Suomalaisia homoteltiin NHL:ssä

  • 1 / 3
  • Public eye
  • 26.1.2007 14:28
Florida Panthersin suomalaispelaajat, kapteeni Olli Jokinen ja Ville Peltonen, taipuivat Vancouverin joukkueen homottelun edessä ja ajoivat viiksensä tammikuun alkupuolella.
Kanukkien mielestä viikset ovat nähtävästi homon merkki, vaikka floridalaispelaajille ne merkitisivät sitä, että 20 voiton rajaa ei oltu kaudella vielä saavutettu. Puolet joukkueesta oli päättänyt joulukuun puolivälissä antaa viiksiensä kasvaa, kunnes siihen saakka kerätyt 10 voittoa olisi tuplattu. Sisukkaat suomalaiset olivat kaksi viimeistä pelaajaa, joilla viikset vielä olivat tallella, koska urakka oli yhä kesken.

Jokinen kertoo: "Ne haukkuivat minua homoksi. Siellä oli pari idioottia. Markus Näslund [Vancouver Canucksien kapteeni] ei todellakaan homottelisi ketään. Mutta tähän tässä pelissä on nyt tultu. Pelaajat eivät enää kunnioita toisiaan kuin ennen."

Valmentaja Jim Pizzutelli säilytti viiksensä kauimmin, ja voitti siksi 500 dollarin palkinnon. Joukkueen päävalmentaja Jacques Martin ei ollut tietoinen nimittelyasiasta, eikä aio ottaa sitä esille liigassa. Hänen mielestään ihmisten puheista ei pidä välittää. "He ovat hyviä pelaajia ja hienoja tyyppejä. Nimittely on helppoa. Tuollaiset puheet osoittavat huonoa sivistystasoa."

Jokinen lisää: "Jos joku sattuu olemaan homo, ei siinä ole mitään vikaa."

Lähteet: Ottawa Citizen, 14.1.2007 ja The Palm Beach Post, 12.1.2007

http://www.canada.com/ottawacitizen/columnists/story.html?id=b21bbee5-f90a-4db6-a838-c4178837bdc7

http://www.palmbeachpost.com/search/content/sports/epaper/2007/01/12/a7b_panthers_notes_0112.html
  • 2 / 3
  • arkadas
  • 27.1.2007 0:30
"Sisukkaat suomalaiset olivat kaksi viimeistä pelaajaa, joilla viikset vielä olivat tallella, koska urakka oli yhä kesken."

Atlannin takana sitä osataan - jos ei muuta niin lietsoa vihaa milloin mitäkin ihmisryhmää kohtaan. Ja jos ei muutoin saada "kurittomia palautettua ruotuun" niin käytetään - jopa syrjivää nimittelyä. Viisaita sanoja on jutun mukaan esittänyt ainoastaan seuran johto. Ja samalla osoittanut avarakatseisuutta, jota ei (yleensä) joukkuelajien harrastajien keskuudesta löydy.
  • 3 / 3
  • Enter
  • 28.1.2007 0:07
Setan pitäisi palkita Olli Jokinen tuosta 1 lauseesta! Hyvä tyyppi! Ten Points!