Sateenkaarikysymykset hallitukseen

Tämän aamun suuret sanomalehdet kertovat (mm. HelsinginSanomat sivulla 5), että Vanhasen uusi hallitus tulee ottamaan kaikki sateenkaariväen asiat hallitusohjelmaansa ja tavoitteena on neljän vuoden kuluessa täysi tasa-arvo. Samassa lakipaketissa aiotaan tarjota avioliitto myös homoille ja lesboille ilman erityisirajoituksia. Muutamat maakuntien lehdet ovat vähän harmissaan tästä suunnanmuutoksesta, ja esim. Ilkan nettissivulla asiaa pidetään melkein eurooppalaisena skandaalina. Etelä-Suomen Sanomatkin yskii hämmennyksestä.

Vanhanen lupaa, että myös sukunimilaki muuttuu vastaamaan heteroavioliittojen sukunimimenettelyä. Adoptioasiassa toimitaan samoin. Vanhanen sanoo, että kyseessä on ihmisoikeusasia.
  • 2 / 13
  • vaeltaja2006
  • 1.4.2007 9:01
Radion klo 9 uutisissa tämä aihe nousi kakkosaiheeksi pääsiäisajan virpomisuutisten jälkeen. Klo 10 palataan asiaan. Kommentissa sanottiin, että tämä päivä tullaan muistamaan, kun kirjoitetaan uudelleen suomalaisen HLBT-kansan historiaa.
Olen pahoillani, että olen illonpilaajana. En vaan halunnut antaa näille "Suomen toivoille" aiheetonta sympatiaa edes aprillipäivän takia, vaikka heillä kaiken muun lisäksi mainoksissaan oli myös sateenkaari, ilman mitään perusteita, tuttua fuulauslinjaa noudattaen.

Moni ilomielin uskoisi tämän uutisen oikeaksi, niin minäkin.
  • 7 / 13
  • sleepygay
  • 1.4.2007 12:43
Tyhmä aprillipila.

Sitä paitsi, vaikka Vanhanen olisi tuollaista mennyt lupaamaankin, niin ensi viikolla se peruisi kaiken, koska täysi tasa-arvo vie Suomesta 60 000 työpaikkaa.
Tämä aprillipila olisi sopinut paremmin jonnekin kristillisfundamentalistien palstalle.
Lainatakseni taikuri Jori A. Koposta tämän päivän Hesarista: "Hyvissä piloissa tulee ensin ahdistus ja epätietoisuus ja sitten vapauttava tunne".
Meni kyllä hetken aikaa ihan täydestä, mutta sillä tavalla, että oletin jutun olleen Hesarissa ja muissa lehdissä ollut aprillipila. Yllättäen en ollut avannut vielä siinä vaiheessa päivän lehteä...
skini kirjoitti: "Lainatakseni taikuri Jori A. Koposta tämän päivän Hesarista: "Hyvissä piloissa tulee ensin ahdistus ja epätietoisuus ja sitten vapauttava tunne"."

Tässä kävi pikemminkin toisinpäin.

Ehkä olisi ollut parempi, jos koko homma olisi mennyt toisinpäin. Esim. parisuhteen rekisteröinnin peruutus.
Hassua kyllä, kuinka tarkkana pitäisi olla aprillipilojenkin kanssa, jotta ei aiheuta kauheaa pahennusta.
Minullakin oli ensimmäinen mielikuva, että aprillipilan tekijä olisi ollut Hesari tms, mutta en voinut asiaa tarkistaa kun minulle ei sitä lehteä ole tilattu.

t. Kari
Meni aivan täydestä ja meinasin jo mennä kertomaan Suomen edistysaskeleesta kämppiksille, mutta onneksi luin ensin eteenpäin. Aavistuken mauton pila ehkä, mutta saipa kokea hetkellisestä iloa uutisista, joita ei valitettavasti taida oikeassa elämässä olla odotettavissa vuosiin.
Hyvin valittu ja ajankohtainen aihe aprillipilaksi. Menin halpaan aivan täysin. Etsin intensiivisesti tietoa verkkosivuilta. Ensi vaiheessa puuttuvasta uutisesta tuli ajatus, että verkkohesarissa on vanhempaa tietoa kuin printtilehdessä. Eipä löytynyt mainintaa muistakaan medioista. Vähän kirvelee vieläkin se, että tämä uutinen olisi kuitenkin kovin odotettu.