Joukkokirje Puolan pääministerille ja lähetystölle

Saksalainen homojärjestö LSVD kutsuu kaikki mukaan protestikirjetempaukseen. Syynä on Puolan homofobinen tilanne. Kaikkia kehotetaan lähettämään protestikirje Puolan pääministerille.

Näin LSVD perustelee:

Maaliskuun 1. pnä 2007 Puolan varapääministeri ja opetusministeri Roman Giertych haukkui Heidelbergin sivistysministerikokouksessa länsimaisten yhteiskuntien arvot. Erityisesti Giertych mainitsi abortit ja homot.

Maaliskuun 13. pnä 2007 ilmoitettiin uudesta laista, jossa kiellettäisiin ”homopropaganda”, koska kouluissa pitää suojella nuoria. Kaikki valistusmateriaali homoseksuaalisuudesta kiellettäisiin kouluissa. Tämän tiedon jatkoksi varaopetusministeri ilmoitti, että kaikki ne opettajat erotetaan, jokta jotenkin edistävät homoseksuaalisuutta tai muita häiriöitä.

Tämä kaikki sopii siihen kuvaan, että pride-paraatit kiellettiin viime vuonna Varsovassa ja Krakovassa. Myöhemmin painostuksne vuoksi Varsovan paraati sallittiin. Homoihin ja lesboihin on kohdistettu väkivaltaisia hyökkäyksiä.

Tämä kaikki on vasstoin länsimaisia demokraattisia arvoja, joita ovat suvaitsevaisuus, demokratia ja perusarvojen kunnioitus. Tämä kaikki nakertaa EUn arvopohjaa.

Näiden asioiden vuoksi LSVD kehottaa kirjeaktioon.

Ja tässä on kirjemalli Puolan pääministerille:
se pitäisi lähettää kahteen osoitteeseen
cirinfo@kprm.gov.pl
amb.poland@helsinki.inet.fi




Premier Jaroslaw Kaczynski
Al. Ujazdowskie 1/3
00-583 Warszawa, Polen

cirinfo@kprm.gov.pl


Puolan tasavallan suurlähetystö
Armas Lindgrenin tie 21
00570 HELSINKI

amb.poland@helsinki.inet.fi



Dear Prime Minister Kaczynski:

It is with deep concern that I write to you.

I had to learn about a law proposal of the Polish Ministry of Education that would prevent free speech and access to information in Polish schools about homosexuality. This law would promote hatred and intolerance in Polish schools and within Polish society as a whole and does not follow common standards of civil liberties in the European Union. It would be a severe violation of human rights.

I therefore call upon you to make sure that human rights in Poland are fully respected, that fundamental rights as well as common European values are protected in Polish schools and in Polish society. Please ensure that censorship, hate speech and persecution of minorites are no longer promoted by officials of your country and that Europe's basic values are fully respected in your country.

Sincerely,

Ja tähän oma nimi alle.

Suomeksi tuo kirje on suunnilleen näin:

Arvoisa pääministeri Kazcynski. Kirjoitan teille syvästi huolestuneena. Olen kuullut Puolan opetusministerön lakiehdotuksesta, joka kieltää vapaan mielipiteen ilmaisun ja homoseksuaalisuutta koskevan informaation Puolan kouluissa. Tämä laki edistäisi vihaa ja suvaitsemattomuutta Puolan kouluissa ja Puolan yhteiskunnassa. Se ei myöskään noudata EU:n kansalaisvapauksia koskevia standardeja. Se olisi vakava ihmisoikeuksien loukkaus.

Sen takia pyydän teitä huolehtimaan, että Puolassa kunnioitetaan ihmisoikeuksia ja että Puolan kouluissa ja yhteiskunnassa suojellaan kansalaisoikeuksia ja EU:n arvoja. Toivon teidän vaikuttavan siihen, että sensuuri, vihakielenkäyttö ja vähemmistöjen vaino eivät saa tukea maanne viranomaisilta ja että Euroopan perusarvoja kunnioitetaan maassanne.

Kunnioittaen
ja tähän nimi alle.

