalisuutta ymmärretään.

- Ihmisen psyykkinen terveys edellyttää läheisyyttä. Asioita ei voi viedä liian filosofiselle tasolle, sillä elämä käytännön arjessa on konkretiaa sosiaalisessa ja seksuaalisessa kanssakäymisessä. Homoseksuaali, joka ei kaipaisi seksuaalista läheisyyttä, on käytännössä mahdoton, ja tällaisen vaatimuksen esittäminen silkkaa ymmärtämättömyyttä ja kanssaihmisen vainoamista.

************

Liukkonen on tehnyt erinomaista työtä edustamansa ryhmän puolesta.
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/eduskuntavaalit/4636-eheytymiskampanja-politisoitui

"Tynkkysen puoluetoveri Outi Alanko-Kahiluoto vaatii kannanotossaan, ettei julkisia varoja kanavoida esimerkiksi kirkon opiskelijatoiminnan kautta "vihakampanjan" tukemiseen. Samaa mieltä on myös kokoomuksen Petteri Sarvamaa. Sarvamaasta eheyttäminen on yksi syrjinnän alalaji, josta valtion on irtisanouduttava heti ja vaadittava avustustensa takaisinmaksua."

"Sosiaalidemokraattien Ville Jalovaara peräänkuuluttaa kirkon johdolta sekä herätysliikejärjestöiltä johtopäätösten tekemistä. Helsingin yliopistolla tutkijana työskentelevä teologian tohtori vaatii myös kristillisdemokraattien puoluejohdon yhteyksien kampanjaan selvittämistä sekä ihmettelee ajoitusta vaalien alle."

Herätysliikejohtajat nähtävästi pelkäävät rahahanojen loppumista. Se saa nekin polvilleen. Ilman rahaa toiminta loppuu eikä palkkaa tule.
Maikkarin verkkosivujen uutiset kertovat (24.03.2011 klo 13:23), että kampanjaa ei tarvitse keskeyttää. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikosken mukaan kampanjan olikin tarkoitus kestää vain viikon verran.

Hmm... Onko tässä vaiheessa kerrottu "viikon mittaisuus" jokin kunniakaaksi tarkoitettu kampanjan feidaaminen?
Arto T kirjoitti:

> "Siis teidän ratkaisunne on laittaa silmät kiinni ja kuunnella mukavia valheita ja kuvitella että kaikki
> on kunnossa, tuo ei ole uskovaisten tapa hoitaa asioita."

Hahahahaaaaa! :D :D :D !!!

Ja noin kirjoittaa ihminen, joka uskoo satuolentoihin! :D)))

Elät harhaisessa maailmassasi... todellisuus ei ole sitä miksi sen päässäsi kuvittelet.

Sinua käy sääliksi - ihan oikeasti!
smo:
Sanoisin peräti, että Hmm... Onkohan Nikkarikosken Lasselta unohtunut yksi niistä kymmenestä? Se, jossa sanottiin jotakin väärän todistuksen antamisesta...
Tuo kampanjan viikon mittaisuus esiintyy eilen iltapäivällä päivätyssä SLEY:n tiedotteessa "Älä alistu -kampanja alkoi maanantaina 21.3.2011 ja kestää viikon."
http://www.sley.fi/tiedote/7941/ala-alistu-kampanja-koskettaa-kaikkien-kristittyjen-kilvoittelua

Kotimaa24:n tämänpäiväisessä uutisessa taas todetaan: "Nikkarikoski kertoo eilen saaneensa Sleyn tiedotuksesta tietoa, että kampanja oli alun perin suunniteltu viikon mittaiseksi. ... Toimituksiin lähetetyssä kampanjatiedotteessa kampanjan on tähän asti todettu vain alkavan 21.3."
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/4640-ala-alistu-kampanjan-jatkoa-pohditaan

