Bordelleja homouden torjuntaan

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 23.1.2007 8:13
Eilen illalla Frankfurtin seudun gayradion lähetyksessä oli aiheena Ravensbrückin keskitysleirimuseossa avautunut näyttely, aiheena keskitysleirin prostituutiopalvelut. Ravensbrück oli naisten keskitysleiri. Vaikka prostituutiota pidettiin natsiaikana ei-toivottavana, ilotaloja kuitenkin järjestettiin mm. Wehrmachtin sotilaille pitkien asemasotavaiheiden aikana.

Bordelleja oli 10 keskitysleirissä. Ravensbrückin leirin ilotalo palveli lähellä olevaa Siemensin sotatarviketehdasta. Kun työntekijät viihtyvät, tuotantokin nousee (työntekijät olivat pääasiassa keskitysleirivankeja). Naiset voivat ilmoittautua bordellin työntekijöiksi ”vapaaehtoisesti”. Heille luvattiin vapaus 6 kuukauden jälkeen. Ketään ei vapautettu. Palveluja käyttävät vangit joutuivat maskamaan palvelusta 2 Raichsmarkkaa, myöhemmin 1 markan. Kerrottiin, että jotkut prostituoidut olivat rikkaita, mutta kyseessä on vain legenda.

Yksi syy bordellien olemassaoloon oli natsi-Saksassa vallinnut homofobia. Pelättiin, että rintamalla ja keskitysleireissä homoseksuaalisuus leviää. Hoitokeinona käytettiin bordelleja.

Näyttelyssä on hyvin vähän kuvia, koska ilotaloja ei kuvattu. Sen sijaan on mm. naisten omakohtaisia tarinoita audioina ja videoina.