Sähköpostiviestin kohtaan "Aihe" voi mekritä vaikka "To Prime Minister Kaczynski"


Saksalaisia pyydetään lähettämään myös sähköpostiviestit Merkelille ja saksalais-puolalaisen yhteistyön koordinaattorille. Niissä kehotetaan Saksaa lausumaan paheksumisensa Puolan tilanteesta. Saksahan on EU:n puheenjohtajamaa
  • 3 / 5
  • vaeltaja2006
  • 24.3.2007 16:42
Europarlamentti on kritisoinut Puolan uutta lakiehdotusta. Keskiviikkona ruotsalainen Eva-Britt Svensson jätti Puolan lähetystöön Brysseliin kirjallisen protestin, jonka allekirjoittajina oli europarlamentaarikkoja ja 166 naisjärjestöä ja ihmisoikeusjärjestöä. Protestissa vaaditaan lopettamaan abortinkieltoaikeet ja homojen diskriminointi. Jos Puola nämä lait vie läpi, uhkana on joutuminen EU-tuomioistuimeen.
  • 4 / 5
  • vaeltaja2006
  • 26.3.2007 9:14
Puolasta tuli vastauskirje, jossa on tällainen teksti: Dziekujemy za przeslanie do nas listu. Postaramy sie jak najszybciej odpowiedziec lub przeslemy Panstwa list do odpowiedniego adresata.
Centrum Informacyjne Rzadu

Osaako kukaan puolaa?
Hampurin Pink Channel –kanavalla käsiteltiin lauantai-iltana Puolan tilannetta.
------------
Varsovassa Tomas Padskowsky toimii aktiivisesti homo- ja lesboliikkeessä. Hän kertoi, että useampiakin lakeja on suunnitteilla, mutta juuri nyt keskustellaan homopropagandan kieltämisestä. Se on ristiriitaista, koska perustuslakituomioistuin todennäköisesti ei hyväksy lakia. Siinä ei ole määritelty mitä homoprapaganda tarkoittaa. Mutta lain avulla voitaisiin homo-opettajat erottaa.

Tomas Padkowsky sanoo, että todennäköisesti koko lakiasia on eräänlaista silmänlumetta, koska populistiset puolueet ovat aika ammattitaidottomia, ja joka päivä pitäisi tehdä jotain työttömyyden tai terveysuudistuksen hyväksi. Korostetaan katolisia perhearvoja, mutta se on puhdasta populismia ja propagandaa.

Varsovassa ei ole vielä voitu tehdä mitään, koska laista on kerrottu vasta suunnitelmat. Lehdistötilaisuuksilla on yritetty levittää tietoa tästä suunnitelmasta ulkomaille. Puolalaiset homot ja lesbot toivoivat, että Saksan Merkel ottaisi homoasian esiin Puolan käynnillään tässä viikonvaihteessa. Valitettavasti asia ei noussut esiin tai siitä ei kerrottu julkisuuteen.

Tänä kesänä järjestetään taas Varsovan Pride, mutta missä muodossa, sitä ei ole vielä päätetty. Nyt on ilmassa paljon toiveita, kun on saatu uusi pormestari. Hän on konservatiivi (kristillisdemokraattien tyyppisestä puolueesta), mutta hän on demokraatti. Hän kunnioittaa lakeja. Joitakin keskusteluita on jo ollut kaupungin hallinnon kanssa. Sieltä vakuutettiin, ettei tänä vuonna tule olemaan ongelmia Pride-paraatin suhteen. Pormestari päättää, mitä priden suhteen tehdään. Tänä keväänä Pride järjestetään 19. toukokuuta. Se on aika varhain keväällä, mutta päivämäärä on kompromissi. Sinä viikonloppuna ei ole mitään katolisia juhlia. Haluttiin myös, ettei päivä osu yhteen Moskovan ja Riian Priden kanssa. Niissä maissahan tilanne on vielä vaikeampi. Jälleen kaikki kutsutaan Puolaan ja samalla kiitetään viime vuoden kansainvälisestä tuesta. Tilanne ei ole vielä siitä parantunut. Yhä tarvitaan ulkomaista tukea.

Näin siis Varsovasta Tomas Padkowsky. Pink Channelin ohjelmassa kehotettiin lähettämään sähköpostiviesti Puolan presidentille. Toukokuussa on jälleen Puolaan lähdössä paljon saksalaisia tukemaan Pride-paraatia.