Itävallasta ihmisoikeusraportti YK:lle

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 21.2.2007 15:20
Itävallan homojärjestö HOSI jätti tänään YK:n ihmisoikeuksien valiokunnalle ”vaihtoehtoraportin” homojen ja lesbojen tilanteesta Itävalllassa. Maaliskuuun lopulla on tulossa virallinen raportti Itävallan valtiolta. Kaikki ne maat, jotka ovat allekirjoittaneet YK:n sopimuksen kansalaisia koskevista ja poliittisista oikeuksista, ovat velvollisia raportoimaan säännöllisesti oikeuksien toteutumisesta. Tämä tapahtuu 10 vuoden välein. Ihmisoikeusvaliokunta koostuu 18 asiantuntijasta. Asian tiimoilta kokoonnutaan 3 kertaa vuodessa.

HOSIn varjoraportti kertoo, että virallinen raportti ei lainkaan käsittele ajankohtaisia homoja ja lesboja koskevia ihmisoikeusvaatimuksia. Sen takia varjoraportti tehtiin. Siinä on viisi aihealuetta: edelleen kesken oleva homoparien tasa-arvoisuus heteropareihin nähden, avioliittoon verrattavan instituution puuttuminen homo- ja lesbopareilta, puutteeellinen suoja homofobisia kiihottajia vastaan, erilainen suoja syrjintää vastaan ja massiivinen mielipiteen vapauden rajoittaminen.

Varjoraportti ei ole ensimmäinen. Jo vuonna 1998 tehtiin samanlainen raportti. Tämänhetken raportit löytyvät HOSIn sivuilta
http://www.hosiwien.at/?p=613#more-613