Google voi olla hyvin vaarallinen.......

  • 1 / 8
  • One88
  • 28.12.2006 15:22
Etsin googlella tietoa homoseksuaalien masennuksesta, koska olen aiheesta hyvin kiinnostunut, ja uskon sen olevan seksuaalivähemmistöillä tavallista yleisempää. No kirjoitin siis googleen : homoseksuaalien masennus. Ilahduin Googlen löytäessä ensimmäisenä artikkelin homoseksuaalien vanhemmille, aviopuolisoille ja ystäville kunnes järkytyksessä tajusin lukevani Aslaniin opasta eheytymisestä. Linkki googleen:
http://www.google.fi/search?hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Afi-FI%3Aofficial&hs=lWu&q=homoseksuaalien+masennus&btnG=Hae&meta=
On kamalaa, että ensimmäisenä google löytää tuollaisen aivopesulla täytetyn artikkelin. Ajatella, jos vaikka jonkin nuoren vanhemmat epäilisivät lapsensa masentuneisuutta ja homoseksuaalisuutta ja ajattelisivat niiden liittyvän yhteen. No sitten vanhemmat kirjoittaisivat tietenkin googleen " homoseksuaalien masennus" tms. Mä en voi muuta sanoa kun että olen ihan saaXanan vihanen Aslanille ja niin on Jumalakin jos sellainen on olemassa. Piste. Harmi kun google ei osaa "ajatella" ja poistaa tuollaiset vaaralliset artikkelit tietokannastaan. Sori vaan Aslan, ootte vaan niin hemmestin perXeestä. tässä vielä linkki tähän homoseksuaalien lähemmäisten "oppaseen" jonka google löysi ensimmäisenä... :
http://www.aslan.fi/Kun-laheinen-ihminen-on-homoseksuaali.doc
  • 2 / 8
  • arkadas
  • 28.12.2006 18:38
Pitäisi kai kuitenkin muistaa tuo lähdekritiikki... eli kuten ei painetusta sanasta kannata kaikkea uskoa, ei kaikkea netistäkään löytyvää kannata uskoa...

Mitä tulee sitten Aslanin teksteihin (itse en ole niitä lukenut), jos niissä on rasistisia tai syrjuviä piirteitä, niistä toki täytyy silloin tehdä rikosilmoitus.
Suuri osa Aslanin verkkomateriaalista näyttää olevan A. Puontin tuottamaa. Aslanin "infopaketti" eli 45 kohtainen kysymys-vastaus-sarja ("Kiperiä kysymystä homoudesta" http://www.aslan.fi/kiperia-kysymyksia-homoudesta.htm) on lähes suoraan hänen vuoden 2004 kirjastaan "Homoseksuaalisuus: hämmennyksestä selkeyteen". Tämän ketjun aloittajan mainitsema artikkeli "Kun läheinen ihminen on homoseksuaali" sekä ainakin aikaisemmin Aslanin sivuilla ollut artikkeli "Kasvuprosessi ulos homoseksuaalisuudesta" ovat melko suorat tiivistetyt käännökset seuraavista Worthenin & Daviesin alkujaan englanniksi olevista artikkeleista (jotka pohjautuvat samojen henkilöiden kirjoihin), joskin mukana on lisäksi suomalaiset anekdootit:

Worthen, Anita & Davies, Bob (1996a). Someone I Love Is Gay: How Family and Friends Can Respond? http://www.exodusglobalalliance.org/someoneiloveisgayp26.php
Worthen, Anita & Davies, Bob (1996b). When a Friend Says, “I´m Gay”. http://www.exodusglobalalliance.org/whenafriendsaysiamgayp27.php

Worthenin ja Daviesin materiaali johtaa Exodus Global Alliancen sivuille, eli ex-gay-järjestöjen katto-organisaatioon. Kiinnostavaa, ettei Puontin tekstien yhteydessä ole mitään mainintaa alkuperäisestä lähteestä. Nuo 2 Aslanin artikkelia ovat Worthenin & Daviesin tekstien kanssa aivan liian samanlaiset ollakseen sitä puhtaasti sattumalta, tai vain saman ideologian puitteissa sattumalta syntyneitä. Tiedepiireissä tuota sanottaisiin plagioinniksi, mutta ex-gay-ympyröissä lienee eri säännöt.

En suosittele erityisesti lukemaan noiden linkkien takaa löytyvää asiaa, koska niissä ei ole mitään mielenkiintoista muille kuin niille, jotka uskovat eheytystouhun tarpeellisuuteen... Tiedoksi nyt kuitenkin, että tällaisia juuria löytyy Aslanin ajatuksille.
  • 4 / 8
  • Enter
  • 28.12.2006 21:28
Pöhkö et sä tuolla tavalla löydä sitä, mitä haet. Muistaakseni 1 homomies on kirjoittanut kokonaisen kirjan masennuksesta. Etsi se. En vain muista kirjan nimeä tai tekijää. Ei ole ihme, jos meillä on depressiota enemmän kuin valtaväestöllä keskimäärin, mitä en kyllä usko, koska suomalaisethan vasta depiksessä ovat. Marginaalissa eläminen riittää. Mieti nyt miten hankalaa on luoda ihmissuhteita, jos olet gay tms.
Että ne jaksavat. Homojen hyvin tuntema pahamaineinen NARTH-järjestö kommentoi joulukuussa kahdesta miljoonasta tanskalaisesta tehtyä tutkimusta. Juttu on otsikoitu: "Uutta näyttöä on löydetty lapsuuden perheolosuhteiden vaikutuksesta seksuaaliseen orientaatioon". Vanhempien vaikutusta pidetään NARTHin mukaan oleellisena.

