Suomalais-MEPpiä kiiteltiin

  • 1 / 2
  • vaeltaja2006
  • 19.12.2006 7:27
Piia-Noora Kauppi pääsi eilen kuvan kanssa näkyviin UK Gay News -sivuille. Kauppi oli tehnyt kirjallisen kyselyn komissiolle Puolan syrjintätilanteesta ja sai nyt vastauksen. Kauppi ilmaisi tyytyväisyytensä siitä, että Euroopan komissio tuomitsi kaikki seksuaaliseen suuntatumiseen perustuvat syrjintätapaukset, erityisesti Puolassa.
Kuka kääntäisi koko jutun meille!?!

http://ukgaynews.org.uk/Archive/2006dec/1801.htm
  • 2 / 2
  • Public eye
  • 19.12.2006 11:30
Juttu on päivätty Brysselissä 18.12.2006. Ingressin mukaan suomalainen Euroopan parlamentin jäsen kertoo olevansa ”todella iloinen” siitä, että Euroopan komissio on tuominnut kaikki seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvat syrjintätoimet.

Komissio on ilmaissut kantansa Piia-Noora Kaupin (Euroopan kansanpuolueen (kristillisdemokraatit) ja Euroopan demokraattien ryhmä) kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa. Kysymys koski Puolassa jokin aika sitten ilmennyttä homofibiatapausta, jossa EU:n Nuoriso-ohjelman rahoitushakemuksia käsittelevä kansallinen valintakomitea oli hylännyt eurooppalaisen vapaaehtoishankkeen rahoitushakemuksen perusteella, että se edistäisi homoseksuaalista käyttäytymistä ja asennoitumista nuorison keskuudessa.

Kaupppi sanoi olevansa ”todella iloinen siitä, että komissio on ottanut tämän asian vakavasti. Tyytymättä viittaamaan pelkkiin periaatteisiin on tehty jotain konkreettista homoseksuaalien oikeuksien puolesta. Tässä ei ollut kysymys vain tasa-arvoisesta kohtelusta, vaan myös rahasta.

Olen varma, että tämän tapauksen ansiosta seksuaalivähemmistöillä on tulevaisuudessa paremmat mahdollisuudet saada EU:n rahoitusta.”

Kirjallisessa vastauksessaan komissio sanoi aikovansa tehdä enemmänkin kuin vain tuomita kyseisen erityistapauksen.

Vastauksessa sanotaan: ”Tutkittuaan Nuoriso-ohjelman hakemuksia käsitelleen Puolan valintakomitean menettelyt komissio on päätellyt, että prosessi oli puolueellinen ja sen tarkoituksena oli palvella kansallisia poliittisia tarkoitusperiä.

Komissio on pyytänyt Puolan valintakomiteaa käsittelemään uudelleen eurooppalaisen vapaaehtoishenkkeen hakemuksen. Lisäksi komissio on kehottanut ohjelman toteuttamisesta vastuussa olevia virkamiehiä ja organisaatioita varmistamaan, että kaikilla nuorilla on tulevaisuudessa yhtäläisen mahdollisuudet osallistua ohjelmaan.”

Komission syrjinnän vastaisista toimista ja suhteista kansalaisyhteiskuntaan vastaavan yksikön päällikkö Stefan Olsson kertoi marraskuussa Brysselissä pidetylle LGBT-ihmisten perusoikeuksia käsitelleelle kokoukselle, että komissio ottaa yhteyttä niihin EU:n jäsenvaltioihin, jotka eivät pane kaikilta osin täytäntöön direktiivejä, jotka takaavat homoseksuaalisille miehille ja naisille tasavertaiset oikeudet.

----------

Tässä vielä Piia-Noora Kaupin kysymys kokonaisuudessaan.
Lähde: Euroopan parlamentin istuntoasiakirja 13.11.2006 B6-0445/06, SUULLISET KYSYMYKSET työjärjestyksen 109 artiklan mukaisesti KYSELYTUNNILLE 14. marraskuuta 2006:


”Kysymyksen esittäjä Piia-Noora Kauppi (H-0887/06)

Aihe: Puolassa esiintyvä homofobia

Haluaisin kiinnittää huomionne perusihmisoikeuksien täytäntöönpanon valitettavaan taantumiseen Puolassa. Youth-ohjelman puolalainen valintakomitea on päättänyt hylätä eurooppalaisen vapaaehtoishankkeen sillä perusteella, että se lisäisi homoseksuaalista käyttäytymistä ja asennetta nuorten keskuudessa. Tällainen lausunto on äärimmäisen syrjivä ja vastoin Euroopan unionin perusoikeuksia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Puola rikkoo Amsterdamin sopimuksen 13 artiklaa, jossa taataan kaikille ihmisille yhtäläiset oikeudet seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Euroopan unionin jäsenvaltiona Puolan on kunnioitettava perussopimuksia ja arvoja, joiden noudattamiseen se on lupautunut.

Aikooko neuvosto reagoida tällaiseen perusihmisoikeuksien rikkomiseen? Mitä toimia neuvosto aikoo toteuttaa varmistaakseen, että perustamissopimusta noudatetaan kaikkialla Euroopan unionissa?

12.10.2006”