Kölniin tulossa homo/lesbotalo

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 26.1.2007 9:37
Kun asutaan yhdessä toisella tavalla

Kölner Stadt-Anzeiger –lehti kertoo aamiais-tapaamisesta, jossa esiteltiin uuden homo/lesbotalon suunnitelmia. Talo tulee Kölniin aika keskeiselle paikalle. Talon pitäisi olla valmiina vuoden 2008 loppuun mennessä. Siinä on 35 asutnoa ja kokonaishinta talolle on 3,3 miljoonaa euroa. Kaupungin asuntorahassto on hankkeessa mukana.

Aamiaistapahtumassa oli mukana noin 40 asiasta kiinnostunutta. Asuntojen kuukausivuokra tulee olemaan n. 8-10 euroa neliöltä. Kyseessä ei ole mikä tahansa vuokratalo. Tarkoitus on, että taloon syntyisi yhteisö, joka ottaa vastuuta myös muista. Siivoukset ja kaupassa käynnit ovat asiotia, joissa voidaan auttaa toinen toista. Pakkoa ei tietenkään ole mihinkään yteisöllisyyteen.

Asunnoista kiinnostuneita on ilmaantunut jo 80. Jury valitsee ne, jokta saavat asunnon. Sioinä huomioidaan sosiaalinen toiminta, ikä ja sukupuolipariteetti. Juryn neljästä jäsenestä kukaan ei tule asumaan taloon.

Dorothe Siebmanns sanoo, että hän voisi hyvin kuvitella asuvansa tässä talossa Kanalstraße / Venloer Straßen kulmauksessa. Lähellä on metroasema ja suuri puistoalue, jossa voi ulkoilla. Nykyisessä asuintalossaan Dorothe sanoo tuntevansa naapureitaan, mutta kenenkään kanssa ei ole erityisen lämpimät välit. Elämänvaiheet ja –kokemukset ovat niin erilaisia heteroilla ja lesboilla.
  • 2 / 3
  • marianna
  • 26.1.2007 18:21
Jaa. Jotenkin minulla saa aina karvat pystyyn kaikki sellainen meininki, jolla yritetään saada homot ja lesbot omaksi porukakseen ja heterot omaksi porukakseen. Ei sellainen edistä suvaitsevaisuutta, on omiaan vaan lisäämään ennakkoluuloja.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 24.3.2007 21:44
Hollywoodissa on avattu koti asunnottomille ja varattomille vanheneville homoille. Talossa on 104 asuntoa, uima-allas ja puutarha. Talon on saanut aikaan hyväntekeväisyysjärjestö "Gay And Lesbian Elder Housing". Yhteiskunta on tukenut hanketta. Kolmannes asunnoista on varattu HIV-positiivisille, joilla ei ole asuntoa tai asunnottomuus uhkaa. Tällainen talo tarvittiin, koska muissa vanhainasuntoloissa on ollut nurjaa suhtautumista eikä vanhenevilla varattomilla homoilla ole perheen tukea.

Arvioidaan, että Los Angelesissa elää 440 000 homoa ja lesboa.

(Queer.de)