Skotlannissa kiistellään adoptiolaista

Skotlannin parlamentissa koetetaan adoptiolakiin saada määräys, että vasta sitten kun lapselle ei ole löytynyt adoptiovanhempia avioituneista heteropareista, voidaan lapsi adoptoida homoparille. Kun lakialoitetta on moitittu syrjiväksi, aloitteen tekijä toteaa väitteen vääräksi, koska myös naimattomat heteroparit olisivat samalla viivalla homoparien kanssa.

Sateenkaarijärjestöt ovat tuominneet aloitteen paluuksi pimeään keskiaikaan. Heidän mielestään se on jälleen osoitus haluttomuudesta hyväksyä homoparit tasavertaisiksi heteroparien kanssa.

Skotlannin katolinen kirkko politikoi todeten muutoksen adoptiolakiin "olevan askel oikeaan suuntaan".

Skotlannissa on suuri määrä lapsia, joilla ei ole ketään läheistä ihmistä heistä huolehtimassa.

Lähde: The Sunday Times - Scotland

***************

Katolinen kirkko osoittaa minusta jälleen kerran viis veisaavansa ihmisten parhaasta. Vain oma poliittinen päämäärä on se jolla on heille merkitystä. Kutsun tuollaista linjaa edesvastuuttomaksi itsekkyydeksi.
Siis Skotlannissako on jo siten, että homoparit saavat adoptoida, mutta lakia haluttaisiin muuttaa niin, että vasta sen jälkeen kun lapsi ei ole heteroille kelvannut?

Tottakai lakialoite on syrjivä, koska siinähän pistetään homoparit samalle viivalle kuin naimattomat heteroparit, eli vähän niin kuin homojen "avioliitto", vai mikä siellä onkaan, vastaisi heteroiden avoliittoa. Pöh.

On kyllä taas tuo Katolinen kirkko, kun mieluummin antaa lapsiparkojen elää huonoissa oloissa, kuin antaa niitä homoille. Siis niin sokeaa toimintaa. Katolilaisilla on nyt menossa joku hemmetin sota homoseksuaaleja vastaan. Lapsi tarvitsee vanhemmat, eikä isää ja äitiä.
  • 4 / 5
  • martin
  • 20.11.2006 3:19
Homoparit ovat siis samalla viivalla (samaa?) kuin naimattomat heteroparit?
Miten lapsi mahtaa kokea tämän adoptiojonossa ollessaan ja tullessaan adoptoitua "vain" homoperheeseen tai naimattomien heteroiden luokse eli viestitetäänkö adoptiostatuksilla lapsillekin eri statusta? Kuinka kauan avioituneita heterovanhempia pyritään etsimään? Olisi lapsen kannalta hyvä päästä adoptoiduksi mahdollisimman pian - voisin ajatella.

Tämä uutinen kertoo järkyttävästä kylmyydestä.
  • 5 / 5
  • sleepygay
  • 20.11.2006 12:32
Niinpä. Tuo tuli minullekin mieleen. Antaa kyllä hyvän kuvan joistain Skotlantilaisista. Miltähän lapsesta tuntuisi, jos olisi tuollainen adoptiojärjestely ja sitten saisi tietää, että ei kelvannut heteroille, niin piti pistää avoliittolaisille tai homoparille. Pistää todellakin sekä seksuaalivähemmistöt että lapset eriarvoiseen asemaan. Hyh.