Itävallassa aborttiklinikkariita

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 3.2.2007 22:42
Taas yksi kummallinen oppiriita. Itävallan korkein uskonnollinen viranhaltija kardinaali Christoph Schönborn ilmoitti perjantai-iltana, että haluaa pysytellä sivummalla hankalassa riidassa. Sen sijaan Salzburgin piispa Andreas Laun sanoo suoraan mielipiteensä.

Rakennusyrittäjä Lugner (74) oli vihkimässä uutta ostoskeskusta Wienissä. Hän hyväksyi ostoskeskukseen myös seksi- ja aborttiklinikan, vaikka hänet tunnetaan hartaana katolisena. Lugner on yleisölle tuttu, koska hän on oopperatanssiaisten voimahahmoja. Torstaina ostoskeskuksen avajaisissa oli abortinvastustajien mielenosoitus.

Salzburgin piispa lausui mielipiteenään, että nyt rakennusyrittäjä Lugner on itse astunut ulos katolisesta kirkosta, kun on sallinut aborttiklinikan ostoskeskukseensa. ”Onko tämä pannaanjulistus”, kysyy Lugner. ”Kirkko on myös polttanut noitia” hän jatkaa. ”Tämä saa riittää”, hän sanoi, ja teki valituksen konservatiivisesta kirkonmiehestä.

Uskonto-oppineet ovat myös ottaneet kantaa mahdolliseen kirkonkiroukseen. Sellaista ei heidän mukaansa voi antaa, jos vain luovuttaa tiloja aborttiklinikalle. Lugner sättii edelleen: ”Pankaa myös liittopresidentti kirkonkiroukseen. Valtion sairaaloissa tehdään abortteja jatkuvasti.”.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 3.2.2007 22:54
Lugner on ollut aikoinaan presidentinvaaleissa ehdokkaana, joten kaikki tuntevat hänet senkin takia. Torstaina hän sanoi, että hänellä on neljä lasta eikä yhtään ole abortoitu. Aborttiklinikka on vain hänen nimellään kulkevan säätiön omistamissa tiloissa, ei muuta. Ja se on täysin Itävallan lakien mukainen. Hän muistutti vielä, että naisetkin ovat ihmisiä, eivät vain lapset.

Ostoskeskus on nimeltään Lugner-City. Kleine Zeitungin mukaan Salzburgin piispa vetosi katekismukseen. Siinä sanotaan, että muodollinen myötävaikuttamainen aborttiin on raskas rikos.
Tässä Lugnervaimoineen kuvassa
http://www.kleinezeitung.at/nachrichten/chronik/290774/index.do