Seta antamaan ngo-tukea?

  • 1 / 2
  • Gay empowerment
  • 29.1.2007 22:33
Hei, olen lukenut tällä palstalla usein eri maiden homojen/lesbojen hankaluuksista milloin Serbiassa milloin Venäjällä ja muualla. Voisiko Seta anoa UM:n kansalaisjärjestötukea ja ryhtyä tekemään ngo-työtä kolmansissa maissa Afrikassa, Aasiassa ja Itä-Euroopassa tai IVY-maissa. Monissa maissa on edelleen varsin puutteellinen lainsäädäntö, olemattomat oikeudet tai ei ole lainkaan gay-järjestöä. Setan tuki voisi olla capacity buildingiä tai advocacy-työtä, miten toimia gay-järjestönä ja vaikuttajana lainsäädäntökysymyksissä.

Suomen kehitysyhteistyövarat nousevat kohisten seuraavina vuosina, jos aiomme päästä 0,7 prosenttiin bkt:stä vuoden 2010 mennessä kuten Suomi on sitoutunut kansainvälisesti. Suomi lisännyt nykyisen hallituksen aikana kehitysyhteistyövaroja kansalaisjärjestötoimintaan ulkomailla, noin 15 % koko budjetista tavoitteena. Nykyisin parisensataa järjestöä saa tukea, mukana lukuisia uskonnollisperäisiä tai muita aatteellisia järjestöjä.

Seta voisi tarjota omaa kokemustaan tässä ja vapaaehtoisia varmasti löytyy. Uudet kansalaisjärjestöhankkeet on jätettävä nyt keväällä ensi vuotta varten. Myös Setan alajärjestöt tai muut kiinnostuneet järjestöt voivat kaiketi hakea kansalaisjärjestötukea; vähimmäisvaatimus 30 kannattajajäsentä, 2 vuotta jäsenrekisterissä, omavastuuosuus ja tietenkin se hyvä hanke. Lisätietoja UM:n sivuilta.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 12.3.2007 21:33
Setan sivulla on neljä tänään tullutta uutista setan toiminnasta. Yksi koskee Olli Rehnin ja liittymisneuvottleujä käyvien maiden homojärjestöjen tapaamsiesta Brysselissä.
http://www.seta.fi/