TV2: Pressiklubissa 10.4.2009 homoista kirkon brändin pilaajina

Tänään pe 10.4. klo 19:20 TV 2 Pressiklubi

Pilaavatko ateistit, naispapit ja homot kirkon brändin? Vieraana Kotimaa-lehden päätoimittaja Pauli Aalto-Setälä.
  • 2 / 11
  • Pora-liike
  • 10.4.2009 9:54
Mikähän on kirkon brändi ja miksi sen pilaamisesta pitäisi olla huolestuneita? Fariseuksillahan oli brändi kun taas kristityt olivat hyljeksittyjä.
Minusta nämä bränditietoiset kirkot ovat pikemminkin lahkoja. Yhdestä niistä, Jehovan todistajista, minut potkittiin pellolle koska pukeuduin väärin. SE on bränditietoisuutta.
  • 3 / 11
  • Pora-liike
  • 10.4.2009 20:06
Olipa vaatimatonta. Johdonmukaisesti puhuttiin kyllä sukupuolen VAIHTAMISESTA, mutta sehän on miljoona kertaa mediaseksikäämpää kuin sukupuolen korjaaminen.

Aamulehden toimittaja esitteli jo älynystyröitään pelkäämällä enemmän ruoan kolesterolia kuin lasinsiruja, mutta ehkäpä hän vain lepuutti aivojaan saadakseen sanotuksi sen, ettei kirkolla ole juuri ongelmaa, vaan media haluaa poimia tietynlaisia yksilöitä kirkosta esille, kuten esimerkiksi langenneita pappeja.
Samalla hän sanoi, että lehdistön on hyvin vaikea käsitellä hengellisiä aiheita, uskon kysymykset ovat toimittajille kiperiä.
Nykänen Hesarista toppuutteli ja sanoi, että kyllä kirkossa on oikeastikin ongelmia suhtautumisessa vähemmistöihin.
  • 4 / 11
  • Tero Kankaanperä
  • 10.4.2009 21:08
Hassu juttu, minä kun olen jo jonkun aikaa ajatellut ja puhunut änkyrä uskovaisista kirkon imago-ongelmana. Kirkon työntekijöiden ja rivijäsenten kanssa puhuessa kun törmää hyvin harvoin ongelmaisiin, mutta kaikenmaailman maallikkosaarnaajia voi taas johdonmukaisesti kohdella foobisina joutumatta koskaan noloon tilanteeseen. Kuitenkin juuri nämä moniongelmaiset leimaavat mediassa kirkon puheenvuoroja aiheesta niiden fiksuilla mielipiteillä varustettujen kristittyjen osoittaessa leväperäistä typeryyttä pitämällä suunsa kiinni.
  • 5 / 11
  • vaeltaja2006
  • 10.4.2009 21:27
Yksi sivuhuomio:
Kotimaa-lehti vetäytyy netistä kesäkuun alussa. Mistä me sitten saamme tietää, mitä meistä kirjoitellaan? Onko joku tilannut lehden?
Olen käynyt lueksimassa kirjastossa verkkojulkaisusta puuttuvat kirjoitukset. Kannoin juuri suuren pyykkikorillisen lehtiä paperikeräykseen. Yhtään lehteä ei enää tarvittaisi lisää tähän huusholliin. Ammattilehtiäkin tulee liikaa. Ehkä Kotimaa-lehti on ihan pakko tilata kuitenkin.
Olen eri mieltä Tero Kankaanperän kanssa. Me joudumme olemaan noiden vänkyröiden pahan olon jäteastiana usein, mutta tavalliset heteroseurakuntalaiset eivät ole. Suomalaiset eivät mitään vihaa niin kuin käännyttämistä. Mikä tahansa uskontokunta, joka harjoittaa uskonnollista sodankäyntiä käännyttämisen muodossa saa ihmisten vihat niskoilleen.
Keksiviikkoisessa silminnäkijässä ei ollut yhtään vänkyrää paikalla. Pressiklubissa ei ollut yhtään vänkyrää paikalla. Missä ovat sitten ne vänkyrät moniongelmaiset, joptka leimaavat kirkkoa? Joku Emeleus, jolta puuttuu kyky ilmaista asiansa suomeksi? Kaivamalla kaivaen saadaan joku vänkyrämielipiteen esittäjä esille ja mediahan kaivaa koska media rakastaa draamaa.

