Rion karnevaalit

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 11.2.2007 7:37
Sveitsiläinen lehti Tagesanzeiger kertoo tänään, että Brasiliassa katoliset piispat paheksuivat Brasilian hallitusta, koska tämä aikoo jakaa karnevaalien aikaan maksutta 35 miljoonaa kondomia. Tarkoitus on vähentää sukupuolitauteja, mm. aidsia.

YK on kehunut Brasiliaa turvaseksikampanjoista. Tartuntaluvut ovat jo kääntyneet laskuun. Karnevaalit kestävät viisi päivää, ja silloin tanssitaan ja juodaan päivät pääksytysten.

Brasiliassa on 150 miljoonaa katolista. Paavi on tulossa vierailulle toukokuussa.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 6.3.2007 7:44
Rio de Janeiro on monen homon määränpää, mutta siellä heitä tapettiin viime vuonna yli 40. Sz-online kävi tutustumassa tilanteeseen. Kun ilta on jo pimentynyt, kaikkialla Rua Farme de Amoedolla Ipaneman kapunginosassa tanssitaan, oli karnevaalit tai ei. Vain ”tyttö Ipaneman” puuttuu. Kadunpätkä on brasilialaisten homojen paikka.

Rio kuuluu ainakin amerikkalaisten homojen matkailulistoille, samoin saksalaisten. Yliopisto UniverCidade tutki saksalaisia turisteja ja heistä 15% oli homoja, ja joka viides homoturisti tulee Saksasta.

„O Globo“-sanomalehdessä oli äskettäin suununtailiitteen pääkirjoitus omistettu homoturisteille. Homoturisteja vetävät kauniit ihmiset ja kauniit maisemat, mutta turisti huomaa nopeasti asian toisen puolen,. Äskettäin homokortteleissa pidettiin mielenosoitus lisääntyvää homovihamielisyyttä vastaan.

Chris (44) Kanadasta sanoo, että heitä on nimitelty täällä hinteiksi. Ns.”Pitboys” jahtaavat homoja eli ”Bichas”. Homojärjestö „Disque-Denúncia Homosexualin“ (DDH) mukaan viime vuonna tapettiin Riossa 45 homoa, lesboa ja transvestiittia. Todellisuudessa luku on varmaan vielä suurempi, kun kaikista ei tiedetä. Tilanne on sellainen, että mieluummin pysytään kaapissa. Muuten vapaamielinen Brasilia kohtaa homoasiassa sietorajansa. Riossa ei voi kulkea käsi kädessä eikä suudella toista, paitsi karnevaalien aikaan.

Brasilialaiset matkailuyrittäjät sanovat Rioa homojen paratiisiksi. Mutta siellä on erilaista. Ei ole pelkästään homoille baareja, eikä missään liputeta sateenkaarilipuin. Matkaluyrittäjä sanoo, että ”ei tarvita lippuja. Homous on täällä enemmän kuin liput liehumassa”.

Mitähän tuokin tarkoitti??? Matkailuyrittäjällä on tietenkin oma lehmä ojassa.