Uusi tapahtumakalenteri
» Tapahtumakalenteri
Uusi tapahtumakalenteri on eilen otettu käyttöön. Sitä rakennetaan vielä, mutta perusasiat ovat jo toiminnassa. Tarkoituksena on pistää yhteen paikkaan löydettäväksi kunkin päivän kiinnostavat tapahtumat ja TV-ohjelmat. Tapahtumakalenterin yhteyteen kootaan myös pride-kalenteria, josta löytyvät erityisesti meikäläisestä horisontista katsoen merkittävät pride-tapahtumat.
Sivuston yläpalkissa on "pikahaku", josta pääsee seuraavan viikon tapahtumiin näppärästi yhdellä klikkauksella. Itse tapahtumakalenterissa voi tarkastella tapahtumia sekä koko maasta että alueellisesti jaoteltuna. Erityiset hakutoiminnot on myös pride-tapahtumille ja tuleville TV-ohjelmille.
Tapahtumakalenteri vaikuttaa hyvältä
Mihin voisi sijoittaa 100-vuotis- ja muut historialliset merkkipäivät. Teenkö niistä oman kalenterin keskustelupalstalle, jota voisi täydentää.
Tarkoitan esim. tällaisia päiviä:
24.12.2006 Näyttelijä Montgommery Clift kuoli 40 vuotta sitten.
5.2.2007 teatteriohjaaja Vivica Bandler syntyi 90 vuotta sittten.
27.3.2007 Elton John syntyi 60 vuotta sitten
Tammikuussa 2007 David Bowie syntyi 60 vuotta sitten
2007 Pet Shop Boysien hitti "It's a sin" huipulla tasan 20 vuotta sitten
15.05.2007 110 vuotta sitten perustettiin Saksassa ensimmäinen järjestö Wissenschaftlich-humanitären Kommitees (WhK)
Homoidentiteettimme kannalta tällaiset merkkipävät pitäisi muistaa. Menneenä syksynä huomasin, että esim. Lorcan ja Klaus Mannin merkkipäiviä ei tiedotusvälineissä muistettu.
Tämä ajatus historiallisisten asioiden kalenterista vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta. Uskoakseni tällaisen toteuttaminen uuden tapahtumakalenterin lisukkeeksi ei ole mahdottoman suuri ongelma. Apu tiedon keräämiseksi on kyllä tarpeen. Keskustelufoorumilta niitä voisi olla erinomaisen näppärä poimia. :)
Tässä muutama lisää (näistä ajattelin sitten aikanaan tehdä lyhyen elämänkerran):
Andy Warhol kuoli 22.2.1987
Zarah Leander syntyi 15.3.1907 (100 vuotta sitten)
Liberace kuoli 7.2.1987
Anthony Perkins syntyi 4.4.1932 (75 vuotta sitten)
David Hockney syntyi 9.7.1937
David Bowie syntyi 8.1.1947
Arthur J. Bressan Jr kuoli 31.7.1987 (tarkistamaton tieto)
Näitähä tulee vastaan tämän tästä. Lähetän aina kun löydän uusia.
Ennen kuin historiallisten tapahtumien vuosipäiviä aletaan lisäilemään tapahtumakalenteriin, kannattaisi ehkä hetki pohtia mikä tapahtumakalenterin tarkoitus oikein on...
Jokaisessa lehdessä ja erityisesti lehtien ja radion/tv:n toimituksissa on merkkipäiväkalentereita. Toimituksille se on olennainen työkalu. Miten muuten suunniteltaisiin esim. juttu- tai ohjelmasarjaa esim. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisvaiheista, ellei tiedettäisi, milloin juhlat on.
Merkkipäiväkalenteri olisi kunnianosoitus menneille ihmisille ja virike tutkia tarkemmin, miten seksuaalivähemmistöjen vapautus- ja ihmisoikeusliike on edennyt ja miten yhteiskunta on reagoinut.
Kyllä tapahtumakalenterin tarkoitusta on pohdittu. Tapahtumakalenteri on ollut toisessa muodossa olemassa tähänkin asti, mutta se on ollut tarkoitukseensa liian kankea. Nyt on saatu syntymään järjestelmä, joka voi olla enemmän ja monipuolisempi.
Tapahtumia on nyt. Tapahtumia on tulevaisuudessa. Tapahtumia on ollut myös ennen.
Uuden tapahtumakalenterin ensisijainen tehtävä on välittää tietoa tästä päivästä ja tulevaisuudesta. Miksi ei kuitenkin myös menneisyydestä? Tapahtumakalenteri kertoo ensisijaisesti siitä, mitä tuleman pitää vielä tänään, mutta myös tulevina päivinä. Se voi lisäksi myös valottaa eilistä. Siinä ohessa.
Minusta on aina kiva katsoa moneen suuntaan. Ei niitä pride-tapahtumiakaan vietetä muuten vaan, tai Suomen itsenäisyyspäivää. Niitä vietetään menneisyyden asioiden vuoksi - jotka ovat tapahtuneet tiettyinä päiväinä.
Minusta olisi surullista, jos pyörivien tukkien päällä olisi aina ja ikuisesti työnnetty vain kuormia eteenpäin. Minusta on hyvä, että pyörä on jossain vaiheessa havaittu hyväksi apuvälineeksi myös ihmisen siirtämiseksi paikasta toiseen... :)
Mielestäni erittäin hieno idea! Historiaa enemmän esille!
En minä merkkipäivien muistelemista vastusta. Jos joku kokee homoidentiteettinsä kaipaavan menneiden tapahtumien muistelemista tiettyinä numeromaagisina päivinä, niin mikäs siinä. Toivon vain, että merkkipäivistä tehdään oma aineistotyyppinsä. Silloin merkkipäiviä voisi tutkiskella, jos ne kiinnostavat, ja ne voisi sivuuttaa, jos ne eivät kiinnosta.
Tänään 236 vuotta sitten kastettiin Bonnissa lapsi, joka sai etunimekseen Ludwig.
Taitaa mennä pilkkaamisen puolelle koko muistamis- ja merkkipäiväasia. Nuorena kiinnostavat vain tulevaisuuden asiat. Se on ymmärrettävää. Mutta kun ikä vähän lisääntyy, alkaa kiinnostaa myös se, millaisen menneisyyden jatkona täällä olemme.
Joulukuun 27. pnä 1976 kuoli Ossi, tunnettu näyttelijä, josta on useamman sivun verran juttua Tuula Juvosen hienossa kirjassa: Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia. Kirjassa hänen nimekseen ilmoitetaan Alpo. Hän toimi Tampereen Työväen Teatterissa ja oli monissa kotimaisissa elokuvissa. 1930-luvulla hän tapasi tulevan elämäntoverinsa Jaakon (kirjassa Erik). Yksityiselämässä ja perhepiirissä oli tietenkin suuri järkytys, kun talvisodan jälkeen Jaakko ei palannutkaan perheensä luo (vaimo ja lapsia), vaan muutti Ossin luo Hämeenpuiston varrelle. Kannattaa lukaista tuo elämäntarina Juvosen kirjasta (s. 180-).
Molemmat, Ossi ja Jaakko, on haudattu Nurmijärven hautausmaalle. Heidän hautansa ovat vierekkäin. Kävin siellä viimeksi 10 vuotta sitten. Nyt Ossin kuolemasta on kulunut 30 vuotta.
PS. Juvosen kirjassa Ossista ja Jaakosta käytetään salanimiä. Onko loukkaavaa kertoa heistä heidän omilla nimillään kuoleman jälkeen. Heiltä itseltäänhän ei enää lupaa voi kysyä?