Homot haluttuja Englannin ilmavoimiin

  • 1 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.1.2007 9:50
Englannin ilmavoimilla RAF:llä on 5000 lentohenkilön vajaus. RAF on varannut kymmeniätuhansia puntia ilmavoimien tekemiseen houkuttelevaksi sateenkaari-ihmisille. Asiantuntijaksi on kutsuttu Stonewall-järjestö. Sen toivotaan auttavan imagon muuttamisesta houkukkelevammaksi homojen, lesbojen ja bi-seksuaalien silmissä. RAF:n johto on vakuuttanut Stonewallille, että ilmavoimissa tullaan noudattamaan nollatoleranssia homofobiaa kohtaan.

RAF:stä todetaan, että on suuri joukko lahjakkaita homomiehiä ja lesbonaisia, jotka voisivat palvella ansiokkaasti maataan. Esteenä on pelko ennakkoluulojen kohtaamisesta palveluksessa.

Kuninkaallinen laivasto tekee jo nyt yhteistyötä Stonewallin kanssa rekrytoidakseen lisää henkilöstöä sateenkaari-ihmisten joukosta.

Englannissa armeija, ilmavoimat ja laivasto poistivat homokiellon vuonna 2000. Aikasemmin tuohon kieltoon perustuen homot saattoivat joutua kuulusteluun ja tulla erotetuiksi palveluksesta. USA:han kielto on edelleen tätä päivää.
  • 2 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.1.2007 9:58
Tätä RAF-uutista kirjoittaessani mietin, tarvittaisiinko Suomen puolustusvoimissa jotain vastaavaa. Olen ymmärtänyt virallisen linjan olevan, että homot kelpaavat Suomessa varusmiehiksi ja kantahenkilökuntaan siinä kun muutkin. Asiasta ei ole tehty täällä aikaisemminkaan isoa numeroa kuten Englannissa, jossa sai siis potkut. Onko meillä jo olemassa nollatoleranssi homofobiaan? Uskaltaako varusmies taikka kantapeikko nostaa esille homofobisen kiusaamisen?
Juhani hyvä!

Älä ikinä käytä termiä "Englannin ilmavoimat". Ne ovat RAF eli Royal Air Force, osa Yhdistyneiden Kuningaskuntien eli Iso-Britannian (Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti) asevoimia. Englannilla on yhtä paljon ilmavoimia kuin Ahvenanmaalla. (Tämä skotlantilaisen puolisoni puolesta...)

Kommentoin juuri äsken tuota brittipoliisin väkivaltaisuuspalstaa, joten tähänkin soppaan tuntuu aiheelliselta sormensa tökätä.

Käsittääkseni RAF ei ollut poistanut homokieltoaan ainakaan vielä 2001, jolloin itse asuin Lontoossa. Tuolloin nimittäin samasta Gay-lehdestä saattoi lukea artikkelin, jossa kolme sukupuolisen suuntautumisensa vuoksi erotettua hävittäjälentäjää taisteli oikeudessa virkojensa puolesta, ja Greater London Area/Metropolitan Police Force:n koko aukeaman ilmoituksen, jossa sateenkaariväkeä kannustettiin hakeutumaan poliisiuralle.

Ymmärtääkseni RAF oli viimeinen "Armed Service", joka poisti homokiellon; noin vuoden viiveellä Armyyn ja Royal Navyyn.

Kirjoitin tästä joskus taannoin tälle palstalle viitaten absurdiin tilateeseen, jossa yksi valtion organisaatio haaskaa satoja tuhansia, ellei miljoonia puntia erottaessaan kalliisti koulutettuja erikoisammattilaisia ja toinen suorastaan mankuu näitä samoja ihmisiä palvelukseensa. Kaipa sekin juttu jostakin arkistojen tomuisista kätköistä löytyy...

Mitä tulee meidän kotoisen SA:n tilanteeseen, olen (ehkä aivan liian usein ja monissa yhteyksissä) tuonut omat positiiviset kokemukseni ammattiupseerina ja homona esille.
Silti. Varmasti jonkinlaista "vähemmistövaltuutettua" puolustusvoimien sisällekin varmaan tarvittaisiin. Upseerit, Opistoupseerit ja Erityisammattihenkilöstö kun muodostavat vain hyvin pienen osan siitä joukosta ihmisiä, jotka tätä maata suojelevat. Suurin osahan on varusmiehiä ja reserviläisiä, jotka edustavat kutakuinkin täydellistä läpileikkausta Suomen mies (ja nykyisin myös nais-) puolisesta väestöstä.

Tämähän olisi ideaalinen ratkaisu! Paikka jossa "pojista tehdään miehiä" (ja tytöistä kai naisia... en minä vaan tiedä!) voisi olla myös paikka, jossa homofobisista heteroista tehdään suvaitsevaisia ja kaapissa olevat homot ja lesbot kannustetaan hyväksymään oma seksuaalisuutensa parilla alokasajan oppitunnilla :-D

P.S. Jos joku ex-kollegoistani jostakin käsittämättömästä syystä tämän lukee, niin olen käytettävissä kyseiseen virkaan vaativuusluokka 14:n palkalla (majuri-everstiluutnantti)+ kolmella ikälisällä ;-DDD
JuhaniV kirjoitti: "Englannin ilmavoimilla RAF:llä on 5000 lentohenkilön vajaus. RAF on varannut kymmeniätuhansia puntia ilmavoimien tekemiseen houkuttelevaksi sateenkaari-ihmisille. Asiantuntijaksi on kutsuttu Stonewall-järjestö. Sen toivotaan auttavan imagon muuttamisesta houkukkelevammaksi homojen, lesbojen ja bi-seksuaalien silmissä."

Nyt pääsevät homot luovuttamaan verta. Kaikki kerralla. Irakin hiekkaan.

"God save the queen her fascist regime
It made you a moron a potential h bomb !"