Painajaismainen Jamaika

Homojen pitäisi karttaa tätä maata. Maineikas Time Magazine kutsui maata homofobisimmaksi koko läntisellä pallonpuoliskolla. Homot pelkäävät. Pari vuotta sitten tapettiin Steve Harvey, tunnettu homoaktivisti, Hänet haettiin kotoaan, ammuttiin ja heitettiin kuoppaan.

Poliisi sulkee silmänsä näiden veritekojen yhteydessä. Kuitenkin maalla on kovin harmiton maine nuorisokulttuurissa. Hashiksessa olevia rastamiehiä ei pidetä ollenkaan vaarallisina. Myötämielinen asenne näkyi myös viime kesänä, kun Suomessa käytiin keskustelua Ilosaarirockin jamaikalaisesta esiintyjästä.

Kuitenkin maassa vallitsee kova viha lännen ”rappeutunieita” kulttuureja kohtaan ja mukana on taas uskonto. Macho-kulttuuri on levinnyt koko maahan.

Edes turistien edessä ei nöyrrytä. Saksalainen miespari oli risteilyllä Karibiallla joulukuussa 2006 ja pistäydyttiin Jamaikalla Ocho Riosissa. Kun heille eivät kelvanneet huumeet eikä prostituoidut, paikalliset alkoivat haukkua heitä sanoilla ”Fucking faggots” (naivat hintit). Tilanne kuumeni niin, että miehet joutuivat pakenemaan takaisin laivaan. Jamaika on vaarallinen homoturistille.

Monet järjestöt ovat ilmaisseet protestejaan, viimeksi kristillinen vapaakirkko Metropolitan Community Church (MCC). He ovat kehottaneet lähettämään protestipostia maan pääministerille, osoitteeseen
HPM@opm.gov.jm
omin sanoin vaatien suvaitsevaisuutta ja ihmisoikeuksien kunnioittamista.
"Fucking Faggots" on tietystikin ihan virallisen käännöksen mukaan "Naivat Hintit" , mutta todellisuudessa kyllä nykysuomessa ehkä "Vitun Hintit"...

Suosittelen lukemaan kirjan "Agentti Appelsiini" - käännöskukkasia kauneimmillaan...