Palestiinalaisalueiden huono ihmisoikeustilanne

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 1.1.2007 11:50
Palestiinalaisilta autonomia-alueilta on paennut satoja vainottuja Israelin puolelle. Autonomia-alueilla ihmisoikeudet ovat jääneet julkisuudessa vähälle huomiolle. Paenneiden joukossa on eriuskoisia, naisia ja homoja. Homoseksuaalisuudesta rangaistaan Palestiinan alueella kuolemanrangaistuksella. Israelin homo/lesbojärjestön Agudan mukaan ainakin 500 palestiinalaishomoa ja kymmeniä lesboja on paennut ja asuu laittomasti Israelin puolella. Israelille tämä on ollut yllättävä kehitys.

Paenneet homomiehet kertovat, miten poliisi on pahoinpidellyt heitä. Kiduttajat kuuluvat pääosin islamistiseen Hamasiin. Homosta levitetään usein huhuja, että hän on ”yhdyshenkilö” eli työskentelee Israelin laskuun. Yhdyshenkilöiden kohtalona on monesti kuolema. Poliisi ei puutu näiden ihmisten tappamiseen. Vuonna 2005 ihmisoikeusjärjestöt arvioivat, että tällä tavoin tapettiin ainakin 15 henkeä.

Süddeutsche Zeitung kertoo 23-vuotiaan palestiinalaishomon tarinan. Hän on elänyt 5 vuotta Tel Avivin kaduilla. Hän tuli pienestä palestiinalaiskylästä, ja siellä kohtalona olisi ollut kuolema, jos hänet olisi outattu. Perheelleen hän ei merkitse enää mitään, koska hän on loukannut perheen kunniaa.
Referaatti artikkelista: http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=3628

Vastakohtana palestiinalaisalueille: Tel Avivissa miehet voivat kulkea käsi kädessä ja joka vuosi järjestetään pride-paraati, johon osallistuu satoja tuhansia ihmisiä. Tällä hetkellä myös ulkomailla solmitut homoliitot pätevät Israelissa. Turismiministeriö yrittää luoda Tel Aviville homomyönteisen imagon.

Samanaikaisesti ääri-islamilaiset yrittävät levittää palestiinalaisalueille kansanmurhatunnelmaa ”israelilaisten yhdyshenkilöitä” ja homoja kohtaan. Äskettäin Ramallahissa pidetyssä ääriliikekeiden johtajien ja uskonnollisten vaikuttajien kokouksessa syytettiin Israelia siitä, että se pyrkii tuhoamaan palestiinalaiset levittämällä tahallisesti aidsia miehitetyille alueille. Se toimii niin, että markkinoidaan huonoja tapoja, huumausaineita, löyhiä normeja ja prostituutiota palestiinalaisten keskuuteen.

Elokuussa kerrottiin, miten Al-Aksa-marttyyriprikaatin johtaja uhosi voittoa Israelista, koska sillä on homoarmeija täynnä korruptiota ja vanhanaikaiseia menetelmiä.

Tämän jutun lähteenä oli hagalil.com –sivusto (en ole selvittänyt sivuston taustaa). Tulee mieleen, että EU on tukenut voimakkaasti palestiinalaisalueita. Pitäisiköhän enemmän kiinnittää huomiota alueiden ihmisoikeustilanteeseen!
Tel Avivin Pride-paraatiin osallistuu satoja tuhansia ihmisiä???!!!