Pinkkiruusun hallitusohjelmatavoitteet

Hei!

Pinkkiruusun nettisivuiltahttp://www.pinkkiruusu.fi löytyvät Pinkkiruusu ry:n tavoitteet hallitusohjelmaan.

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET 2007-2011

Sosialidemokraattinen HLBT-yhdistys Pinkkiruusu ry

1. Sisäinen adoptio

Tällä hetkellä Suomessa on lukuisia perheitä, jonka muodostavat samaa sukupuolta olevat vanhemmat lapsineen. Näillä vanhemmilla ei ole kuitenkaan täysin samoja oikeuksia vanhemmille kuuluviin vanhempainetuuksiin kuin eri sukupuolta olevien vanhempien muodostamilla perheillä.

Vaikka kummatkin vanhemmat toimisivat lapsen todellisina kasvattajina, lapsen ei-biologisella vanhemmalla ole lain suomaa automaattista asemaa lapsen holhoojana. Tällöin toisen vanhemman asema suhteessa lapseen on puutteellinen. Parisuhdelakia tuleekin täydentää parin oikeudella sisäiseen adoptioon, siten että lapsen biologisen vanhemman rekisteröity puoliso voisi olla lapsen juridinen vanhempi.

Syksyllä 2006 hyväksyttiin hedelmöityshoitolaki, joka salli lapsien syntyä myös samaa sukupuolta oleville pareille, joten yhteiskunnan tulisi saattaa kuntoon näiden perheiden oikeudellinen asema.

Sisäisen adoption toteutuessa täytyy perhelainsäädäntöä tehdä sukupuolineutraaliksi: eri sukupuolta olevien parien muodostamat perheet ja samaa sukupuolta olevat perheet asetettaisiin tasa-arvoisiksi. Tämä tarkoittaa mm. yhtäläisiä oikeuksia vanhempainvapaisiin ja -etuuksiin sekä tapaamis- ja perintöoikeuteen.

Näitä asioita on jo selvitetty sosiaali-ja terveysministeriön toimikuntamietinnössä Lapset ja rekisteröity parisuhde (2003).

2. Rikoslain muutos

Suomen rikoslaissa on kohta, jossa mainitaan rangaistuksen koventamisperusteena “rikoksen kohdistaminen kansalliseen,
rodulliseen, etniseen tai muuhun sellaiseen kansanryhmään kuuluvaan henkilöön tähän ryhmään kuulumisen perusteella”. Tämäntyyppisiä rikoksia kutsutaan usein nimellä viharikos. Rikoslaissa mainittuihin rangaistuksen koventamisperusteisiin tulisi lisätä myös uhrin kuuluminen seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön.

3. Tasa-arvoa myös Suomen rajojen ulkopuolelle

Suomen täytyy toimia paitsi suunnannäyttäjänä seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien saralla, myös edistää näitä oikeuksia kansainvälisissä yhteistyöelimissä, kuten EU:ssa, YK:ssa ja ETYK:ssä. Monissa maissa homoseksuaalisuus on edelleen laissa kiellettyä, joissain maissa siitä seuraa kuolemanrangaistus. Suomen tulee toimia YK:ssa, jotta se velvoittaisi jäsenmaitaan lopettamaan homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin.

Monessa EU:n jäsenvaltiossa esiintyy homofobiaa jopa hallitustasolla ja haluttomuutta noudattaa EU:n päätöksiä esim. seksuaalivähemmistöjen syrjinnän kieltämiseksi. Suomen täytyy toimia EU:ssa seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnän estämiseksi ja tasavertaisen kohtelun puolesta kaikissa EU:n jäsenmaissa.
Pinkkiruusu voisi katsoa, miltä heidän sivunsa näyttävät Internet Explorer 7:lla.
(Ovat lukukelvottomat)

t. Kari
Mihin unohtui tasa-arvo työ-elämässä? Kiusaamisen ja syrjinnän vähentäminen työssä on tärkeätä.
Tsemppiä Pinkkiruusulle! Me vihreät ollaan ihan samoilla linjoilla - koko puolueen voimin. ;)

Hyvä, että nostitte esiin seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuskysymykset EU- ja ulkopolitiikassa. Suomen pitää puolustaa tasa-arvoa eikä hyssytellä ihmisoikeusrikoksia.
On totta, että varmasti on monia muitakin tavoitteita, joista täytyy sitten valita hallitusohjelmatavoitteiksi muutama.

Syrjintä seksuaalisen ja sukupuolisen suuntautumisen takia on jo kiellettyä laissa. Totta toki on, että tätä ja monenlaista muutakin syrjintää tapahtuu edelleen työelämässä.
Puuttui myös toiminta-ohjelma homofobian ja väkivallan vähentämiseksi.
Myös kaikille lain silmissä samanarvoinen ja -niminen avioliitto olisi hyvä tavoite.
Pinkkiruusun sivuilta päädyin palkitulle Toivottu lapsi -sivustolle.
http://www.toivottulapsi.com/

Hämmästykseni oli melkoinen. Muutaman vaalipiirin silmäilyllä näyttää siltä, että tulevassa eduskunnassa lesbo- ja homoperheille tulee oikeus perheen sisäiseen adoptioon pelkkänä läpihuutojuttuna. Jopa ulkoinen adoptiokin näyttäisi mahdolliselta.

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 7.3.
Sisäinen adoptio voisi hyvinkin onnistua ensi vaalikaudella. Tosin jos tulee porvarihallitus, sekin on kyseenalaista....

G
Tänne periferiaankin on sitten saatu vihdoin puolueiden mainostaulut metsän laitaan.

Huomiotani kiinnitti kristillisdemokraattien naamagalleriassa kaksi tummaihoista uussuomalaista. Kristillisen meininkejä seuranneena ensimmäinen mieleen tullut ajatus oli, että nuo ihmiset on otettu mukaan pelkästään kristillisten imagon kiillottamiseksi. En pääse eroon siitä tunteesta, että tuohon puolueeseen ja sen tarkoitusperiin en voi luottaa.

Uudellamaalla kenenkään muun puolueen naamagalleriassa ei pikasilmäyksellä näkynyt uussuomalaisia.
Tarkoitatko, että kristillisdemokraatit ovat esiintyneet ulkomaalaisvastaisina, vai jotain muuta? Kun itselleni ei ainakaan tule sellaista tilannetta mieleen.
Tarkoitan jotain muuta.

Heille on varmaan hyödyksi esiintyä maahanmuuttajia suosivana puolueena. Yleistä suvaitsemattomuuden julkikuvaansa he nyt mielestäni pehmentelevät. Toisessa kohdassa kuitenkin hankitaan ääniä konservatiiviäänestäjiltä tuomitsemalla homot jne.
Mielestäni kristillisdemokraatteja ei oikein voi syyttää "yleisesti" suvaitsemattomiksi, koska heidän suvaitsemattomuutensa minun nähdäkseni on melko rajattua tiettyyn ryhmään. ;)