Turkmenisstanissa synkät ajat homoilla

Saksalainen poliitikkoryhmä Volker Beck (vihreät), Angelika Graf (SPD) ja Holger Haibach (CDU) kävivät ihmisoikeus-valiokuntamatkalla Turkmenistanissa. Kuka tietää, missä se maa tarkkaan ottaen on? Matkalla selviteltiin ihmisoikeusasiaa Turkmenistanin ensimmäisen presidentin kuoleman jälkeen. Turkmenistanin hallitus on yksi maailman tiukimmista. Valiokunta otti puheeksi mm. uskonnonvapausasiat ja Volker Beck piti huolta siitä, että homokysymyksiä ei unohdettu. Valiokunnan jäsenet ilmaisivat selkeästi, että lakiin perustuva homojen vaino on loukkaus ihmisoikeuksia vastaan. He muistuttivat vielä, että Turkmenistan on allekirjoittanut ihmisoikeussopimukset.

Entisen Neuvostoliiton alueella Turkmenistan ja Uzbekistan ovat ainoita maita, joissa homoseksuaalisuus on rangaistavaa. Turkmenistanissa saa homokontaktista 2 vuotta vankeutta.

Turkmenistanin ulkoministeri Raschit Meredow torjui voimakkaasti vaatimukset homolainsäädännön muuttamisesta. Hänen mukaansa hmous on vastoin turkemenilaista kulttuuria. Uusi oikeusministeri ei pystynyt kertomaan tämänhetkisestä käytännöstä, mutta varasisäministeri kertoi, että homopykälät ovat kuollutta lainsäädäntöä. Kuitenkin kansalaisjärjestöjen edustajat kertoivat, että homojen vaino tapahtuu turkmenistanilaisen kulttuurin suojelemisen nimissä.

Volker Beck kertoi, että hän ei aio jättää turkmenistanilaisten tilannetta rauhaan, vaan nostaa sen yhä uudelleen esiin.

(Volker Beckin tiedotteen mukaan/Saksan vihreät)
------------
Kukahan voisi olla meidän Volker Beck?
  • 2 / 2
  • Pora-liike
  • 7.4.2007 19:58
"Kuka tietää, missä se maa tarkkaan ottaen on?"

Iranin pohjoinen rajanaapuri ja maa jossa Turkmenbashi Nyazov kuoli. Turkmenbashin hallinto kuului maailman idioottimaisimpiin diktatuureihin joten kauheasti ei voi tältä maalta vaatia mitä tulee ihmisoikeuksiin.