Oli miten oli, ei tuo kampanja mihinkään häviä, se elää jo omaa elämäänsä vetäjille viritetyistä suukapuloista huolimatta niin kauan, kuin median kiinnostus jatkuu. Toisaalta, tuskinpa tästä enää parin päivän päästä kukaan jaksaa meuhkata...
Jumalalta meni kuusi päivää maailmakaikkeuden luomiseen - seitsemäntenä sentään lepäsi. Ilmeisesti eheytymiseen ei käytetä lepopäivää?
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/4619-sleyn-toiminnanjohtaja-voimakas-reaktio-kampanjaan-yllatti

"On ollut selkeä kirkon näkemys, että homoseksuaaliselle taipumukselle ei voi mitään, jokaisella ihmisellä on yhtenäinen ihmisarvo, mutta homoseksuaalinen käyttäytyminen ei ole hyväksyttävää, Rämä sanoo.

- Kun on nimenomaan nuorten kampanjasta kyse, ja nuoret etsivät seksuaalista identiteettiään, pitää olla oikeus käydä keskustelua ja nuorella on oikeus muuttua. Median ja kirkon tulkinta on liian yksipuoleinen, täytyisi olla liikkumavaraa enemmän. Missään tapauksessa kampanjassa ei ole kyse siitä, että jotakin ihmisryhmää ollaan painamassa ja halveksimassa, hän jatkaa.

Nikkarikosken mukaan Sley sinänsä ei ole luomassa minkäänlaista eheytymisteologiaa.

- Jumala voi ihmiselämässä tehdä monenlaisia. Sen tiedämme, että jotkut ovat muuttuneet, siitä meillä on myös, voisiko sanoa, todennettua tietoa. Jotkut kipuilevat seksuaalisuutensa kanssa, joidenkin kohdalla on tapahtunut jotain, joidenkin ei. Emme me millään eheytymisristiretkellä tässä ole, Nikkarikoski sanoo."

Tässä kiinnitti huomiota tuo ns. todennettu tieto. Minusta tässä selitellään ja valehdellaan. Sanotaan suorat sanat ja heitetään jauhot suuhun, jonka jälkeen sitten selitellään parhain päin, että "joo me sanottiin niin, mutta emme tarkoittaneet sitä otettavaksi kirjaimellisesti: pssst! kaikki ovat samanarvoisia, mutta homo joutuu helvettiin".
Älä alistu! -kampanjan taustavoimat (mm. Nuotta-lehden päätoimittaja ja mukana olevien järjestöjen toiminnanjohtajat) ovat jatkuvasti toistaneet, että kyseessä on nuorten itse nuorille tekemä kampanja.

Silti kampanjaan äänitorvina ja vetäjinä toimivat ainakin minun havaintojeni mukaan muut kuin nuoret - tai tietysti... miten "nuoruus" halutaankaan määritellä. Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että Älä alistu! -kampanja oli kiihkouskovaisten järjestöjen ideologisten jyrien alusta loppuun masinoima näytös, jossa sätkynukkeina olivat nuoret. Etsittiin sympatiapisteitä.
Niin. Kampanjan käynnistäjien ihmiskäsitys ja maailmankuva perustuu harhoihin eli vanhoihin kansantaruihin, joita muinainen paimentolaisheimo kertoi leirinuotioilla. Useimmat heidänkaltaisensa kiihkoilijat uskovat myös, että olematon ihmeolento loi maailman pääsiäisviikolla noin 5000 vuotta sitten avaimet käteen -periaatteella. Homoista ja lesboista he haluavat päästä eroon, keinolla millä hyvänsä.

Fundamentalismi on ollut nousussa Suomessakin 1970-luvulta lähtien. Se on ottanut vihansa kohteeksi niin muualla kuin meilläkin enenevässä määrin homot ja lesbot. Eräät kristilliset fundamentalistijärjestöt lanseerasivat menossa olevan homonparannusjutun. Äänitorvena on toiminut Falk-niminen pikkufanaatikko, jonka älyttömyyksiä suurin osa suomalaisista joutuikin kuuntelemaan muutaman vuorokauden. Sen jälkeen puheenvuoron saivat toiset homoja vähättelevät ja halveksivat, kampanjan takana olevien homofobisten järjestöjen edustajat. Kuten lausunnoista ilmenee, nämä toisetkin fanaatikot jatkavan homojen ihmisarvon vähättelemistä ja homovihan kylvämistä.

