Toronto haluaa lisää sateenkaaripoliiseja

  • 1 / 6
  • Public eye
  • 12.2.2007 10:54
Toronton poliisilaitos järjesti pari päivää sitten kaupungin homokaupunginosassa tiedotus- ja rekrytointitilaisuuden poliisin työstä toiveenaan saada sateenkaarikansan osuuden poliisivoimista kasvuun. Paikalle oli tullut nelisenkymmentä kiinnostunutta. Poliisissa halutaan, että poliisivoimien koostumus heijastaisi paremmin eri väestökerroksia. Nyt homoja ja lesboja on poliisissa suhteellisesti katsoen liian vähän, mikä pitää yllä syrjivää käyttäytymistä ja haittaa heidän urakehitystään.

Uutinen (Calgary Sun) osoiteessa http://calgarysun.canoe.ca/NewsStand/News/National/2007/02/11/3587103-sun.html
  • 2 / 6
  • Enter
  • 12.2.2007 17:26
Aivan uskomaton asia! Mielestäni Suomen poliisilaitoksella olisi oppimista Torontolaisista.
Eivätkös brittipoliisi ja Ruotsin poliisi ole myös houkutelleet sateenkaarijengiä riveihinsä? Meillä tämä asia on vielä melkomoisen vaikea. Vaatii todellista rohkeutta poliisilta astua kaapista ulos. Poliisissa toki on meilläkin sateenkaariväkeä, mutta kaapissa. Eikä työnantajakaan oikein toimi asian helpottamiseksi. Työyhteisössä sosiaalisen minänsä piilottelu tuskin johtaa ainakaan mihinkään myönteiseen suuntaan.
Briteissä tämä ei ole mitään uutta. Metropolitan and Greater London Police District värväsi näyttävillä kahden sivun väri-ilmoituksilla homoja riveihinsä homolehdissä jo silloin kun asuin siellä (-01). Samaan aikaan esim. RAF vielä potki pihalle homoja hävittäjälentäjiä...