Putin: Homot ja lesbot osa demografista ongelmaa

Eilen oli Putinin vuotuinen lehdistötilaisuus, ja siellä kysyttiin hänen kantaansa homoparaateihin. Putinin mukaan on kysymys demografisesta ongelmasta eli suomeksi: väestöä koskeva ongelma. Jos homot lisääntyvät, Venäjän kansa kuolee sukupuuttoon. Kuulostaa tutulta.

Suomessa on joukko väkeä, joka varmaan iloitsisi naapurin sukupuutosta. Sinne vaan nyt mukaan hoitelemaan sukupuuttoa. Paraati on kesäkuun alussa. Paluumatkalla voi sitten käydä katselemassa kotimaan maisemia Itä-Karjalassa.
Eikös nämä Venäjän paraatit ole kaikki kielletty, joten tuskin siellä paljoa marssittavaa on?
  • 3 / 10
  • Public eye
  • 2.2.2007 11:07
vaeltaja2006 kirjoitti: "Paluumatkalla voi sitten käydä katselemassa kotimaan maisemia Itä-Karjalassa."

Tuota... haluamatta mitenkään aloittaa suurta Karjala-keskustelua, niitä Itä-Karjalaa kotimaakseen kutsuviksi oikeutettuja taitaa olla meillä aika vähän. Suomeen Itä-Karjala ei ole kuulunut koskaan, vaikka Suur-Suomesta haaveilevat katsoivatkin asialliseksi pitää sitä miehitettynä vuosina 1941-44. Laatokankarjalan ja Kannaksen maisemat voisin kyllä kotimaisiksi hyväksyä, vaikka yleisilme myös siellä taitaa olla jo aika epäsuomalainen.
  • 4 / 10
  • Ilopilleri
  • 2.2.2007 11:51
vaeltaja2006 kirjoitti: "Putinin mukaan on kysymys demografisesta ongelmasta eli suomeksi: väestöä koskeva ongelma. - - Kuulostaa tutulta."

Niin kuulostaa. Muutama vuosikymmen sitten eräissä osissa Eurooppaa koettiin, että oli olemassa ns. "juutalaisongelma". Onkohan nyt kyseessä samankaltainen "homo-ongelma"? Mitenköhän Putin meinaa ratkaista tämän vakavan ongelman? Löytyyköhän siihen jokin lopullinen ratkaisu?
  • 5 / 10
  • vaeltaja2006
  • 2.2.2007 13:57
Saksalainen kansanedustaja Volker Beck piikittelee Putinin lausuntoja. Beck oli Moskovassa viime vuoden Pridessä ja hänet hakattiin tv-kameroiden edessä.

Volker Beck sanoo, että Putin näkee homot osana demografista ongelmaa. Nyt kun kukaan ei pidä Putinia enää demokraattina, niin nyt hän haluaa profiloitua demografiksi. Hän haluaa ilmoittaa meille kaikille, että homojen mielenosoituskielto nostaa Venäjän syntyvyyslukuja.

Tämä lausunto osoittaa, että Putin ei halua tehdä mitään Venäjän surkealle kansalaisoikeustilanteelle. Tällaisella lausunnolla Putin antaa vain pseudoargumentteihin pohjaavaa taustatukea kiihottajille, kuten Moskovan pormestari Luschkowille.

Suunnilleen tähän tapaan arvioi Volker Beck Putinin eilistä lausuntoa.
Ihmisoikeustilanne Venäjällä on järkyttävä. Kyse ei ole pelkästää homojen oikeuksista, vaan myös vähemmistökielistä, kansalaisjärjestöistä, vapaasta lehdistöstä,... Erilaisia kansanryhmiä kohtaan julkisen vallan kohdalta tuleva kiihotus ja syrjintä pahenee vuosi vuodelta.

