Puhetta suoraan asiasta

Katselin eilen Kristillisdemokraattien vaalitenttiä. Päivi Räsänen osaa. Hän ei käy kiertelemään. Vaikeistakin asioista hänellä on näkemys. Se herättää kunnioitusta, vaikka olenkin monista asioista eri mieltä.
Suorastaan onneton oli mies, joka istui hänen rinnallaan vastailemassa. Tämä mies yritti kiemurrella pois asioiden ytimestä ja halusi, että puhutaan vain kristillisten hienoista vaalilupauksista. Päivi Räsänen joutui auttamaaan ja korjailemaan.

Saksassa Spiegel-lehti on kerännyt piispojen lausumia viime vuosilta. Jotkut piispat ovat olleet suorasukaisia. Spiegel-lehden mukaan kuitenkin moni suorasukainen lausunto olisi kannattanut jättää väliin. Augsburgin piispa Walter Mixa haukkui perheministeri Ursula von der Leyenin perhepolitiikan. Mutta Leyen puolustautui: piispa haluaa naiset vain työvoimareserviksi ja lastensynnytyskoneiksi.
Helmikuun alussa Kölnin kardinaali Joachim Meisner haukkuin ministeri Seehoferin, jolla on ollut salarakas Berliinissä, kun oma perhe on Baijerissa. Piispa vaati ministerin syrjäänvetäytymistä. Onneksi Suomessa piispat eivät puutu Vanhasen ja Susannan juttuihin. Sama Kölnin piispa herätti huomiota, kun hän 2006 kielsi kouluista moniuskonnolliset koulujumalanpalvelukset. Edellisenä vuonna hän hyökkäsi aborttilakeja vastaan ja puhui lasten murhista.
Fuldan alueen jo edesmennyt arkkipiispa Johannes Dyba herätti huomiota vuonna 2000, kun hän haukkui homot, että nämä suosivat ulkomailta maahan tuotuja rattopoikia.
------------
Piispa Mixan lausunnot ovat tänään olleet Saksan uutisten ykkösaihe. Piispa ehdotti, että yhteiskunnan on vähennettävä lasten päviähoitoa ja naiset kotiin lapsia kasvattamaan.
  • 2 / 3
  • vaeltaja2006
  • 23.2.2007 8:56
Itävallassa oli lehdissä kokosivun ilmoitus. Siinä on neitsyt Marian kuva ja teksti suunnilleen näin: ”Tarvitsiko hän miestä saadakseen lapsen? Me emme halua ihmeitä vaan oikeuden keinohedelmöitykseen ja adoptioon”. Ilmoituksen takana oli HOSI, Itävallan homojärjestö. Kristilliset piirit kiihtyivtä ilmoituskesta. Se loukkaa heitä.

Mainos löytyy HOSI Wienin sivulta
http://www.hosiwien.at/?feed=rss2