Työrsyrjintää kokenutta haetaan haastateltavaksi.

  • 1 / 6
  • Ylläpito
  • 9.1.2007 22:06
TV2:n Poliisi-tv:stä tulee 8.2. klo 22.05 ohjelma, jossa puhutaan mm. homoseksuaalisuuden rikollisesta historiasta (siis ajasta jolloin homoseksi oli Suomessa rikos) sekä muutamista kohusurmista, joita oikeudessa puitiin viime vuonna (Tikka, Taskinen ja mm. munkki Kristoforos) sekä vielä selvittämätön tarjoilija Pasi Aaltosen tapaus Tampereelta ja pari vanhempaa pimeää homomiehen surmaa Helsingistä. Kaksi poliisimiestä puhuu ko. juttujen tutkinnan erityispiirteistä. Raportissa puhutaan myös poliisien kompleksisesta suhtautumisesta homouteen. Yhdysvalloista on peräisin sikäläisen oikeusministeriön tilasto homoparien väkivallasta. Tukholmassa on käyty haastattelemassa Ruotsin homopoliisijärjestön nokkanaista Riikka Ylijukuria.

Tämän lisäksi ohjelmaan halutaan tehdä juttu siitä että lain vastaista syrjintää tapahtuu edelleen ja erityisesti työelämässä. Nyt pitäisi vielä löytyä se henkilö joka on valmis kertomaan omasta työsyrjintäkokemuksestaan. Haastattelu voidaan tehdä anonyymisti, mutta aina parempi olisi, jos syrjintäkokemuksen kertoo omilla kasvoillaan.

Kuvauspäiväksi on varattu maanantai 22.1. Kuvausryhmä liikkuu Tampereelta melkein minne päin Suomea vain. Ottakaa halukkaat pikaisesti yhteyttä, yhteystiedot tässä:

Marko Niemi
toimitussihteeri
TV2, Poliisi-tv
PL 236 33101 Tampere
FINLAND
tel. +358-3-3456915 / mobile: +358-40-5276389
fax: +358-3-3456334
  • 2 / 6
  • Enter
  • 11.1.2007 21:09
Hyvin vaikea asia. Näkeehän sen tuosta Kuuskoski- Vikatmaan tapauksesta, kun akka kieltää viimeiseen asti tapahtuneen.

Työsyrjintä-asioissa tulisi olla viimeisen päälle muistiinpanot tapahtuneesta, mutta silti ne kielletään. Sitten on sana sanaa vastaan ja auktoriteettiasema painaa paljon. En odottaisi ohjelmalta ihmeempää, vaikka tutkimusten mukaan homoja syrjitään.

Se nyt on päivänselvä-asia, että syrjintää tapahtuu. Kuka nyt uskaltaa omalla naamallaan mennä televisioon, koska ainahan on mahdollisuus kostoon?

Heterot kostavat takuulla tavalla tai toisella, jos menee laulamaan asioita, koska silloin voi löytyä myös jotakin muuta, missä kohtaan rikotaan lakia. Voin kirjoittaa tämän kokemusteni pohjalta.
Sain viestin, ettei haastateltavaa työsyrjintäasiasta ole vielä löytynyt. Vielä on mahdollisuus ottaa yhteyttä.
  • 4 / 6
  • vaeltaja2006
  • 31.1.2007 16:10
Kuuskoski on saanut sakot ylemmästä oikeusasteesta (tiedoksi Enterille). Syynä "tönäisy".
Poliisi-tv:n raportti homoseksuaalien työsyrjinnästä tuleekin jo tänään. Varsinainen homo-ohjelma viikon päästä 8.2.
Tänään siis TV2 klo 22:05 - 22:35
  • 6 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 3.2.2007 16:53
Poliisi-tv esitti to 1.2.2007 laajan raportin työelämässä tapahtuvasta syrjinnästä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Ohjelmassa todettiin lainsäädännön olevan yksiselitteinen. Työnantajan tulee myös valvoa, ettei syrjintää työyhteisössä tapahdu.

Tutkija, sosiologi Kati Mustola oli haastateltavana. Hän teki pari vuotta sitten tutkimusta työelämässä tapahtuvasta syrjinnästä. Tutkimustulokset on julkaistu kirjassa ”Eihän heterotkaan kerro...” Tutkimuksessa todettiin, että Suomessa miehet kokevat selvästi enemmän syrjintää homoidentiteettinsä vuoksi kuin naiset.

Tv-raportissa luterilaisesta kirkosta todettiin: ”Parisuhteen rekisteröinnistä on kirkolle muodostunut ylitsepääsemätön ongelma”. Raportissa kerrottiin pastori Leena Huovisesta Helsingin tuomiokapituliin tehdystä kantelusta. Toimittaja: ”Huovisen itsensä mukaan hän ei ole voinut rikkoa säädöstä [homoparisuhteen siunaamisesta], koska parisuhteen siunaamiskaavaa Suomen kirkossa ei ole”.

Karl af Hällströmiä haastateltiin työsyrjinnästä luterilaisessa kirkossa. Hällström ihmetteli mm. sitä, että kirkon vanhoilliset noukkivat VT:sta esimerkiksi homoja tuomitsevia kohtia, mutta toisten kohtien taas ei katsota enää olevan voimassa.

Ohjelmassa todetiin myös Hällströmin saaneen kutsun tuomiokapitulin eteen homomyönteisten lausumiensa vuoksi.