Suomalaisten on tietenkin paha mennä neuvomaan isoa naapurimaata. Meidän tulee kuitenkin muistaa, että kyse on Venäjän vallanpitäjistä, ei venäläisistä. Mitä enemmän luomme ruohonjuuritason yhteyksiä venäläisiin järjestöihin ja yksittäisiin ihmisiin, sitä paremmin liitämme Venäjää demokraattiseen Länsi-Eurooppaan. Heidi Hautala on puhunut tästä paljon ja luonut konkreettisesti yhteyksiä moniin venäläisiin tahoihin, kuten esim. Anna Politkovskajaan.

Onko esim. Setalla yhteyksiä venäläisiin homojärjestöihin?
  • 7 / 10
  • vaeltaja2006
  • 4.2.2007 8:02
Tiedämme aika vähän siitä, mitä setassa tapahtuu ja millaisia kontakteja on.
Ensin aloittaisin sillä, että (poliittisella) kansalla on hallitus, joka on sen arvoinen, jonka se ansaitsee. Tämä koskee myös venäläisiä kaikkine Puutineineen ...
Relatioidaakseni koko keskustelun lisään tähän vielä, että laatukriteerit mitataan aina oman mittapuun mukaan. Nyt Venäjän tilannetta katsomme Suomesta käsin, jossa H&G-tilanne on suhteellisen "hyvässä" mallissa (täyttää eurooppalaisen sivilisaation vaatimat nykypäivän kriteerit). Katsokaamme sama tilanne vaikkapa Valko-Venäjän suunnasta ja koko Puutin muuttuu demokraattiseksi ja vapaamieliseksi valtionpäämieheksi ... Kaikki on suhteellista. Mikään hänen lausuntonsa sitä ei ihan heti muuta.
Mikäli arvioimme Venäjän tilannetta, mittapuiden ei saisi olla missään tapauksessa eurooppalaisia (oliko Venäjä asialainen despotia eikä eurooppalainen demokratia ...), vaikka haluaisimme miten pajon hyvänsä vaikuttaa venäläisten homojen ja lesbojen tilanteeseen. Se ei kuitenkaan kiellä yrittämistä, emme vaan voi odottaa eurooppalaisten periaatteiden nopeaa hyväksymistä. Venäläiset johtuen historiastaan ja kulttuuristaan eivät vaan näin toimi, miten ehkä luulemme heidän voivansa toimia.
Suomen suhteesta tähän ongelmaan vaan tulee mieleen yleinen Suomi-Venäjä suhde. Kekkonen elää yhä ja Suomi elää kylmässä sodassa (Halonen, Tuomioja ja muut kumartavat venäläisten edessä papu pakaroiden välissä ...). En ole enää vuosiin kuullut niitä itä-blokin maiden johtavien yhtenäisten työväenpuolueiden pääsihteereiden mantroja kansojenvälisestä ystävyydestä ja rauhanpuolesta taistelemisesta, joilla peitetään vain raaka totuus - tämä traditio elää Suomessa edelleen, Halonen sekä Tuomioja ovat nämä mantrat oppineet silloin 70-luvulla vallan mainiosti...
  • 10 / 10
  • vaeltaja2006
  • 11.2.2007 14:56
Venäjän hallitus on ottanut kantaa Moskovan Prideen. Seksuaalivähemmistöjen kokoontumisvapautta tuetaan. Hallitus ilmaisi mielipiteenään, että seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvat nauttivat samoista oikeuksista mielipiteen vapauteen ja kokoontumisvapauteen kuin muutkin ihmiset. Poliisilla on velvollisuus suojella tällaista mielenosoitusta ja rauhallinen mielenosoitus voidaan kieltää vain, jos sen aiheuttamaa vaaraa on hyvin vaikea torjua.

Nikolai Aleksejev, pridejärjestäjä, sanoi, että nyt mahdollisesti paikallisilla viranomaisilla on paljon vähemmän mahdollisuuksia kieltää pridemarssi. Mutta hänkään ei usko ennen kuin näkee.
(ukgaynews)