Aivan lyhyesti NARTHin päätelmiä. Karrikoiden: Ongelmat lapsuuden perheessä aiheuttavat homoutta. "Miehet, jotka menevät homoavioliittoon ovat muita todennäköisemmin kasvaneet epävakaassa vanhempien parisuhteessa - erityisesti poissaoleva tai puuttuva isä taikka vanhempien avioero."

Vastaavia väitteitä löytyy yhteensä peräti yhdeksän.

Jos jotakuta kiinnostaisi syventyä tutkimukseen tai siitä käytyihin keskusteluihin, tässä tiedot:
"Childhood Family Correlates of Heterosexual and Homosexual Marriages: A National Cohort Study of Two Million Danes," by Morten Frisch and Anders Hviid, Archives of Sexual Behavior Oct 13, 2006

Oma arveluni on, että jälleen yksi asenteellinen tutkimus, joka jättää kenties huomiotta tutkimuksen kannalta epäedullisia seikkoja.

***********

APA on julkaissut abstraktit 67 tutkimuksesta. Yhteenveto on otsikoitu: Lesbian & Gay Parenting Empirical Studies Specifically Related to Lesbian & Gay Parents & Their Children
http://www.apa.org/pi/lgbc/publications/lgpstspec.html
  • 6 / 8
  • Vermillion
  • 29.12.2006 2:11
"Moni lesbo on torjunut feminiinisyyttään ja naiseuttaan kipeiden kokemusten takia. Ehkä äidin edustama naiseus on ollut kylmää tai heikkoutta edustavaa."

"On tavallista, että homouden kanssa kamppaileva mies tunnustaa tilanteensa mieluummin naiselle kuin miehelle. Tämä aiheutuu siitä, että melkein kaikilla homomiehillä on ollut läheinen suhde äitiin, mutta ei isään."

"Homomiehet ovat usein kokeneet vieraantuneensa muista miehistä kasvuvuosinaan - he tuntevat olonsa epävarmoiksi muiden miesten seurassa. Miesten välinen seksi on ollut eräs yritys kokea tätä kadonnutta yhteyttä."

"Miehen homoseksuaalisuuden juuret ovat pääosin emotionaalisia, joiden keskuksena on kateus ("en ole yhtä maskuliininen/itsevarma/voimakas kuin muut miehet"), torjunta ("en ole koskaan tuntenut aidosti tulleeni rakastetuksi") ja yksinäisyys ("kukaan ei rakastaisi minua, jos he todella tuntisivat minut")."

----------------------------------------------

Kiva että joku muukin on lukenut Freudia. Muutenkin olis ollut mun mielestäni tosi kiva pysytellä jokaisella muullakin alueella 1910-luvulla. Mun mielestä naisten ja etnisten vähemmistöjen oikeudet, nykyaikainen terveydenhuolto ja tuli on tosi huonoja keksintöjä.

ÄRSYTTÄÄ.

Aslanin sivuilta löytyy kaikkea muutakin pikkukivaa, kuten esim. väitteitä joihin lähteet on merkitty mutta löytyvät, yllätys yllätys, aslanin omilta verkkosivuilta! :D Ihanaa kun osataan perustella argumentit joita esitetään faktoina. Hauskinta kuitenkin, kun katsoo noita lainauksia, on se että sivuilla mainitaan myös että "Aslan Ry. On kriittinen psykoanalyysin suhteen." Nii-in.
Niin no, onhan se kriittinen klassisen psykoanalyysin ja sen kehittäjä Freudin suhteen, se pitää paikkansa. Freudin ateismi ja puheet ihmisen perimmäisestä biseksuaalisuudesta tökkivät eheytyshenkisiä kriitikoita. Sen sijaan Aslan ja ex-gay-puuhastelu yleensäkin syleilee monia Freudin kriitikoita ja klassisesta psykoanalyysista eronneita ns. psykodynaamisia suuntauksia (lähinnä psykodynaamista psykoterapiaa).
  • 8 / 8
  • Vermillion
  • 29.12.2006 22:01
Joo, en ihan noin hyvin ole asiaan perehtynyt. Freudia olen jonkin verran lukenut, tosin kaikkea en varmaan irti saanut kun psykologian koulutus on lukion kolmoskurssin tasolla. :P I stand corrected.

Mutta kyllä minun mielestäni kovin tutulta ainakin nuo lainaamani kohdat näyttävät! :P