Vänkyrät on ulkoistettu. Kun tämä hullu talvi oli menossa, Aalto selvitti asiansa niin ettei hänen tarvinnut luopua työpaikastaan (niin kuin ei muukaan pappi ennen häntä), mutta itseltäni meni kaksi työpaikkaa ja kolmannessakin sain kuunnella asiakkaan vittuilua vasten kasvoja.

Jo keskustelun esille ottaminen edistää suvaitsemattomuutta, vänkyröiden ei tarvitse edes vaivautua paikalle. Ihmiset ymmärtävät liittää median kehittelemään tarinaan "langennut pappi" myös lesbot ja transsukupuoliset.
Must siin Pressiklubissa vähäteltiin lesbopapin ja transseksuaalipapin elämäntodellisuutta et ne ois niiden korvien välissä oleva juttu et riviseurakuntalaisista vaan pieni osa menis siihen ääriuskisten bussiin. Suvaitsemattomuus on todellisuutta ja se on sitä joka puolella Suomea. Miettikää nyt kaikkee mitä lehdis saa lukea. Niissä pilkahtaa todellisuus, mitä ei haluta myöntää. Kunnallisdemokratia piiputtaa, perheväkivaltaa, aseiden kanssa hillutaan ja riehutaan, poliisia ajetaan pakoon tuhatta ja sataa.

Kirkkoon kuulutaan, mut kuinka moni käy kirkossa. Ei moni. Vanhukset eli naiset, kun niiden miehet makaa jo haudassa.

Ripari on sellanen leirikoulu mihin pennut voi tyrkätä ja saa olla niist rauhassa ja harrastaa seksiä kotona.

Homojen elämäntodeliisuus on heteroille vierasta.

Paarmasta ei tykätty, kun se oli niiden mielestä graaviloheen verrattava vastenmielisyys. Lehdistössä ei osata kirjottaa hengellisist asioist, kun se ei kiinnosta toimittajia ja täs kohtaa viitattiin vasemmistoliikkeeseen, kun kaikki hippas neuvostotahtiin et uskontoo ei suvaittu.

Kristinusko on nii privaattii ku vessassa käyminen. Siit ei oo sopivaa puhuu mut lehdet on täynnä New Agea, kun ne on ku horoskoopit. Niis saa kirjottaa mitä mieleen juolahtaa eikä olla heti sanomassa et hei tuo ei oo tieteellistä ja perustele joka sana niinku kristinuskossa. Teologia on pilannu kristinuskon kansalta, kun ne ei saa ite ettii ja pohtii, kun pappi heti töräyttää parit analyysit tieteellisellä diipadaapalla höystettynä. Täst on poikkeuksena feministiteologia ja naistutkimus, mis saa sit olla niin kahjo ja vapaamielinen ku haluu.
  • 9 / 11
  • Rokkihomo
  • 12.4.2009 11:01
Näitä juttuja tulee vastaan nurkan takaa suoraan vasten naamaa:
Tuoreessa ja meneillään olevassa asiakassuhteessa hautajaistoimiston kanssa kävi jutustellessa niitä näitä ilmi, miten toimiston työntekijän poika opiskelee papiksi, mutta ihan siltä varalta että homot saisivat oikeuden kikolliseen avioliittoon, poika opiskelee myös uskonnon opettajaksi, koska ei voisi työskennellä sellaisessa kirkossa joka siunaa homopareja.

Sen jälkeen pitikin varmistaa että pappi, jonka kanssa yhtä kaikki nyt asioin, ei ole tuommoinen.

Moisten kanssa äitini ei olisi halunnut olla tekemisissä, ei elävänä eikä kuolleena.
Rokkihomo kirjoitti: "ihan siltä varalta että homot saisivat oikeuden kikolliseen avioliittoon, poika opiskelee myös uskonnon opettajaksi, koska ei voisi työskennellä sellaisessa kirkossa joka siunaa homopareja."

Seuraa luonnollinen kysymys: Miten hän voi toimia koulussa, jossa on homoseksuaalisia oppilaita. Miten hän voi toimia ylipäätään missään asiakaspalvelutehtävässä.
Sanoiko Pauli Aalto-Setälä jotain järkevää? Missasin tuon ohjelman ja en ennen googletusta pahemmin tietänyt kyseisestä tyypistä mitään enempää kuin että hän on "Ota Tai Jätä" -juontaja.