Nämä sairaalloisen vihamieliset henkilöt jatkavat toimintaansa entiseen malliin: Nuotta, Seurakuntalainen ja muut heidän julkaisunsa jatkavat valheiden levittämistä mm. Internetin kautta koko maahan. Homoseksuaalisuutta käsittelevinä ”asiantuntijoina” esiintyy eläkkeellä olevia hihhulipappeja.

Nyt kun näille kiihkoilijoille alkaa selvitä, että kansan enemmistö ei kannata heidän järjenvastaisia käsityksiään, vihanpito muita ja erityisesti meitä homoja ja lesboja kohtaan lisääntyy. Amerikasta on valitettavan paljon esimerkkejä fundamentalistien tekemistä viharikoksista. Tämän kampanjan takana olevien henkilöiden aloittama homovaino johtaa meilläkin väkivallan lisääntymiseen.

Jokainen on huomannut, ettei fundamentalistien kanssa voi keskustella. Heillä on vain tietoon perustumaton usko, joka käskee halveksimaan kaikkia muita, jotka eivät usko samalla tavalla. Arto T:n onneton tapaus todistaa tästä.

Radio Suomessa haastatellaan parhaillaan tutkijaa, joka on perehtynyt mm. saamelaisiin kohdistuvaan rasismiin. Kun nyt ei muu auta, syrjintäsuojalain ja rikoslain määräyksiä täytyy vihdoinkin soveltaa kiihkouskovaisiin. Kampanjan takana olevilla homovihaa lietsovilla järjestöillä ja niiden kannattajilla ei nimittäin ole mitään erioikeuksia.
Hannu hyvä!

Tässä on erityisesti kysymys siitä, että homot, lesbot ja bit voivat oman seksuaalisen identiteettinsä pohjalta olla täysin Jumalan lapsia siinä missä heterotkin. Ei ole siis mitään erityistä syytä kirkonkaan tehdä eroa ihmisten välillä ja vaatia yksi eheytymään toisiksi (=muuttumaan), kun toisia ei vaadita. Seksuaalisuus on yhteinen Jumalan lahja.
Miks väitetään rakkaudeksi sellaista, mikä ei sitä ole, vaan tuomitsemista. Homot ovat kautta aikojen olleet kirkoissa hyljeksittyjä ja aikoinaan myös inkvisitio vainosi homoja. Ruotsin kuningas Erik sai tuta, mitä on olla homo. Nyt annetaan selkeä raami: homon pitää olla avioliitossa naisen kanssa. Tätähän jankutetaan. Kuinkahan julmaa se käytännössä on ja millaisia tragedioita on kulissien takana käyty läpi vuosisatojen, kun on pakotettu heteromuottiin?

Toisaalla ei puhuta siitä, kuinka lähetystyöhön aikoinaan mentiin harrastamaan seksiä, kun sinkku ei sitä muuten voinut toteuttaa Suomessa. Vaiettu juttu tämäkin: ei siellä lähetystyössä niin puhtaita ja jumalisia oltu.
Ei, en minäpoika tämän nimestään huolimatta ihmisten alistamiseen pyrkivän kampanjan takia lähde kirkosta eroamaan. Sen sijaan kerään talteen tiedot kampanjaa tukevista järjestöistä ja pidän huolen, etten missään seurakunnan luottamustehtävissäni tule heille rahallista tukea antamaan. Ainut tuki, mitä heille suon, on asiallisen tiedon valo, jos vain kykenevät sitä pimeässä laaksossaan pitkään harhailtuaan vastaanottamaan.
#Tässä on erityisesti kysymys siitä, että homot, lesbot ja bit voivat oman seksuaalisen identiteettinsä pohjalta olla täysin Jumalan lapsia siinä missä heterotkin. Ei ole siis mitään erityistä syytä kirkonkaan tehdä eroa ihmisten välillä ja vaatia yksi eheytymään toisiksi (=muuttumaan), kun toisia ei vaadita. Seksuaalisuus on yhteinen Jumalan lahja.#

Martin sinä voit toki olla tuota mieltä, mutta raamatun sanan näkemys se ei ole.

