Itävalta: konseravatiivinen ÖVP pohtii homoliittoa

  • 1 / 5
  • vaeltaja2006
  • 28.2.2007 8:15
Itävallassa on alkanut liikehdintä homoliittokysymyksessä. Hallituksen ministerit ovat kilvan ottaneet kantaa homojen asemaan. Vanhoillisen kansanpuolueen eli ÖVP:n sisällä käydään myös keskustelua. Tiistaina oli ympäristöministeri Josef Pröllillä ja ÖVP:n pääsihteerillä Hannes Missethonilla tapaaminen homojärjestö HOSIn edustajien kanssa.

Tapaaminen tapahtui ”ystävällisissä merkeissä”, mutta ÖVP:n Missethon sanoi, että hänellä menee raja avioliiton käsitteessä: avioliiton muodostavat mies ja nainen. Myöskään homoadoptio ei tule kysymykseen. Mutta homoliitoista Missethon ei lausunut vielä mitään mielipidettä.

ÖVP ei halua vielä lyödä lukkoon kantojaan. Puolueen sisällä toimii tulevaisuusryhmä, joka kerää aluksi tietoja ”elämän realiteeteista”. Syksyllä asiaan palataan

Lähde: Der Standard
  • 2 / 5
  • vaeltaja2006
  • 22.3.2007 9:58
Ruotsissa kirkko haluaa varata sanan ”avioliitto” vain nais-mies-pareille. Muuten oltaisiin tasavertaisia.

Itävallassa oli ÖVP:n, konservatiivisen kansanpuolueen tulevaisuus-työryhmän asiantuntija lehtihaastattelussa. Hän haluaa että mies-nais-parit käyttävät sanaa Ehe (=avioliitto), homoparit Ege (lyhennys sanoista avioliitto ’Ehe’, sama ’Gleiche’ ja rekisteröity ’Eintragung’). Tulevaisuudessa EGE-liitto voitaisiin solmia avioliittotoimistossa eikä notaarin tai esim. kunnan eläinlääkärin luona.

(DerStandard)
  • 3 / 5
  • vaeltaja2006
  • 5.4.2007 14:16
Itävallan konseraatiivisen kansanpuolueen ÖVP:n pääsihteeri on esitellyt puolueen uuden linjauksen homoliitto-asiassa: rekisteröity parisuhde notaarin luona solmittuna poistaa epätasa-arvon asunto- ja perintöasioissa. Adoptiota ja avioliittoa avioliittotoimistossa ei hyväksytä. Mutta jotta tasa-arvo toteutuisi paremmin, myös heteroparit voisivat jatkossa solmia rekisteröidyn parisuhteen notaarin luona.

Sosdemit ja vihreät eivät tyydy tällaiseen ratkaisuun. Heidän mielestään pitää saada täysi tasa-arvo suhteessa valtioon ja hallintoon.
Sikäläiset demarit ja vihreät ovat siis hakkaamassa päätään siihen kuuluisaan mäntyyn. KaikkiHetiNyt ei ole välttämättä paras vaihtoehto, jos halutaan saada jotain tuloksia aikaan.
Itävaltalainen kansanedustaja Ulrike Lunacek kritisoi konservatiivisen ÖVP-puolueen suunnitelmia avata homoille ja lesboille reksiteröity parisuhde, mutta sillä ehdolla, että avioliittotoimistojen sijasta sopimus tehdään notaarin luona. Lunacek kehottaa konservatiivejä tutustumaan ruotsalaisen veljespuolueen herra ympäristöministeriin, joka asuu miehensä kanssa ja heillä on kolme lasta. Andreas Carl Gren voisi tuoda konservatiivisen ÖVP:n lähemmäs 2000-luvun todellisuutta.
(ggg.at)