Homo pelasti Fordin

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 29.12.2006 9:22
Homo pelasti Fordin

Entinen USAn presidentti Gerald Ford kuoli keskiviikkona 93-vuotiaana. Hän oli presidenttinä 1974-1977. Homomies pelasti hänen henkensä 31 vuotta sitten.

Oliver Sipple käveli 22.9.1975 sattumalta San Fransiscossa Hotelli St. Francisin ohi, kun presidentti Ford astui ovesta ulos. Oliver (33-v.), entinen merijalkaväen sotilas ja opiskeluaikanaan jalkapallotähti jäi väkijoukkoon katsomaan. Yhtäkkiä harmaahiuksinen nainen vetäisi sadetakin alta pistoolin ja osoitti Fordia. Oliver syöksyi naisen päälle. Sara Jane Mooren laukaus meni ohi.

Tapaus sai jatkoa, kun Harvey Milk vaalipuheessann kertoi Oliverista ja tänmän homoudesta. Oliver kävi esimerkkinä siitä, että homokin voi olla urhea ja isänmaallinen. Oliver Sipplelle pakko-outtaus oli paha asia. Hänen perheensä ei tiennyt mitään Oliverin homoudesta. Hän kävi 9 vuotta oikeusprosessia pakko-outtaamisen takia, mutta hävisi. Sinä aikana hän alkoholisoitui ja helmikuussa 1989 hänet löydettiin kuolleena asunnostaan San Fransiscossa keskeltä viinapulloja.

Gerald Foirdia moitittiin siitä, ettei hän koskaan kutsunut pelastajaansa Valkoiseen taloon, ja lähetti hautajaisiin vain surunvalittelusähkeen. Kriitkot sanoivat, että Ford olisi toimkinut toisin, jos mies olisi ollut hetero. Haastattelussa 1994 Ford leimasi tällaiset näkemykset perusteettomiksi. Hän sanoi, etttei hänellä ollut ennakkoluuloja.

(queer.de)
  • 2 / 2
  • k_ma
  • 12.1.2007 15:35
Muistaakseni jompi kumpi iltapäivälehdistämme esitteli näitä Fordin murhayrityksiä, toisen esti salaisen poliisin (tms) agentti, mutta lehden mukaan Sara Jane Moore vain ampui ohi. Ovelasti oli osa tarinasta jäänyt unholaan.

Juttu taisi olla paperilehden puolella, enkä pikaisesti etsimällä sitä nettiversioista löytänyt.