Kyse on siitä että raamatun seksuaalimoraali on erilainen kuin tämä päivänä vallitseva seksuaalimoraali, perinteisesti kirkko on pitänyt kiinni Raamatun seksuaalimoraalisista käsitteistä, mutta nyt kuitenkin niistä yhä enemmän luopunut, raamatun kielenkäytössä puhutaan siis luopumuksesta ja maallistumisesta. Kuitenkin monet henkilökohtaisen uskon vakaumuksen omaavat ihmiset haluavat pitäytyä Raamatun seksuaalimoraalisissa käsitteissä ja elää niiden mukaan ja myös kertovat sen muille että he vaarantavat oman elämänsä ja pelastuksensa jos he hylkäävät Raamatun sanan mukaisen elämäntavan. ja se on myös uskovan velvollisuus kertoa totuus vaikka se ei mielyttäisi kuulioita.

Kyse ei ole niinkään että homo on paha ja hetero hyvä, kuten te kärjistätte asian, vaan paremminkin että jokainen ihminen on syntinen ja tarvitsee pelastusta omalle kohdalleen. Ihan heteronakin saa tehtyä ihan tarpeeksi syntiä sielunsa kadottaakseen. Homous on edelleenkin vain yksi asia monen muun joukossa, mutta noussut esille sen takia että nyt media kiristää sen avulla uusia myönnytyksiä kirkolta, jolle tärkeämpää näyttää olevan raha ja jäsenmäärä kuin Jumalan sanan noudattaminen, aivan samanlainen kiista-asia on aikanaan ollut eronneiden vihkiminen joka sekin Raamatun valossa on ollut hyvin kyseenalainen, mutta tässäkin on kumarrettu enemmän maallista yhteiskuntaa kuin Raamatun sanaa.

1 Piet. 4:
1 -- 2 Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään, jotta eläisitte jäljellä olevan maallisen elämänne Jumalan tahdon mukaisesti ettekä ihmisten himoja seuraten. Sillä se, joka on ruumiissaan kärsinyt, on luopunut synnistä. 3 Aivan riittämiin te menneenä aikana elitte niin kuin pakanat tahtovat, ryvitte irstaudessa ja himoissa, juoppoudessa, mässäilyissä ja juomingeissa ja palvelitte epäjumalia jumalattomin menoin. 4 Nyt he kummeksuvat sitä, että te ette enää riennä heidän kanssaan samaan riettauden virtaan, ja syytävät herjauksiaan. 5 Mutta he joutuvat tekemään tilin hänelle, joka on valmiina tuomitsemaan elävät ja kuolleet.
"Kyse ei ole niinkään että homo on paha ja hetero hyvä, kuten te kärjistätte asian"

Aha. Joskus keskustelun aika on vaan kertakaikkiaan ohi.
"Ihan heteronakin saa tehtyä ihan tarpeeksi syntiä sielunsa kadottaakseen."

Arto kiltti, näinhän se on. Miksi et siis julista sanaa esim. narkomaaneille, murhaajille, vaimonpieksijöille ja muille heterosyntisille?

Ai niin... Niiltähän voi saada turpaansa ja päästä pahimmassa tapauksessa hengestään... Keskitytäänpäs siis näihin kiltteihin ja muuten paitsi sukupuolisen suuntautumisensa osalta yhteiskuntakelpoisiin seksuaalivähemmistöihin. Turvallista!!!
"ryvitte irstaudessa ja himoissa, juoppoudessa, mässäilyissä ja juomingeissa ja palvelitte epäjumalia jumalattomin menoin"

Tässä on riittävästi työsarkaa meille sen sijaan että takertuisimme olemattomiin.
Edellinen