Englannissa poliisi toivoo luottamusta

Ylen elävässä arkistossa on vuodelta 1967 Reino Paasilinnan dokumenttiohjelma ”Viimeisellä rannalla”. Siinä kuvataan erilaisia syrjittyjä ihmisryhmiä. Homot alkavat kohdasta 15 min 20 sek. Haastattelussa mies kertoo, miten poliisi syrjii. Ajokorttia ei tule koska hän on ”hintti”.

http://www.yle.fi/player/12921.asx

Eilen englantilaisella PinkNews-sivustolla kerrottiin, miten homoviharikoksen kohteeksi joutuneen on vaikea saada yhteyttä poliisin homo/lesboyhteyshenkilöön. Suuressa osassa poliisia ei tunneta koko yhteyshenkilön käsitettä Tällaisia yhteyshenkilöitä tuli poliisiin, jotta poliisin ja gay-yhteisön välille saataisiin luottamus. Esim. Lontoon alueelal on kuusi päätoimsita yhteyshenkilöä.

Asia on sen takia ajankohtainen, että poliisi on vedonnut homo/lesboyhteisöön, jotta ilmotettaisiin heti homofonisista rikoksista. Näitä rikoksia on viime aikoina sattunut useasti. Muutama päivä sitten Cambridgessa varoitettiin yöllä homobaareista lähtijöitä valppauteen. Yksin ei kannata lähteä kotimatkalle.

Meillä Suomessa muistan 15 vuoden takaa, yhden homomurhan tutkimusten yhteydessä, tällaisen tapauksen: Laaksossa yöllä ulkoillut mies vietiin poliisiin kuulusteltavaksi. Hän itse kertoi, että poliisi oli erittäin asenteellinen ja vihamielinen kuulustelun ajan.